Nu cykler Cyklistforbundets afdelinger igen

Hold afstand og del ikke cykelpumpe eller andet udstyr med andre. Efter en periode med aflyste cykelture på grund af corona inviterer Cyklistforbundets frivillige igen til fælles cykelture over hele landet.

- Mange danskere har genopdaget cyklen i de sidste mange uger, og det er dejligt, at vi nu igen kan invitere til fælles oplevelser på cykel. Der er en stor og stærk tradition i Cyklistforbundet for, at frivillige medlemmer i vores mange afdelinger rundt om i landet inviterer til fælles cykelture. Det er gode, lokale tilbud, der typisk er gratis og åbne for alle interesserede, siger direktør i Cyklistforbundet Klaus Bondam.

Efter en periode med aflyste cykelture kan Cyklistforbundets afdelinger nu igen gennemføre de traditionelle cykelture ud i foråret og sommeren, så længe det sker under hensyntagen til sundhedsmyndighedernes aktuelt regler for samvær i det offentlige rum.

Pt. betyder det for eksempel max. 10 deltagere pr. gruppe og god afstand. Hvis flere end ti personer vil cykle med, må cykelturen gennemføres i grupper. Fælles proviant medbragt proviant eller noget at dele ud af undervejs er pt. ikke muligt.

Se efter en cykeltur i dit område på cyklistforbundet.dk/kalender

Særlige anbefalinger for udendørs aktiviteter

Ud over de pt. gældende retningslinjer om god håndhygiejne, samling af max. ti personer, hoste i albuebøjningen og 1 meters afstand anbefaler Cyklistforbundet også forbundets frivillige turarrangører at følge de anbefalinger for udendørs foreningsaktiviteter, som Sundhedsstyrelsen og Friluftsrådet har udarbejdet.

Det drejer sig om:

  • Gennemgå aktiviteterne og se, hvor der kan opstå problemer, så man kan tage de nødvendige forholdsregler.

  • Udarbejde en instruks til medlemmer og brugere af fælles faciliteter om brug, rengøring og særlige forholdsregler

  • Formidle information videre til alle medlemmer og hænge plakat fra Sundhedsstyrelsen på synlige steder, samlingssteder m.v.

  • Sørge for at medlemmer tager eget udstyr med og undgår at dele service m.v.

Aktuelt

Lige nu

Hvad sker der på cykelområdet - hvad har Cyklistforbundet gang i? Få det aktuelle overblik lige her og lige nu.

Gå til seneste artikler

Støt cykelsagen

Støt cykelsagen - og træk det fra i skat

Støt med et valgfrit beløb. Giv et medlemskab i gave. Betænk cykelsagen i dit testamente. Du kan støtte Cyklistforbundets arbejde for bedre forhold for cyklister på mange måder.

Læs mere

Frivilligportalen

Bliv aktiv i cykelsagen

Gør en forskel. Få indflydelse. Brug frivillighåndbogen. Find en lokal afdeling.

Gå til Frivilligportalen