3 dage i december 2023. v/Vera Bagge

Godt Nytår 2024 og mange tak for året, der svandt.

27.12.23: 6 stk. til Præstegårdsparken i Borbjerg.

Deltagere: Grete & Jes, Bente S, Elisabeth KP, Inger, Vera (turleder). 31 km.

Tørvejr – det var ved frysepunktet. Der var glat føre ud mod Borbjerg på lange strækninger, men når bare vi lod være med at bremse, så gled hjulene bare rundt og rundt uden at lave numre. Pause i Præstegårdsparken.

Godt Nytår - vi ses i 2024.

20.12.23: 12 stk. til Idom og Lystlundvej – forbi Vester Hedegaard og ud til Ringkøbingvej til det lille stykke skov. 33 km. Tak for turen Jens T.

Deltagere: Jens T (turleder), Jens K, Hans Jørgen, Flemming, Jan, Jes & Grete, Carsten & Erna, Elisabeth KP, Inger, Vera.

Ved skoven holdt vi pause og fejrede Grete’s fødselsdag. Tak Grete. Vejret var rimeligt mildt. Vi fik lidt regn på udtur. På hjemtur var der høj sol og det flotteste vejr, og der var stor regnbue mod nord-vest ved udkanten af Idom. Så kom der lidt vand og lidt hagl og meget sol. En strålende tur, som vi nød i fulde drag. Vi fik hilst Glædelig Jul til hinanden.

Søndag 18.12.23: Jens K skrev til hans telefonliste på ca. 20 stk. lørdag:

Jeg cykler en tur søndag 9.30. Det gjorde han også og han fik ledsagelse af Bente V og Vera = 3 stk. på 36 km. Varighed: 9.30-12.15.

Ud over Idom og Bur og hjem over Naur. Pause i Idom og pause i Bur ved ”Den Blå Fugl”.

Det er et kunstværk placeret ved togets ventesal. Gul i kroppen og med fugl på toppen.

Gul stander og så den blå fugl øverst – det er lavet i jern. I skuret havde vi bolsjer og Bente havde en hindbærshot, som vi smagte på. Det var virkelig en super tur. Det hårde stykke var fra Holstebro til Idom. Og vi fik vendt så mange problematikker på turen.

Der er jo altid nok at tage fat på – i vort liv og samfund.

Vil du på Jens’s telefonliste, så kontakt ham:

Jens Kokholm 2425 2524. Det er ikke hemmeligt, det står på KRAKs.

Jens siger juleaften+juledag+juledag+juleaften 😉Så det er let at huske!

Det er bygget sådan op: Hvis 1 cyklist har et forslag til en tur, der ikke er annonceret og ikke ligger onsdag, som vores træningstur – så kan man melde til Jens:

Jeg kører den dato kl. XX til det og det sted. Så sender Jens den besked ud på telefonlisten. Og de møder op – de, der har tid og lyst.

Vinden var 9 m/s og kom fra vest/syd-vest. Det var 9 graders varme i dag.

Tak for initiativet, Jens. Skøn tur.

Onsdagscykelture oktober – november – december 2023 – v/Vera Bagge.

Julehistorie: de 3 små drenge blev spurgt, hvad er så det bedste ved jul?

  • Jo den første synes jo, det er helt fantastisk at kommer hjem fra skole og så dufter der noget så skønt i køkkenet af hjemmebag og småkager og alt muligt.

  • Nummer 2 – han er meget optaget af gaverne!

  • Hvad så med dig – nummer 3? jo han synes det er noget så herligt at vandre ned midt gennem byen og så se alle de kværulanter, der hænger på snore oppe – tværs over gaden!

****************************

13.12.23: Vi var 16 stk.: ud over nord-vestbyen over Sir mod Fousing. 35 km.

I Fousing havde Jens K fundet et godt sted til vores pause. Vi markerede netop 2 begivenheder hos Rya & Jens – nemlig guldbryllup og Jens’s fødselsdag. Det varmede kroppen med en lille skarp og brune kager. Tak for det alt sammen og hjertelig tillykke til jer.

Det var bidende koldt i dag. Oh-ve, Oh-skræk! 1 grads frost, der føltes som 6 minusgrader. Vind fra øst/nord-øst. Jo vi frøs hænder og fødder, de fleste af os. Hvorfor blev vi så ikke hjemme? Fordi vi vil gerne holde os i form – og vi bilder os ind, at vi bliver mere hårdføre og robuste, når der ikke er ”lutter medvind og høj sol.” Apropos kulde – så læste jeg lige forleden, at en kvinde tænkte tilbage på barndommen i 70’erne. De havde ikke midler, de frøs helt vild. Der var ikke penge til brændsel. De græd fordi frosten gav smerter. Hende her var den store og hun opdagede, når hun fortalte historier for sine 2 mindre søstre, så fik de det lidt bedre. Historier hun selv fandt på – og det var altid noget med, at man kan håbe på det bliver bedre tider og at ”det gode venter lige om hjørnet”. Det var da godt fundet på.

