Bliv cykelformidler - og spred glæde blandt ukrainske flygtninge

Bliv frivillig i Cyklistforbundet og hjælp med at formidle cykler til ukrainske flygtninge igennem vores projekt ’Giv en Cykel’. Vi hjælper dig i gang, og du bestemmer selv, hvor meget tid du vil bruge.

Giv cykelglæden videre

At kunne bevæge sig frit fra A til B på en cykel er ikke noget vi i Danmark tænker videre over. Det er let at cykle til og fra arbejde, skole eller hobbyer, og det er en integreret del af den danske kultur. Ja selv den royale familie kan ses på jernhesten i de københavnske gader. Men for mange ukrainske flygtninge rækker økonomien ikke til at købe en cykel.

Derfor har Cyklistforbundet startet projektet Giv en Cykel, hvor danskere kan donere deres cykler, som ikke bliver brugt, til ukrainske flygtninge for at hjælpe dem til en nemmere hverdag. Men cykler skal formidles fra donorer til modtagere, og selv om vi har en masse skønne frivillige cykelformidlere rundt omkring i landet, har vi stadig mange områder, der har brug for en hjælpende hånd.

Masser af skønne oplevelser

En af vores aktive frivillige, Hans Christensen blev spurgt, om han mener, det er muligt at være frivillig cykelformidler, mens man har arbejde eller er i gang med en uddannelse.

Ja det kan man sagtens, for så krævende er det heller ikke. Du bestemmer selv hvor lang tid, du bruger på det, og man kan selv styre tempoet”, fortæller cykelformidleren.

Det er altså ikke tid man skal være bekymret for, når man er cykelformidler. Udover at bruge et par timer om ugen på at formidle cykler, får Hans Christensen også en masse skønne oplevelser med på vejen:

"De bedste oplevelser jeg har haft, det er, at aflevere cykler til børn. Jeg var ude og aflevere en cykel til en dreng på 9 år - sådan en flot mountainbike. At se hans ansigtsudtryk! Det var altså virkelig stort for ham. Det er jo i det hele taget noget af det bedste, når man kan hjælpe børnene med at få en cykel."

Så hvis du også vil være med til at gøre en forskel for ukrainske flygtninge i Danmark, så bliv frivillig på Giv en Cykel-projektet.

Læs mere og tilmeld dig på givencykel.dk

Læs også

Har du en cykel, som du ikke bruger mere?

Byd ukrainske flygtninge velkommen til dansk cykelkultur sammen med Cyklistforbundet. Donér din egen, brugte cykel eller bliv lokal cykelformidler – og hjælp de nyankomne flygtninge med at transportere sig selv på en billig og let tilgængelig måde.

Gå til Givencykel.dk

Støt cykelsagen - og træk det fra i skat

Støt med et valgfrit beløb. Giv et medlemskab i gave. Betænk cykelsagen i dit testamente. Du kan støtte Cyklistforbundets arbejde for bedre forhold for cyklister på mange måder.

Læs mere

Lige nu

Hvad sker der på cykelområdet - hvad har Cyklistforbundet gang i? Få det aktuelle overblik lige her og lige nu.

Gå til seneste artikler