Alle Børn Cykler: Lav en cykelaftale med dit barn

Op på cyklen og afsted – sådan bliver børn klar til skoledagen. Cyklistforbundet opfordrer forældre til at lave cykelaftaler med deres børn, når skolekampagnen Alle Børn Cykler kører igen den 6.-19. september.

Der er stadig åbent for tilmelding af skoleklasser til Cyklistforbundets årlige store skolekampagne Alle Børn Cykler, hvor op imod 100.000 elever på klassebasis dyster om flest dage på cyklen i kampagnen, hvor al cykling tæller i jagten på cykeldage - til og fra skole, i fritiden til spejder, sport og vennebesøg samt cykelture med familien.

Men forældre kan også gøre sig klar, og allerede nu opfordrer Cyklistforbundet forældre til at bakke op om deres børns cykling med en 'familiecykelaftale'.

  • For forældrenes opbakning gør ifølge direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam, en kæmpe forskel for at få børn til at cykle mere i hverdagen:

    - Sætter man sig et mål for, hvor meget både børn og forældre vil cykle i løbet af kampagnens 14 dage, hjælper man sit barn med at komme op på cyklen hver dag og få samlet masser af gode cykelpoint til lodtrækningen om årets præmier, siger Klaus Bondam.

    Hent en cykelaftale

    alleboerncykler.dk/foraeldrehjornet kan forældre hente en cykelaftale lige til at udfylde og hænge op på køleskabet.

Cykling giver friske skolebørn

Lærer Allan Cunningham Olsen har flere år deltaget i kampagnen med sine elever fra Finderuphøj Skole i Viborg. Han er ikke i tvivl om effekten af den daglige cykling:

- Der er slet ingen tvivl om, at børn, der cykler i skole, er mere friske. De har røde kinder, når de kommer ind om morgenen, og de har lige fået det luft, der skal til for, at man er klar til at deltage i undervisningen, siger Allan Cunningham Olsen.

Mountainbikes til vinderklassen

Kampagnen, som Cyklistforbundet kører i samarbejde med Jyske Bank og Novo Nordisk Danmark, sluttes af med at kåre Årets Børnecyklist og årets vinderklasse, hvor både elever og lærer kan se frem til at få en lækker mountainbike fra MBK eller Centurion hver.

Direktør for Novo Nordisk Danmark, Kasper Bødker Mejlvang, siger:

- I mange andre lande er cyklen et legetøj, som man finder frem, når man har fri. I Danmark er cyklen også et transportmiddel til at køre til og fra skole, arbejde eller fritidsaktiviteter. Det skal vi holde fast i, for cykling er godt for både miljøet, klimaet og sundheden. Vi skal videregive lysten til at cykle i hverdagentil vores børn og unge.

Afdelingsdirektør i Jyske Bank, Jens Skov, siger:

- Det er vigtigt, at vi rækker ud til børn og unge og deres forældre med inspiration til at vælge cyklen til i så mange af hverdagens transportsituationer som muligt. Vi er af hensyn til sundheden, klimaet og miljøet glade for at være med i det vigtige arbejde.

Til dig, der er lærer

Du kan helt op til kampagnestart tilmelde din klasse til kampagne på www.alleboerncykler.dk.

Se også

Alle Børn Cykler 2023: Tilmeldingen er åben

Cyklistforbundet inviterer skoleelever i hele Danmark til masser af cykling, fællesskab og sjov læring. Skolekampagnen kører 4.- 17. september. Det er gratis at være med, og der er præmier på højkant!

Tilmeld din klasse her

Støt cykelsagen

Støt cykelsagen - og træk det fra i skat

Støt med et valgfrit beløb. Giv et medlemskab i gave. Betænk cykelsagen i dit testamente. Du kan støtte Cyklistforbundets arbejde for bedre forhold for cyklister på mange måder.

Læs mere