Deltagere: Jens K (turleder) & Rya, Carsten & Erna, Jes & Grete, Flemming, Hans Jørgen, Bente, Jan, Bjarne, Kristian, Anna, Inger, Elisabeth KP, Vera.

6.12.23: De var 2 stk.: Jens T og Jan. Alle vi andre pjækkede og vi 24 stk. mødtes til julefrokost på huset kl. 12.30 – hvor der først var medlemsmøde.

Vi havde en skøn julefrokost efterfølgende – virkelig hyggelig og herlig. Maden var god, snakken gik let og lystigt og humoren havde gode kår. Vi fik sunget et par sange og der blev også budt på historier fra Christian og Bent. Det er altså et kæmpe plus, at vi ikke bare har god atmosfære på vore cykelture, men den sociale side kan vi også få meget ud af. Det er en styrke for vores forening, at vi på den måde kommer til at kende flere sider ved hinanden.

Altså - det kan vi i hvert fald håbe på, at det er 😉.

29.11.23: de var 5 stk. på tur til Jagthytten i Tvis.

Der var ikke gråd og tænders gnidsel, men der var i hvert fald vintervejr og hård frost! Men den dag var der tale om den hårde cykel-kerne – så de klarede sig fint og flot igennem. Tillykke med det.

29.11.23: Anna, Inger, Kirsten, Vera var til fest i Doktorvænget – og lod således cykelvennerne i stikken.

22.11.23: Præstegårdsparken i Borbjerg. 28 km.

Vi var 11 stk. - 8 herrer og 3 damer.

Jens T, Jens K, Kjeld, Flemming, Kristian, Christian, Jes, Jan, Inger, Bente S, Vera.

Vi cyklede til Borbjerg til Præstegårdsparken og vi fik lidt regn og meget blæst.

Udturen var over Pajbjergvej, Rydevej, Bukdalvej – til Præstegårdsparken.

Hjemturen var faktisk hård, men ved fælles hjælp fik vi os aset igennem modvind og blæst og kulde og kom i land i god bestand. Vi fejrede, at Vera snart fylder rundt og hun havde skarpe + små glas, og små slikposer med - og det blev taget godt imod.

Vi er gode til at se det store i det små – der skal ikke så meget til for at fornøje os.

15.11.23: Outdoor Forsamlingshuset ved Sir-Lyngbjerg Centret. 30+ km.

Vi var 16 stk. Jeg var med den første time – så skulle jeg på Sletten og være del af en anden festlig gruppe. 30 km i alt fik jeg. De andre har nok fået lidt mere.

Jens T, Jens K, Hans Jørgen, Christian, Kristian, Bjarne, Jan, Jes & Grete, Elisabeth KP, Annette, Bente V, Gunner, Vagn, Flemming, Vera = 16

Vi cyklede mod Krunderup og så det nye: Outdoor Forsamlingshuset ved Sir-Lyngbjerg Centret. Virkelig en flot og imponerende bygning og konstruktion. Jeg har forhørt mig hos tovholderne til byggeriet: Hvem har tegnet det? det har Alice Storgaard.

I dag fejrede vi, at Jes har fødselsdag. Tak for traktement, Jes.

8.11.23: Mejrup Hindkjær m.v. 32 km.

Vi var 17 stk. Jens T, Jens K, Kjeld, Christian, Kristian, Bjarne, Jan Kristensen (ny), Jes, Peter

Inger, Anna, Elisabeth K, Elisabeth KP, Carsten og Erna, Flemming, Vera. Velkommen Jan.

Det mest fantastiske vejr vi har haft længe. Tørvejr. Solskin. Let efterårsvind. Smukt.

Over Mejrup Hindkjær mod Øster Hjerm – videre op mod fjorden – ind mod Hjerm – Volstrup by – Mejrup Hindkjær og hjem. 3 pauser: Ved Østre Hjerm Kirke, hvor vi var på vægten ved Martin Merrilds gård: 16 stk. gav 1340 kg. 2. pause var ved Volstrupby.

3. pause var ved Mejrup Hindkjær, hvor der tidligere har været en købmand. Super tur.

1.11.23: Nr. Felding – Sørvadområdet – Hestbjerg. 36 km.

Vi var 13 stk. Jens T, Jens K, Kjeld, Flemming, Christian, Bjarne, Kristian, Inger, Anna, Elisabeth K, Elisabeth KP, Bente S, Vera.

