Bliv samarbejdskommune på Vi kan cykle! 2024

Hjælp kommunens børn til at blive glade og sikre cykelbørn

At blive cykelsikker er første skridt på vejen mod at blive en trafiksikker børnecyklist. I Cyklistforbundets børnehavekampagne Vi kan cykle! leger børn sig til at blive sikre på cyklen.

At kunne cykle hjælper børn til et sundt liv med daglig motion og bevægelse, og derfor er det vigtigt at lære børn at cykle. Desværre halter det i dag med gode cykelfærdigheder hos alt for mange børn, når de starter i skolen – og desværre også ofte langt op i skolealderen.

Derfor inviterer Cyklistforbundet landets kommuner til at være samarbejdspartner på børnehavekampagnen, Vi kan cykle! og aktivt og direkte støtte op om småbørnscykling og børns vej til at blive glade, sunde og sikre børnecyklister. Vi hjælper jer med at invitere jeres institutioner til at deltage i kampagnen og med at styrke institutionernes professionelle fokus på cykling og cykelleg.

Det er gratis for institutionerne at deltage i kampagnen, der finansieres med støtte fra Østifterne.

Det får I som samarbejdskommune

  • En fælles kampagne-invitation med borgmesten som afsender sammen med Cyklistforbundet sendes direkte til alle kommunens institutioner

  • En digital kommunikationspakke inkl. logo og webbanner, som kan bruges til at signalere kommunens engagement i kampagnen

  • Pressemateriale til at skabe lokal presseomtale

  • Mulighed for at tilkøbe stofbannere og børnerefleksveste til de deltagende institutioner og dermed skabe ekstra synlighed og gøre det ekstra nemt for institutionerne at arbejde med cykellegene

  • En afsluttende kampagne-evaluering med tal etc. for egen kommune

Pris: Gratis

[Børnene] elsker det! Og glæder sig til næste gang! Vi har desuden stor forældreopbakning f.eks. ift. at medbringe cykel hjemmefra. Og vi kan se, at flere børn er begyndt at cykle til og fra børnehave. Deltager i Vi kan cykle!

Det indeholder kampagnen

Vi kan cykle! løber af stablen ude i institutionerne i maj måned. Kampagnens omdrejningspunkt er Cyklistforbundets koncept ’Cykelleg’.

Her lærer børn at cykle - samtidig med, at de oparbejder en række personlige, sociale og kognitive egenskaber. Cykelleg kan dermed også bruges til at arbejde med læreplanstemaerne i institutionerne. Samtidig får børnene gode cykeloplevelser, som er forudsætningen for, at børn cykler senere i livet.

Erfaringerne viser desuden, at det øgede fokus på cykling i institutionen smitter af på familien og sætter skub i cykeltræningen derhjemme.

Når en institution deltager i kampagnen, får pædagogerne adgang til lettilgængeligt og gennemarbejdet inspirationsmateriale, der:

  1. Gør det let at sætte gode cykellege i gang
  2. Gør det let at bruge cykelleg som pædagogisk redskab til at arbejde med læreplanstemaerne

Udover vores erfarne bevægelsespædagoger, der udvikler cykellegene til kampagnen, har vi fra 2022 tilknyttet et advisory board, der skal hjælpe med at forankre kampagnen endnu bedre. Se medlemmerne af vores advisory board.

Sådan tilmelder I jer som samarbejdskommune

Tilmeld kommunen som samarbejdspartner på kampagnen ved at udfylde tilmeldingsformularen nedenfor senest den 31. januar 2024. Herefter kontakter vi jer for at aftale nærmere om, hvordan I ønsker at invitere jeres institutioner med i kampagnen.

Tilmeld jer her:

Kontakt

Har I spørgsmål til samarbejdet om kampagnen, beder vi jer kontakte kampagnemedarbejder Michael Pedersen på mail mip@cyklistforbundet.dk eller på telefon 40 70 83 60.

Kalender:

31. januar: Frist for at tilmelde kommunen som samarbejdspartner

1. februar: Tilmeldingen åbner på vikancykle.dk

Primo februar: Udsendelse af invitationer til kommunens institutioner

8. marts: Frist for bestille bannere og børnerefleksveste

12. april: Frist for institutionerne for at tilmelde sig

1.-31. maj: Vi kan cykle!

Tak til Østifterne for at støtte Vi kan cykle!

  • Mange voksne husker suset i maven første gang, hvor man uden hjælp selv trådte i pedalerne og selv kontrollerede styret. Det er følelsen af at hoppe selvsikkert op på cyklen, som Cyklistforbundet sammen med Østifterne ønsker at give videre til børn i børnehaver over hele landet. Når børnene får gode cykeloplevelser, vil lysten og glæden ved at cykle oftere følge dem resten af livet.

Brug os

Book Cykellegekorpset

Cykelleg hjælper børn til at blive cykelglade og cykelsikre børnecyklister. Book Cyklistforbundets cykellegekorps til et fagligt inspirationskursus for pædagoger og lærere eller til et sjovt børne-arrangement, der sætter fokus på børn, cykling, sikkerhed og sundhed.

Book Cykellegekorpset

Brug os

Bliv samarbejdskommune på Alle Børn Cykler

Sammen motiverer vi elever til at cykle mere i hverdagen og inspirerer skoler og forældre til at bakke op om børns cykling.

Læs mere

Alle Børn Cykler Alliancen

Vi har som land brug for, at børn får cyklen ind i deres liv fra tidlig alder. Alle Børn Cykler Alliancen vil vende udviklingen med stadig færre børnecyklister. Nye faldende tal for børns cykling viser alvoren bag initiativet.

Læs mere