Guides til det gode cykelliv

Guides til børn og cykling

Sådan lærer du dit barn at cykle

Hjælp dit barn til at blive en glad og sikker børnecyklist og giv barnet gode vaner med til resten af livet.

Læs guiden

Alt om køb af børnecykelhjelm

Hvor tit skal jeg købe ny cykelhjelm til mit barn - hvordan finder jeg den rigtige størrelse? Find svar på det og mere i Cyklistforbundets guide.

Læs guiden

Gør cyklen klar med dit barn

Der skal ikke meget til at holde en børnecykel godt kørende. Vi giver fire råd til hvordan, som du og dit barn let kan gå i gang med.

Læs guiden

Lær dit barn at cykle til skole

Den daglige cykeltur er kilde til oplevelser, frihed og sundhed. Få vores fem råd til at lære dit barn at cykle sikkert til skole.

Læs guiden

Familieguide: Klar, parat... cykeltur!

Hent Alle Børn Cyklers helt særlige guide til dig og din familie. Så kan I sammen sætte kurs mod sjove cykeloplevelser for hele familien.

Hent familieguiden her

Vælg en cykel, der passer til dit barn

Skal barnet kunne vokse med cyklen? Hvad skal der være af udstyr? Hvor robust skal den være? Der kan være mange spørgsmål - vi hjælper dig med svarene.

Gå til guiden

Guides til cykelferie

Himmel eller helvede?

Direktøren for Dansk Cykelturisme, Jesper Pørksen, nøjes ikke med at tale om, hvor skønt det er at holde ferie på den tohjulede. I august deltog han i det legendariske cykelløb Paris-Brest-Paris og tilbagelagde 1.200 kilometer på 78 timer. Turen bød på powernaps i grøftekanten, ømme baller og eufori over opbakningen fra publikum.

Læs mere

Cykelferie for begyndere

Vil du ud på en længere cykeltur med overnatning - men er i tvivl om, hvordan du kommer godt afsted? Brug Cyklistforbundets guide.

Læs guiden

De danske cykelruter

Danmarks cykelruter har det hele. Se Cyklistforbundets forslag til en dagstur, weekendtur eller en uge på cykel på de danske cykelruter.

Læs guiden
Line Wagener med sin familie

Familie på fire tester Østersøruten

Danmarks længste nationale cykelrute er et overflødighedshorn af oplevelser og smukke landskaber, der med sine godt 800 kilometer snor sig igennem Syddanmark.

Læs guiden

Guides til bedre sikkerhed i trafikken

Den store lygteguide

Hvor langt skal dine cykellygter lyse, og hvornår skal de tændes? Bliv klogere på lovens krav til lys, lygter og reflekser og pas på dig selv i trafikken.

Læs guiden

Cykling i glat føre

Det skal du tænke på, når vinteren lægger sig på din cykelvej. Se Cyklistforbundets råd til at cykle i sne og is og mini-glatførekursus for cyklister.

Læs guiden
Kør sikkert på elcykel

Kør sikkert på elcykel

Elcyklen er en herlig cykel. Men den kræver tilvænning. Vi giver dig ti gode råd til komme trygt og sikkert i gang med at elcykle.

Læs guiden

Sæt hjelmen rigtigt

Børn og voksnes cykelhjelm skal sidde rigtigt for at virke. Vi viser dig hvordan.

Læs guiden

Gør det selv-guides

Byg din egen cykel

Vil du have din drømmecykel - byg den selv med Cyklistforbundets guide til cykelbyggeri for begyndere.

Læs guiden

Hold cyklen i topform

Den velholdte cykel kører bare bedre. Brug Cyklistforbundets gør det selv-guide og gør din cykel forårsklar.

Læs guiden

Gør cyklen vinterklar

Der er ingen grund til at sætte cyklen væk for vinteren. Gør din cykel vinterklar med fem nemme justeringer og brug vores råd til at undgå kolde hænder. Så er du godt cyklende i sne, slud og is.

Læs guiden

Hjælp til køb

Hvilken cykel skal du vælge?

Der findes mange forskellige typer cykler til ethvert behov. Læs med her, hvis du overvejer du at købe en ny cykel, men er i tvivl om hvilken slags, der er den helt rigtige for dig.

Læs guiden

Gode råd, når du køber brugt cykel

Genbrug er godt. Af miljø- og klimamæssige årsager er det optimalt, at ting bliver brugt, til de er udslidte - også når det gælder cykler. Men inden du køber, skal du tjekke cyklen.

Læs guiden

Elcykel: Tjekliste til køb

Hvad skal du se efter, når du vil købe en elcykel, der passer til dig? Brug Cyklistforbundets quickguide.

Læs guiden

Skal din næste cykel være med remtræk?

Cykler med remtræk vinder frem, men hvad er remtræk egentlig, og hvad er fordelene og ulemperne ved en cykel med remtræk frem for en cykel med traditionel kæde?

Læs guiden

Vælg en cykel, der passer til dit barn

Skal barnet kunne vokse med cyklen? Hvad skal der være af udstyr? Hvor robust skal den være? Der kan være mange spørgsmål - vi hjælper dig med svarene.

Gå til guiden

Køb af mountainbike

Mountainbikes findes i mange forskellige priser og kvaliteter. Læs her, hvad skal du kigge efter, hvis du vil prøve kræfter med den populære sport.

Læs guiden

Køb det rigtige regntøj

Regntøj fås i alle prisklasser og kvaliteter, og de fleste cyklister ved det: Regntøj er ikke altid vandtæt - og sjældent behageligt at have på. Her er en guide til, hvad du skal se efter, når du køber regntøj til at cykle i.

Læs guiden