Vinden var pivkold. Det var kun 1 grads varme ved start og stadigvæk kold vind fra øst/sydøst. Vi var på Skjernvej, Harrestrupvej - Nr. Felding mod Sørvad – men drejede til højre ad Præstevejen – til højre ad Hestbjergvej og hjem. Pausen holdt vi i krydset Skjernvej/Præstevejen. En dejlig tur – det kolde gys!

25.10.23. Jagthytten i Tvis. 30 km.

Vi var 8 stk.: Jens T turleder, Jens K, Kjeld, Hans Jørgen, Bjarne, Kristian og 2 damer: Elisabeth KP og Vera. Regn på hele vejen til Jagthytten i Tvis og på hjemturen var der kun regn i mindre grad. Så vi blev ikke våde til skindet i dag. På udtur var vi omkring Jens T’s kolonihavehus for at se, hvordan der ser ud – nu efter storm og vand. Tak Jens.

18.10.23: Halgaard, Nr. Felding, Idom-området, Boutrup Sø. 35 km.

Vi var 15 stk.: Jens T, Kjeld, Gunner, Christian, Bjarne, Kristian, Jes, Lisbeth K, Elisabeth KP, Anna, Inger, Kirsten, Annette, Bente V, Vera. Turen var over østbyen, Halgaard, Nr. Felding, mod Idom – Ormstrupvej, Høgsbjergvej og hjem. Pause ved Boutrup Sø. Kristian er med i dag for første gang – han kender Bjarne. Velkommen til jer begge.

Christian bebudede i dag, at han vil købe en flaske cognac til turleder Jens Thomsen, som tak for hans turlederfunktion. Vi kan få vores navn med på kortet ved at komme med 10 kr. til Christian før jul. Vejret var så ufatteligt smukt i dag. Kun lidt vind og klart vejr. Solen var også fremme. Poppelgrisene på Ormstrupvej havde en fest – ligeså havde de gamle søer.

Stemningen var rigtig god i vores cykel-forsamling.

11.10.23: Nr. Felding, Hestbjerg, Blæsbjergvej, Idom. 36 km.

9 stk. Jens K turleder, Hans Jørgen, Kjeld, Kristian, Jes, Bjarne, Elisabeth KP, Inger, Vera.

Stærk blæst fra vest/syd-vest og regn faktisk fra start til slut. Igen blev vi våde til skindet. Men turleder Jens Kokholm var skarp til at vælge rute og sideveje, så vi blev skånet så meget som muligt for regn og blæst. Så vi overlevede altså endnu engang.

4.10.23: Hjerm-Ausumgaard-Vejrum-Fousing-Asp-Naur. 33 km.

14 stk.: Jens T og Jens K= turledere, Hans Jørgen, Kristian, Grete & Jes, Carsten & Erna, Bente S, Flemming, Kirsten, Elisabeth KP, Bente V, Vera.

Vi fik meget blæst, regn, hagl. Det var en god tur, men også en hård tur grundet vejret.

Pausen tog vi ved Vejrum Skole. Skarpe fra Kirsten R grundet fødselsdag. Tak Kirsten.

Regntøj kunne slet ikke holde op for det - vi blev våde helt til skindet.

På udtur mod Hjerm kunne man se alle 14 cyklister kørte snorlige – som perler på rad. Der var rigtig god hold-disciplin – det er jo en farlig vej, så vi skal passe godt på. Vi mødte ”Patrick mod ensomhed” og hele hans følge ved Ausumgaard – de var på vej mod Struer.

27.9.23: Vi var 16 stk. på 34 km over Naur Sir Asp Vejrum Ausumgaard Hjerm.

Pausen havde vi ved Langhøjskolen. Anna gav skarp og chokolade. Fantastisk flot cykeltur og rute. Tak turleder Jens. Du er ret fantastisk til at finde finurlige veje her og der. Deltagerne var: Jens T, Jens K, Hans Jørgen, Kjeld, Flemming, Gunner, Peter, Bjarne, Kristian, Grete & Jes, Lene J, Inger, Kirsten, Anna, Vera.

20.9.23: Flere af os fejrede cykelkollega’s runde dag til fest i Skolegade.

10 cyklister havde cykeltur til Vejrum og de så nye forsamlingshus i Krunderup.

13.9.23: Der var 15 stk. på 30 km til Borbjerg i utroligt flot cykelvejr. Vi besøgte frugtparken ved Præstegårdsparken og det var ret så interessant.

Deltagere: turleder Jens T, Hans Jørgen, Kjeld, Flemming, Jes, Carsten & Erna, Lene, Inger, Anna, Annette, Elisabeth K, Elisabeth fra Sørvad, Bente V, Vera.

