Vi søger: Praktikant til kampagner og kommunikation

Vil du have erfaring med kommunikation- og kampagnearbejde? Vil du prøve kræfter med dit fag i en ambitiøs NGO, der arbejder med vigtige dagsordener som folkesundhed, grøn omstilling og mindre trængsel? Skriver du godt? Så er du måske vores praktikant i forårssemestret 2024.

I forårssemestret kan vi tilbyde et praktikforløb til dig, der gerne vil have hands on-erfaring med projektarbejde, landsdækkende kampagner og kommunikation i en professionelt arbejdende civilsamfundsorganisation.

Det bliver et spændende forår med masser af aktiviteter og spændende opgaver. Du kommer til at blive en del af børnehavekampagnen Vi kan cykle!, skolekampagnen Alle Børn Cykler og vores helt nye og ambitiøse gymnasiekampagne Fælles-Tour. Vi har desuden to videns- og innovationsprojekter hhv. børnecykling og cykling for mennesker med handicap, som du også kan blive en del af.

Du skal ikke forvente at bruge meget tid på kaffebrygning eller kopiering. Til gengæld bliver du en vigtig del af vores sekretariat, og du får både ansvar og kommer til at lære en masse om projekt- og kampagnearbejde. Du kommer til at bidrage til og blive klogere på, hvordan vi bruger projekter, kampagner og indsatser i et større arbejde for at gøre cyklen til det trygge og oplagte valg i hverdagen og for at skabe en sundere, sjovere og mere bæredygtig verden med cyklen som løftestang.

Vi sammensætter et praktikforløb, der passer til de interesser og kompetencer, som du bringer med dig.

Opgaverne kan være:

• Bidrage til vidensindsamling, dokumentation og formidling i forbindelse med vidensprojektet Cykelglad SFO og formidling af videnprojektet, Cykling for alle

• Bidrage til udvikling, rekruttering, udførelse og formidling/kommunikation af vores landsdækkende kampagner Vi kan cykle!, Alle Børn Cykler, Fælles-Tour og Vi Cykler Til Arbejde

• Udvikling og tilrettelæggelse af indhold til vores digitale platforme - sociale medier, nyhedsbreve og web

• Fundraising og dialog med sponsorer og samarbejdspartnere på vores kampagner

Om dig:

• Du er studerende på en videregående uddannelse – fx inden for samfundsfag, sundhedsvidensskab, sociologi, kommunikation eller lign. Du:

• Er en dygtig formidler, der skriver godt og flydende på dansk

• Har erfaring med eller interesse i at dykke ned i rapporter og analyser og oversætte det til letforståeligt sprog

• Er struktureret, pligtopfyldende og har mod på at sætte dig ind i nye fagområder og nye værktøjer som Umbraco, Enalyzer m.fl.

• Kan lide at samarbejde, men også at arbejde selvstændigt, planlægge og disponere egen tid

• Får energi af at tale med forskellige typer mennesker og har lyst til at bidrage til det sociale fællesskab i sekretariatet

Om os:

Vi er en demokratisk medlemsorganisation og Danmarks største organisation på cykelområdet. Vi tilbyder dejlige kollegaer, god stemning og en uformel omgangstone, og vi taler om meget andet end cykler!

Cyklistforbundets sekretariat ligger i Rømersgade lige ved Torvehallerne/Nørreport. Du kommer til at indgå i vores samlede stab på ca. 15 faste medarbejdere, og du vil få en projekt- og kampagneleder som din praktikantvejleder.

Praktikopholdet er på 30-37 timer/uge og løber til udgangen af juni 2023. Timetal og den præcise praktikperiode kan aftales nærmere, så det passer med studieforløb og -krav. Praktikopholdet er ulønnet, da det forudsættes, at dit uddannelsessted anerkender opholdet som meritgivende.

Vi glæder os til at se din ansøgning.

Send din ansøgning inkl. eventuelle bilag til praktik@cyklistforbundet.dk hurtigst muligt. Vi afholder løbende samtaler, så skriv hellere til os i dag end i morgen.

Kontakt

For nærmere information kontakt projektleder Mai-Britt Aagaard Kristensen (40 70 83 67 / mak@cyklistforbundet.dk) eller projektleder Julie Vinter Hartz (52 17 52 23 / julie@cyklistforbundet.dk).

Med cyklen kan vi skabe et grønnere, sundere og mere klimavenligt Danmark

Cyklistforbundet kæmper for bedre og mere sikre forhold for cyklister og for, at flest muligt vælger cyklen som hverdagens transportmiddel. Vi står bag landsdækkende kampagner som Alle Børn Cykler og VI CYKLER TIL ARBEJDE. Vi støtter virksomheder, kommuner og regioner med at arbejde målrettet og ambitiøst med cykelfremme. Vi arbejder politisk for flere cykelvenlige beslutninger på lokalt, regionalt og nationalt plan. Vi har ca. 12.000 medlemmer og lokale afdelinger i det meste af Danmark.

Det laver vi

Vi står bag indsatser, som får flere til at cykle, som gør det mere sikkert at cykle, og som bidrager til at bruge cyklen som løftestang til en sund, grøn og mere bæredygtig verden

Det laver vi

Organisationen

Vi er en demokratisk medlemsorganisation med hovedbestyrelse, landsmøde og lokalafdelinger. Bliv klogere på os som organisation.

Klik og læs

Det vil vi

Det arbejder vi for

Vi arbejder for at gøre cyklen til det oplagte og trygge valg i hverdagen for alle og for at skabe en sund og bæredygtig verden med cyklen som løftestang.

Læs Cyklistforbundets manifest