Forsiden

Cykelture i 2019

I 2019 havde vi planlagt fem cykelture.

Den første tur var ”Store Cykeldag”, søndag den 9. juni 2019.
Afgang var fra Kokkedal Stations vestside kl. 10. Vi kørte ad ”Banestien” til Jægersborg Hegn, forbi ”Bøllemosen” og via bl.a. ”Grisestien” tilbage til Kokkedal Station, hvor vi sluttede turen. Der var et ”pit-stop” i Jægersborg Hegn, hvor forkosten blev nydt.

Turen, der var på omkring 25 km, var gratis. Tilmelding var ikke nødvendig.
Turleder var Gert Lusty.


Den anden tur
var en historisk cykeltur gennem landsbyens historie søndag 16. juni kl. 10.00-13.00. I samarbejde med Karlebo lokalhistoriske forening gennemførte vi den årlige historiske sommercykeltur. Turen udgik fra og sluttede på Fredensborg Museum i Avderød . Ruten gik fra Avderød til Karlebo, derfra videre over Gunderød og tilbage til Avderød, hvor frokosten blev indtaget i museets have. Turens længde var på 7-8 km.

Guide var historiker, cand.mag. Niels Storgaard Simonsen, Karlebo Lokalhistoriske Forening.
Turen var gratis, og tilmelding var ikke nødvendig.
Herunder et kort over den kørte ruteDen tredje tur var en sensommeraftentur torsdag den 15. august med start kl 19.00. Vi mødtes på Kokkedal Station og kørte nord ud. Vi kørte ad naturstier og ruten biev lagt ud fra at det havde regnet i dagene op til turen.

Turen er var gratis, og tilmelding var ikke nødvendig. Turleder var Jens E. Pedersen.

Herunder er vi ved passere under kystbanen ved lergravene i Nivå.Den fjerde tur var en sensommertur som vi arrangerede sammen med DN Fredensborg søndag den 25. august 2019 kl. 10. Afgang var fra Kokkedal Station mod ”Store Donsedam” i Kirkelte Hegn. Der var et lille pit-stop på ”Holmen”, hvorefter de nærliggende oldtidsgrave blev besigtiget. Herefter gik kursen mod ”Kongedyssen”, hvor der var en rigtig frokostpause.
Efter besøget ved "Kongedyssen" besøgte vi Ninas Naturcafe hvor vi nød en kop kaffe og et stykke kage.

Deltagelsen var gratis, og tilmelding var ikke nødvendig.
Turleder var Gert Lusty.

Herunder et kort der viser den kørte rute.Den femte og sidste tur var en cykeltur til Fredensborg slot og Højsager mølle, søndag den 29. september kl. 10.
Turen udgik fra Humlebæk station, og derfra kørte vi over Søholm direkte til Fredensborg. Undervejs standsede vi op et par steder, hvor vores guide, Bent Skov Larsen fra Fredensborg – Humlebæk lokalhistoriske forening, fortalt om stedets historie. Ved Fredensborg slot stillede vi cyklerne og spadserede en tur i Slotshaven, hvor vi hørte om slottet, slotshaven og den tilknyttede by’s historie.
Derefter gik turen til Højsager mølle, hvor vi spiste vores medbragte madpakker. Møllen var nyrestaureret. Her fortalte Bent Skov Larsen om møllens historie.

Turen sluttede ved Humlebæk station.
Turen var gratis, og tilmelding ikke nødvendig.

Foto fra Nordmandsdalen i Fredensborg Slotspark

Herunder et kort der viser turens rute