6.9.23: 18 stk. 29 km – Hjerm – Sønder Hjerm – Hvam – Mejrup – Mejdal.

Afsluttende med en skarp ved Hans Jørgen og Birthe i deres have i Mejdal. Vi fik en potteplante med hjem. Meget fornemt. Tak. Vi cyklede i super flot sensommervejr. En brandgod tur.

Turleder Jens T, Jens K, Hans Jørgen, Kjeld, Gunner, Flemming, Jes, Peter, Elsebeth fra Sørvad, Rya, Bente V, Bente S, Kirsten, Inger, Anna, Vera, Lene, Annette.

30.8.23: 14 stk. til 34 km Sørvad. Flot cykelvejr. Tørvejr. Jens T, Jens K, Hans Jørgen, Kjeld, Carsten & Erna, Jes og Grete, Anette, Lene, Inger, Anna, Vera, Kristian.

23.8.23: 17 cyklister var på tur over Bur.

Inger, Anna, Vera var blandt 78 deltagere fra Fodslaw - på dagstur til FUR.

Så her var vandring i højsædet – og ikke cykling.

16.8.23: 5 stk. på 80 km: Stubbergaard m.v. Turleder Inger A, Jens K, Bente S, Kirsten, Vera. Der er skrevet specialindlæg på hjemmesiden om denne tur.

16.8.23: 2 stk. på onsdags-træningstur hjemme i Holstebro: Jens T, Anna.

9.8.23: 4 stk. på 33 km: Der var annonceret stærk blæst og regn. Vi fik regn under næsten hele turen. Vi var turleder Jens K, Flemming, Vera, Kristian, men Kristian forlod os allerede på Sortestien efter 1 km – så var han gennemblødt. Over Naur-Sir-Vejrum-Ausumgaard-Hjerm-Mejrup Moseby – hjem over Hornshøj. God tur.

6.8.23: Søndagstur til Humlum Fiskerleje. 13 deltagere på 56 km. Turleder Vera Bagge. Delt.: Jes & Grete, Flemming, Bente S, Gunner, Kjeld, Anna, Inger, Kirsten, Bente V, Lene, Lisbeth, Vera. Der er skrevet special-indlæg til hjemmesiden fra denne tur.

2.8.23: Vi var 14 stk. på 36 km.: turleder Jens T, Jens K & Rya, Carsten og Erna, Kjeld, Gunner, Kristian, Hans Jørgen, Lisbeth, Inger, Anna, Vera, Lene J.

Til Idom og rundtur om Burlundvej og Lystlundvej og retur til Idom. Fra Idom Kirkevej ad Nørre Feldingvej til Nr. Felding og hjem. Dejlig tur og dejligt cykelvejr. 20 grader og 5 m/s.

26.7. De var kun 2 Hans Jørgen og Jens Thomsen - og de tog på visit ved Bjarne Madsen. Vi var 4 stk. Anna, Kirsten, Inger, Vera til cykelturistuge ved Odder. Der er skrevet specialindlæg til hjemmesiden om denne tur.

19.7.23: 11 stk. 30 km over Øster Hjerm og hjem ad cykelsti ved Skivevej. Jens T turleder, Jens K & Rya, Hans Jørgen, Birgitte, Lene, Inger, Anna, Vera, Kirsten, Bente V.

Flot tur i dejligt cykelvejr. Ikke varmt, men herligt. Høsten er i gang nogle steder.

12.7.23: Vi var 4 stk. til 36 km over Hjerm og Asp. Turleder Jens T, Jens K, Anna, Vera.

Ude i Asp kom der regulært skybrud. Vi ventede 10 minutter ved købmanden - og så cyklede vi ud i det. Det var helt vildt. Jeg tænkte på, om der findes akvaplaning for os på cykel, men det er der vist ikke noget, der hedder. Men det stoppede igen og resten af vejen hjem mod Holstebro fik vi kun byger.

Kraftigt regnvejr: så falder der mere end 24 mm regn på seks timer.

Skybrud: så falder der mere end 15 mm regn på 30 minutter.

Der var også forvarsler om lyn og torden, men det kom ikke hos os.

Jeg så beskrevet: Pas på med paraply i sådant et vejr.

- Skal du ud som almindelig borger, anbefales en almindelig regnjakke eller regnponcho i stedet for paraply, da det kraftige uvejr har en del spændinger i luften. En paraply kan altså potentielt blive en magnet for lyn.

5.7.2023: 4 stk. på 34 km: Turleder Hans Jørgen, Jens T, Inger, Vera.

Over Skivevej – Mejrup – Tvis. Start i tørvejr og regnen kom og i hvert fald jeg var våd fra yderst til inderst ved hjemkomst kl. 12. Men det var en super tur og vi oplevede mange ting ud over de skønne landskaber, der sugede regnen til sig.

