Om vores cykelture

Cyklistforbundets Aalborg afdeling har forskellige slags ture: Spontanture, der annonceres med kort varsel; cykelture hver tirsdag aften det meste af sommeren; ture med besøg hos interessante virksomheder mv.. Billedet her er fra en tredagestur til Mors.

En af de større ture med besøg hos en virksomhed gik til Guldbæk Vingård - med rundvisning, og her med vinsmagning og med fortælling om vinfremstillingen.

En anden af de større ture er gået til et stor virksomhed med træning og salg af eliteheste, Helgstrand Dressage - også med rundvisning, og her med opvisning i dressur.

Både landskabsoplevelse og det sociale er et vigtigt aspekt af cykelturene. Her indtager vi madpakken ved Troldkirken, en smuk stendysse ved Sønderholm, højt beliggende og med stor udsigt.

Vi cykler som regel ad mindre veje og grusstier …. eller vi kan havne i et område, hvor vi (som på billedet) f.eks. må trække hen over planker i et fugtigt område (neden for Kællingbjerg Klint ved Lille Vildmose).

…. heller ikke kan væltede træer forhindre os i at komme frem! - her vest for Halkær Bredning.

… men som regel går det lystigt derudad. På korte ture holder vi et tempo, så alle kan være med. På længere ture sættes farten gerne lidt op, så vi også kommer godt fremad (- ad flad asfaltvej er der erfaringsmæssigt et godt flow ved en marchhastighed omkring 18 km/t).

Turlængden er typisk omkring 30 km på aftenture - ja, mellem 15 og 40 km. En lørdag eller en søndag kan der være en længere tur, måske 60-90 km. Her cykler vi ad Vadum Banesti.

Somme tider er indlagt besøg på en cafe. Her skovcafeen Ideon i Hammer Bakker.

Turenes sociale indhold ytrer sig også ved punktering. Ingen lades i stikken, og man hjælpes ad.

Cykelturene fører os til mange smukke lokaliteter, her Pebermosen i Hammer Bakker.

…. eller som her Lindholm å ved Storvorde.

Cyklistforbundets Aalborg afdeling deltager også med arrangementer ved Aalborg Bæredygtighedsfestival, bl.a. med en cykeltur, her ad byens bagveje - dvs. ad krogede veje gennem baggårde og andre finurlige steder.