Vi søger praktikant

Er du glad for GIS, og har du æstetisk sans? Vil du prøve kræfter med dit fag i en ambitiøs og professionel civilsamfundsorganisation, der arbejder med vigtige dagsordener som menneskevenlige, sunde / grønne byer og landdistrikter? Så søg stillingen som praktikant på projektet 'Cykelvenlig stations- og byudvikling' i Cyklistforbundet i efterårssemestret 2024.

Det bliver et spændende efterår i Cyklistforbundet med masser af aktiviteter og opgaver, hvor researchprojektet "Cykelvenlig stations- og byudvikling" når de afgørende faser. Du kommer til at være en del af arbejdet med at samle op på projektets resultater, som især skal formidles med flotte kort, GIFer, memes osv. Afhængig af interesser og faglighed kan du også bistå i det afsluttende analysearbejde, samling af konklusioner og anbefalinger til byplanlæggere, developere og politikere samt i vores øvrige indsatser.

Som praktikant i Cyklistforbundet skal du ikke forvente at bruge meget tid på kaffebrygning eller kopiering. Til gengæld kan du forvente at blive en vigtig del af vores sekretariat, og du får både ansvar og kommer til at lære en masse om især projektarbejde, og hvordan vi bruger projekter, kampagner og indsatser i et større arbejde for at gøre cyklen til det trygge og oplagte valg i hverdagen og for at skabe en sundere og mere bæredygtig verden med cyklen som løftestang.

Opgaverne bliver en eller flere af følgende:

 • Opsamling på projektets resultater sammen med projektlederen
 • Produktion af fængende kort og anden grafisk formidling (fx GIFer, memes) af projektets resultater (QGIS-kompetencer en forudsætning)
 • Afhængig af faglighed og interesse:
  • Evt. validering af hidtidige analyser og indsamlet data
  • Evt. afsluttende analysearbejde

Om dig:

Du er studerende på en videregående uddannelse – fx inden for geografi, geoinformatiker, samfundsfag, sociologi eller lign., og

 • har erfaring med kortdesign i GIS og interesse for nytænkende kortformidling
 • evt. databehandling og analyser i QGIS - eller mod på at lære det løbende
 • evt. erfaring med Adobe-pakken eller gratis-programmerne Inkscape og GIMP - eller mod på at lære det løbende
 • er struktureret og pligtopfyldende
 • kan lide at samarbejde, men er også god til at arbejde selvstændigt, planlægge og disponere egen tid

Om os:

Vi er en demokratisk medlemsorganisation og Danmarks største organisation på cykelområdet. Vi tilbyder dejlige kollegaer, god stemning og en uformel omgangstone, og vi taler om meget andet end cykler!

Cyklistforbundets sekretariat ligger i Rømersgade lige ved Torvehallerne/Nørreport. Du kommer til at indgå i vores samlede stab på ca. 15 faste medarbejdere, og du vil få en seniormedarbejder som din praktikantvejleder.

Praktikopholdet er på 30-37 timer/uge og løber over forårssemestret. Timetal og den præcise praktikperiode kan aftales nærmere, så det passer med studieforløb og -krav. Praktikopholdet er ulønnet, da det forudsættes, at dit uddannelsessted anerkender opholdet som meritgivende.

Vi glæder os til at se din ansøgning

Send din ansøgning indeholdende "cykelvenlig byudvikling" i emnefeltet inkl. eventuelle bilag til praktik@cyklistforbundet.dk senest onsdag den 1. maj (OBS: ændret pba. tilbagemeldinger fra studerende). Vi afholder forventeligt samtaler umiddelbart herefter.

Kontakt

For nærmere information kontakt politisk konsulent og projektleder Emil Maj Christensen (40 70 83 70 (ved manglende svar, læg en besked) / emil@cyklistforbundet.dk).

Om Cyklistforbundet: Med cyklen kan vi skabe et grønnere, sundere og mere klimavenligt Danmark. Vi kæmper for bedre og mere sikre forhold for cyklister og for, at flest muligt vælger cyklen som hverdagens transportmiddel. Vi står bag landsdækkende kampagner som Alle Børn Cykler og VI CYKLER TIL ARBEJDE. Vi støtter virksomheder, kommuner og regioner med at arbejde målrettet og ambitiøst med cykelfremme. Vi arbejder politisk for flere cykelvenlige beslutninger på lokalt, regionalt og nationalt plan. Vi har ca. 12.000 medlemmer og lokale afdelinger i det meste af Danmark.