Pausen var ved madpakkehuset ved Tvis Mølle og der mødte vi en udflugtsgruppe i bus fra Senior Huset Holstebro. De hørte engang til på Sønderland og kom så andet sted hen - og så på Stationsvej og så her og så der. De har levet en omflakkende tilværelse.

Nu er de ved siden af Birkehuset. Inger A havde en skarp med for hun har haft fødselsdag.

Senior Huset havde kaffe med, som de bød os. Og jeg tog foto af hele deres selskab.

Holstebro Seniorhus er et kommunalt dagtilbud til hjemmeboende pensionister, efterlønsmodtagere og førtidspensionister med behov for let til moderat personalestøtte.

Der er dagligt plads til 22 brugere. Holstebro Seniorhus har adresse Birkehøj 80, Holstebro.

Tak for nu – vi ses: Vera Bagge.

Onsdag den 16. august 2023 Stubbergaard, Sevel m.m.

Længde: ca. 80 km – Tid: kl. 8 – 16.

Turleder: Inger Abildgaard Jensen.

Deltagere 5 stk.: Inger, Kirsten, Bente S, Jens K, Vera.

Turen gik over Hornshøj, Ryde, Stendis, Djeld, Stubbergård, Trandum, Mogenstrup, Sevel, Vinderup, Volstrup, Hjerm, Sir.

Vi havde pause til formiddagskaffe ved Ryde. Frokost ved Stubbergaard Sø.

Eftermiddagskaffe ved Sevel Kirke.

Tid til sportsforretning og genbrug i Vinderup.

Som sidste pause stoppede vi ved Handbjerg Marina til en herlig is – før vi samlede os til de sidste kilometer mod Holstebro.

Ved Trandum stoppede vi og betragtede Inger A.’s fødehjem.

Og ligeså ved kirken, hvor Inger er døbt i 1954, konfirmeret i 1968 og viet i 1978 til Frank.

Så det bliver jo foreløbig 45 år i ægtestand.

Inger fortalte historier og anekdoter fra barndom og ungdom på egnen.

Vi havde det rigtig hyggeligt på turen og der var en gemytlig stemning.

Vinden var lettest for os på udtur – og vi skulle slide mest på hjemtur.

Vi havde let regn nu og da i de første 4-5 timer. Så regntøj måtte af og på!

Der var 16-20 grader og vinden var 4-5 m/s, men føltes som 9-10 m/s og kom fra vest.

Inger takkede som turleder os alle hver især for, at vi ville med på hendes tur.

Vi andre siger også en stor og oprigtig tak – det var en sand fornøjelse.

Selvom der er arbejde ved det, så er vi jo grebet af cykelsporten – den gør noget godt for os.

Den giver os glæde og bringer os i god form.

Og hvem siger de skønneste fornøjelser kommer i medvind? Nej, vel.

Vi kan nemlig vokse med opgaven og det gør vi jo – når vi sådan er ude og yder store bedrifter.

Humlum Fiskerleje 6. august 2023:

13 deltagere på 56 km. Turleder Vera Bagge. Delt.: Jes & Grete, Flemming, Bente S, Gunner, Kjeld, Anna, Inger, Kirsten, Bente V, Lene, Lisbeth, Vera.

Vi har mange cykelture, der er de rene succes’er – og dagens tur var absolut ingen undtagelse. Den blev taget imod med åbne arme og gode cykelben af hver eneste deltager. Det er da flot at mønstre 13 deltagere på en søndag ud af vores lille klub.

Parkeringsplads Hjerm Vestre Kirke

Sidst jeg havde turen var 5.8.2018 – altså for 5 år siden og på turen dengang var vi 9 stk.

Dagens vejr var stort set vindstille. 2-5 m/s var der og 18-21 graders varme. Perfekt cykelvejr.

Udtur var over Hjerm og Volstrup og Øster Strand i Struer – Struer Havn – Humlum Fiskerleje.

Hjemtur var langs med sydsiden af Kilen – Ølby – Vejrum – Vejrumstad. Vi havde korte pauser for ca. hver 10. km.

Smuk tre-mastet skonnert: Marilyn Anne af Struer – bygget i Marstal 1919

Efter frokost var der tid til is ved Humlum Fiskerleje for de, der havde trang til det – der blev omsat både ”med og uden guf”.

Fra historiens vingesus kan nævnes om Humlum Fiskerleje, at ”der har været fiskeri ved Humlum Fiskerleje siden 1800-tallet. De første mange år blev der fisket direkte fra stranden eller med både, som - når de ikke var i brug, lå for svaj i Bredalsvig ud for det sted, hvor Fiskerlejet findes i dag.

