Cykelture på Falster og Østlolland

Landskabet på Lolland-Falster er ideelt til cykelture. Gode biveje, hvor der næsten ingen trafik er, snor sig gennem idylliske landsbyer, smukke skove og tit tæt på vandet, Østersøen, Guldborgsund og Storstrømmen. Der er ikke mange bakker, og de, der er, er ikke ret høje. Det højeste punkt på Falster er 44 m og på Lolland 30 m. Langs de mest befærdede landeveje er der anlagt cykelstier.

Med f.eks. Nykøbing F. (vandrehjem og campingplads) som udgangspunkt er her beskrevet seks dejlige cykelruter. Men ruterne kan selvfølgelig påbegyndes hvor som helst, afkortes ved at køre genveje eller kombineres, som man selv har lyst til, hvis man synes, de er for lange. Man kan også tage med bus eller tog, hvor cykler kan medtages, et stykke af vejen ud eller hjem.

Kortet over Sundruten, som kan købes i Turistinformationen for kr. 20, er et godt supplement til teksten på turene, også hvis man vil gøre afstikkere til de beskrevne ture.

Guldborgsundruten
Sundruten rundt om Guldborgsund er beskrevet i en selvstændig folder, som kan købes på Nykøbing F. Turistinformation. Den kan, foruden som cykelrute, benyttes til kanoture, idet der er anlagt lejrpladser langs ruten, som hele vejen følger kysten. Hele ruten er på ca. 120 km. Fra Nykøbing F. rundt om den nordlige del over Guldborg og retur til Nykøbing er den på ca. 50 km.

Mere info

Nordfalster
Gennem Eskilstrup og Nr. Alslev til det tidligere færgeoverfartssted Gåbense. Hjem over Vaalse Vig, Kippinge og Vennerslund. Herfra følger vi Sundruten. En tur på ca. 70 km.

Mere info

Østfalster
En dejlig tur forbi Corselitze Gods, gennem bøgeskovene langs Østersøen til Stubbekøbing og tilbage gennem skovene på Midtfalster. Turen er på ca. 80 km.

Mere info

Sydfalster
Vi følger Sundruten gennem Hasselø til Gedser og kører ud til Danmarks sydligste punkt. Tilbage gennem Bøtøskoven og Marielyst. Ca. 70 km.

Mere info

Sydlolland
Gennem Flintinge og Kettinge. Forbi Ålholm Slot gennem Nysted og ad "Paradisruten" tilbage til Nykøbing. På den sidste del følger vi Sundruten. Ca. 65 km.

mere info>

Østlolland
Gennem Flintinge, forbi Krenkerup, gennem Sakskøbing til Oreby og tilbage gennem Grænge Skov og Toreby. Ca. 60 km.

Mere info

Turene er beskrevet af Vilhelm Mogensen og Niels Lyck

Telefonnumre og adresser

Nykøbing F. Turistbureau 54 85 13 03
Danhostel Vesterskoven 54 85 66 99
Falster City Camping, Nykøbing F. 54 85 45 45
Hotel Falster, Nykøbing F. 54 85 93 93
Hotel Liselund, Sundby 54 85 15 66
DSB 70 13 14 15
Movia Bus 36 13 14 00
Taxa 54 85 43 44
Politiet 114
Falck 70 10 20 30
Lægevagten 70 15 07 00