Cyklistforbundets landsformand, Jens Peter Hansen, overrækker prisen Årets Cykeldynamo 2021 til Claus Behrendsen, der er underviser på Rosborg Gymnasium og HF og lokalformand i Cyklistforbundet i Vejle.

Claus Behrendsen fra Cyklistforbundet i Vejle har fået prisen som Årets Cykeldynamo

Cyklen giver frihed, lyder det fra formand for Cyklistforbundet i Vejle, Claus Behrendsen. Han har fået Cyklistforbundets pris Årets Cykeldynamo 2021.

Cyklistforbundet uddeler hvert år prisen til et medlem eller en lokal afdeling af forbundet, som har gjort en særlig indsats for cykelsagen især i eget lokalområde. I år går prisen til Claus Behrendsen, der er formand for Cyklistforbundets afdeling i Vejle.

Prisen blev overrakt på forbundets landsmøde den 30. oktober med følgende begrundelse:

”Claus Behrendsen får prisen for sin fremragende indsats for cykelsagen. Som formand i Vejle har Claus med sin altid gode tone formået at løfte afdelingen og gøre Cyklistforbundet til en anerkendt og stærk stemme – både lokalt i Vejle, i større alliancer på tværs i regionen og på landsplan som del af hovedbestyrelsen. Claus har særligt godt fat i de unge og formidler med stor succes cyklens fordele og potentiale på klimaområdet til gymnasieelever og andre klimainteresserede unge. Med Claus i spidsen har Vejle gentagne gange vist vejen for, hvordan Cyklistforbundet kan skabe nye alliancer og stærke resultater i fremtiden.”

Claus Behrendsen, der er gymnasielærer på Rosborg Gymnasium i Vejle, har som formand for Cyklistforbundet i Vejle blandt andet været med til at sikre, at 22 rosborgensere deltog i Vejle Kommunes el-cykelprojekt, hvor de over to uger testede el-cyklens potentiale som hverdagens sunde og grønne transportmiddel.

Det var Cyklistforbundets formand, Jens Peter Hansen, der overrakte prisen, som han kalder meget velfortjent:

- Jeg er meget enig med Claus, når han siger, at cyklen ikke bare er god for den grønne omstilling, men også giver børn og unge frihed. For med en cykel behøver de ikke være afhængig af at skulle hentes eller vente på en bus. Det er altid inspirerende at møde mennesker, der finder nye måder at gøre en konkret forskel på. Jeg håber, at prisen kan inspirere andre til at engagere sig i cykelsagen, siger Jens Peter Hansen.

Cyklistforbundet har ca. 13.000 medlemmer samt afdelinger og repræsentanter over hele landet.

Se også

Frivilligportalen

Frivillighåndbogen

Skal det være nemmere at cykle der, hvor du bor? Med vores håndbog kommer du godt i gang med frivilligt arbejde og med at gøre en forskel.

Se håndbog til frivilligt arbejde
Cykling i skoven

Frivilligportalen

Kalender: Det sker lokalt

Cykelture, gør det selv-værksteder, medlemsmøder og St. Cykeldag. Se aktuelle begivenheder og arrangementer i Cyklistforbundets lokale afdelinger.

Se afdelingernes kalender

Det vil vi

Det arbejder vi for

Vi arbejder for at gøre cyklen til det oplagte og trygge valg i hverdagen for alle og for at skabe en sund og bæredygtig verden med cyklen som løftestang.

Læs Cyklistforbundets manifest