De otte redskabshuse, der den dag i dag findes helt tæt på kysten på stræk-

Smuk tre-mastet skonnert: Marilyn Anne af Struer – bygget i Marstal 1919.

ningen umiddelbart syd for Humlum Camping blev opført af fiskerne fra 1910 – 1931. Husene er i dag privatejede og velholdte. Der er etableret høfder ud for husene med det formål at beskytte dem.

Frokost Humlum Fiskerleje

Den 1.12.1997 blev campingpladsen solgt til Kjeld og Judith Nielsen, som den eneste campingplads med egen havn.

De omdøbte pladsen til Humlum Camping og drev den frem til 2007, hvor pladsen gik videre til nye ejere.”

Tak for at I ville med på turen i dag.

Det blev en skøn tur med mange fortællinger og lyse sind. Vi ses.

Mange hilsner fra Vera

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Onsdags- søndagsture april, maj, juni 2023 i Cyklistforbundet, Holstebro afd.

Vores hjemmeside: https://www.cyklistforbundet.dk/frivilligportalen/afdelinger/holstebro

Og så finder du indlæg under ”seneste nyt” og under ”referater fra turene”.

28.6.23: Vi var 12 stk. til 36 km over Idom og Bur i høj sol. Flot cykeltur og dejlig stemning.

Erna, Bente, Lisbeth, Anna, Inger, Vera, Christian, Hans Jørgen, Kjeld, Flemming, Carsten, Jens T.

var turleder.

21.6.23: Vi var 8 stk. til 30 km over Mejrup til Præstegårdsparken i Borbjerg. Regnen satte ind, da vi havde pause i Borbjerg. På hjemturen punkterede Hans Jørgen. Han valgte at pumpe slangen op og suse afsted hjemad. Vi har nu i de seneste tider haft 5 punkteringer og de har alle været på elcykler. Det er klart en ren tilfældighed. Ved de 2 forrige punkteringer har vi brugt det der skum-væsen, man kan sprøjte ind og så cykle hele vejen hjem uden problemer. Men ved den proces, der ødelægger man jo så også slangen. Men i visse tilfælde kan det være en meget lille pris at betale – hvis bare man kan komme hjem. Vi havde 9 m/s fra syd vest – så det var flyvetur på udtur og modvind på hjemtur.

Grete & Jes, Kjeld, Hans Jørgen. Bente, Inger, Anna, Vera turleder.

18.6.23: Søndagstur – vi var 8 stk. på 37 km over Idom, Råsted-området. En rigtig fin tur i strålende sommervejr. Visse personer vil nok finde sådanne grader alt for varmt at cykle i – men når vi cykler, så skaber vi jo altså vind omkring os. Vi kører det selv op!

Grethe & Jes, Kjeld, Gunner, Bente V., Anna, Vera, Lene turleder.

14.6.23: I var 7 deltagere, sagde Anna. Jeg selv var på Gotland.

11.6.23: I var 10 deltagere på søndagsturen til Møltrup med Niels Kristian Overgaard som turleder. Jeg selv var på Gotland. Niels Kristian og Jens Kokholm har lavet indlæg til cyklistforbundets hjemmeside. Se det under seneste nyt.

7.6.23: Vi var 13 stk. til 32 km over Støvlvej mod Asp. Pause. Fousing, Vejrumstad mod Ausumgaard og lidt ad hovedvej – til højre ad Vejrum – Hovvej – Sir Kirkevej og vi kom ud ved hus på hjørnet og hjem mod Idrætscenter Vest og havde sidste pause ved Alstrup Sø. Mit krøllede kodesprog kan andre vist ikke finde rundt i, men det er sådan jeg husker turen. En utrolig dejlig tur for øvrigt.

Lene gav skarp – hun er hverken blevet hel- eller halvrund – men hun har haft almindelig fødselsdag.

Deltagere: Hans Jørgen, Gunner, Flemming, Leon, Carsten og Erna, Grete og Jes, Inger, Lene, Vera, Kjeld, turleder Jens Kokholm..

31.5.23 Vi var 13 stk. på Gunner Henriksens tur: Ulfborg-Thorsminde. Der er skrevet indlæg om turen – det finder du på vores hjemmeside.

24.5.23: Vi var 15 stk. på Grete & Jes’s tur: Vejlby – Thyborøn. Der er skrevet indlæg om turen –

det finder du på vores hjemmeside.

17.5.2023: Vi var 9 stk. på 28 km over Hjerm–Ausumgaard-Vejrum – i stærk blæst og en meget hård udtur. Altså virkelig hård! 16 m/s vildt blæsevejr. Vi kørte meget op mod vinden indtil Vejrum.

