Foto: Sif Meincke

Sisse Fisker elsker medvind på cykelstien

Den tidligere studievært er inkarneret elcyklist, og har kørt over 20.000 kilometer med batterihjælp.

46-årige Sisse Fisker har løbet adskillige maratonløb uden anden hjælp end mad og drikke, men på cykelstien vil hun gerne have lidt ekstra 'medvind'. Hun elsker sin elcykel, som hun har kørt 20.000 kilometer på siden, hun købte den for fem år siden.

"Jeg cykler til alting. Vi bor 15 kilometer væk fra København og fravalgte bil nummer to, og købte en elcykel i stedet for, og jeg elsker at køre på den. Det er vildt lækkert med 'medvind' på cykelstien, hvor du stadig får motion. Du får lidt hjælp, men skal stadig bruge benene," siger Sisse Fisker.

Hun har tjek på teknikken, når det gælder motion og kan følge med i, hvor meget anstrengelserne er værd. "Jeg har et puls-ur og kan se, at jeg brænder masser af kalorier af. Men jeg kommer ikke svedig ind til arbejde eller til møder. Pulsen ligger på 120/130 stykker. Uden el ville den sikkert ligge omkring 160," siger Sisse Fisker. Hun cykler 20-30 kilometer hver dag.

"Det er fx til møder, til padel tennis og til sommerhuset i Vejlby Strand. Om vinteren pakker jeg mig bare ind i termotøj og hue. Det er altid fedt at få noget frisk luft," fortæller den tidligere studievært.

Hun regner med snart at skifte elcyklen ud med en nyere model.

"En elcykel koster noget, men det tjener jeg ind mange gange på sparet benzin, togbilletter og parkeringsudgifter," siger Sisse Fisker.

Fakta:

Sisse Fisker er tidligere studievært på både DR og TV2. Blandt andet på TV 2 Sporten. Bestyrelsesformand i SMILfonden.

Artiklen er fra magasinet CYKLISTER's juni-tema om elcykler.

Bliv pedalkraft-støtte og hjælp os med at råbe dine lokale politikere op

Er der brug for flere og bedre cykelstier i din kommune? At børn kan cykle sikkert til skole? At cyklisters behov bliver taget lige så alvorligt som bilisters? Støt Cyklistforbundet med et valgfrit beløb og hjælp os med at råbe dine politikere op.

Læs mere

Det arbejder vi for

Vi arbejder for at gøre cyklen til det oplagte og trygge valg i hverdagen for alle og for at skabe en sund og bæredygtig verden med cyklen som løftestang.

Læs Cyklistforbundets manifest

20. marts 2023

TV-kok opfordrer danskerne til at cykle for livet

Lad os cykle sammen i maj, siger den kendte TV-kok, Claus Holm, der er ambassadør for Cyklistforbundets store forårskampagne VI CYKLER TIL ARBEJDE. Tilmelding er åben nu.

Læs mere