Jens K, Grete & Jes, Bente & Flemming, Kjeld, Lisbeth, Vera, Jens T. turleder.

10.5.2023: de var 5 her hjemme i Holstebro til onsdags cykeltur.

Vi var 11 stk. på ca. 40 km til tur ved Niels Kristian på Thyholm og Jegindø. Niels Kristian, Kjeld, Hans Jørgen, Søren Boutrup, Inger, Anna, Vera, Kirsten, Lisbeth, Bente, Flemming.

Vi var ved udsigtstårnet Bjørndal Kalkværk, vi var i Hvidbjerg, rundt på Thyholm her og der.

Vi var ved naturperlen Hellerød Kær ved Tambohuse.

Over dæmningen til Jegindø, hvor vi fik frokost i BØL. Vi var ved havnen, hvor der er muslingefangst og der sker stor eksport til mange europæiske lande af bl.a. muslinge fra Jegindø.

Vi var ved Æ Fywerhus. Forbi kirken – over dæmningen igen til Tambohus Kro. Videre til Søndbjerg Strand. Her holdt vi pause og én fra holdet serverede en likør lavet af slåen. Det smagte godt. Vi cyklede langs Søndbjerg Strand og hjem mod Odby. Det var herligt cykelvejr og vi havde en god stemning under hele turen. Der indgik 5 små grusveje på turen. Tak for i dag.

Niels Kristian har selv skrevet indlæg fra turen til vores hjemmeside.

7.5.2023: Vi var 9 stk. på 44 km søndagstur til Stendissøerne. Turen var en stor succes.

Over Rydevej, Kjeldsmarksvej, Ryde, til Ryde Skov, hvor vi i skovbørnehaven Knasten indtog vores frokost. Efter cykling/vandring om Stendis Søerne – cyklede vi hjem ad Trabjergvej over Borbjerg.

Der er lavet indlæg om turen til vores hjemmeside.

3.5.23: Vi var 16 stk. på 35 km over Mejrup, Borbjerg, Præstegårdsparken, Hvam, Kastrup Vinduer, Kalsgaardsvej, Heliport med helikopteren. 7 graders varme – 7-9 m/s var vinden.

Jens K, Peter, Bent C, Vagn, Gunner, Kjeld, Carsten & Erna, Grete & Jes, Lisbeth, Bente Sletting, Inger, Vera, Lene Jakobsen, Jens Thomsen turleder.

27.4.23: Ifølge Inger, så var I 8 stk. den dag – og I kørte til Fiskerhuset i Sørvad, hvor Kjeld gav en skarp - grundet fødselsdag. Jes, Kjeld, Carsten, Erna, Hans Jørgen, Jens K., Inger, Jens T. turleder.

19.4.23: Vi var 13 stk. på 38 km over Hjerm–Vejrum–Asp. Pause ved sportspladsen i Vejrum + i Asp.

Flot cykelvejr med vind fra nord-øst. Blæst? Jo det var der. I hvert fald mere end 5 m/s. nærmere 10 m/s. Jens K, Hans Jørgen, Kjeld, Gunner, Arne, Carsten & Erna, Flemming, Bente, Inger, Lisbeth, Vera – Jens T. turleder.

12.4.23: Vi var 13 stk. på 35 km mod Sørvad – mod Vind – kom ud ved Ringkøbingvej ved ”4 km mod Holstebro”. Tørvejr. Regn kom, da vi nåede Holstebro. Stærk blæst fra syd-øst.

Jens K, Hans Jørgen, Kristian, Gunner, Vagn, Jes, Kjeld, Bente, Annette L, Inger, Anna, Vera – Jens Thomsen turleder.

Tak for turene. God sommer. Vi ses. Bedste hilsner fra Vera Bagge.

Søndag den 11. juni 2023

MØLTRUP OPTAGELSESHJEM, Turleder Niels Kristian Overgaard.

Om søndagen er der et andet samlingssted.

Turleder Niels Kristian Overgaard. Informerer om turen.

Det var blevet dagen for årets sommermøde på Møltrup Optagelseshjem. Noget som det var værd at køre efter - på cykel - med det store kaffe - og kagebord i tankerne.

Efter tissepause i Nr.Felding holder vi et hvil i Sørvad.

Flokken på 10 deltagere satte sig i bevægelse og kørte til Nr. Felding Kirke og Sørvad, for stop ved det nye torv med borde og bænke og tag for - i dag skygge.

Ruten kontrolleres, er vi på rette spor?

Fremme i Rødding gik det galt. Da det var otte år siden turen sidst var kørt, havde jeg i løbet af ugen kørt turen igennem i bil - i modsat retning som vi nu cyklede. Pludselig kendte jeg mig ikke igen og et kig på kortet viste vi kørte i fejl retning.

Nej ikke lige den vej der var planlagt, men en flot tur gennem plantagen.

Heldigvis var vi nær en skovvej gennem Bruuns Plantage og kom på rette spor igen.

Frokost

Besøg på kirkegården hvor døde fra Møltrup ligger begravet.

Så blev der givet mere information.

Vi var nu nået til Timring. med pause og besøg på kirkegården, hvor Møltrups Sønner ligger begravet.

Fin gammel Honda med sort nummerplade.

Hoveddøren

Masser af boder og meget at se på.

Når vi nu kender hende der har lavet isen, ja så blev vi nød til at smage den.

Snart var vi fremme ved Møltrup og folkemylderet. Vi gik i haven, hvor der var taler og sange. Derefter var det tid for kaffe og kage og for nogle også den hjemmelavede is. Der var meget mere at se og opleve, men vi cyklister fra Holstebro satte nu kursen hjemad med vinden i ryggen.
Fra Møltrup kørte vi gennem Vildbjerg til Sørvad og videre hjem til Holstebro.
Dagens tur blev på ca 63 km, heraf 3 - 4 km ekstra pga fejlkørsel - beklager.
Med på dagens tur var Anna, Inger, Lene, Lisbeth, Kjeld, Jens, Rya, Flemming og Bente.
Turen blev også kørt 14.juni 2015 med 6 deltagere - og modvind på hjemturen.
Se og læs om Møltrup Optagelseshjem på www.moltrup.dk.
Med venlig hilsen
Niels Kristian Overgaard - turleder

Tak til Niels Kristian for en god tur og til de øvrige deltagere for hyggelig samvær.

Ulfborg – Thorsminde: onsdag den 31.5.2023: Turleder Gunner Henriksen. 47 km.

Vi var 13 stk. og vi lider ikke af overtro. Vi havde 1 punktering og jeg skal ellers ikke nævne et ord om grusvej, men punktering skete godt nok på grusvej!

Deltagerne var: Gunner, Bente V, Annette & Henning, Bente S & Flemming, Hans Jørgen, Kjeld, Lene, Inger, Anna, Jens K, Vera.

Afgang kl. 10 Ulfborg Station – vejret var godt cykelvejr, men meget blæsende fra nordvest med op til 15 m/s. Dog kunne vi på udtur ligge lidt i læ af klitterne.

Over Staby gik det til Husby Kirke, hvor vi havde første stop. Videre gennem plantagen på en fin skovvej og til slut 6 km på cykelsti ind til Thorsminde.

Tak for hver en cykelsti vi kan få. De er guld værd – og højt skattet af enhver cyklist.

Thorsminde er en fiskeriby med 314 indbyggere og den ligger ca. midt på landtangen, der adskiller Nissum Fjord og Vesterhavet.

Hybenhegn så vi i rigt mål og også lupin, men sidstnævnte er ved at miste gnist og glød – de mangler vel sagtens også vand, vil jeg tro.

I Thorsminde fik vi frokost ved Grill Huset og derefter var der mulighed for handel ved Jagt & Fiskeri – ligesom nogle fik friske fisk med hjem. Der var både rødspætter og havkatte i spil. Og vi var henne ved Strandings Museet St. George – før vi via cykelsti kom til Sønder Nissum. Her holdt vi pause igen – og tog vejen forbi Pallisbjerg – og ned omkring Staby Efterskole. Efter lidt afsluttende rundkørsel i Ulfborg – kunne vi alle takke Gunner for en god dagstur med hyggelig atmosfære og god energi.

Tak til alle 13 deltagere – vi ses.

Efter hjemkomst er min cykel kommet til cykelsmed til eftersyn, smøring + nye slanger og dæk på begge hjul?

Tak Flemming – dit skarpe blik spottede, at bagdæk ”råbte på fornyelse”.

Vera Bagge.

23. maj 2023: Vejlby – Thyborøn. 40 km.

Vejret var flot cykelvejr – vind fra Nordvest, sol og blå himmel.

Vi skulle nordpå fra Vejlby til Thyborøn. Vores værtspar Grete og Jes bor i Vejlby og her nød vi rundstykker og kaffe før afgang ved 10.30 mod Thyborøn.

Deltagere 15 stk.: Grete & Jes, Erna & Carsten, Bente & Flemming, Birthe og Hans Jørgen, Kjeld, Jens T, Inger, Anna, Kirsten, Lisbeth, Vera.

Cykelformen er god hos alle og vi havde det rigtigt hyggeligt hele dagen.

I Thyborøn havde vi rundvisning på Sea War Museet fra kl. 12-13.

Museumsleder Christian Toftgaard, uddannet cand.mag. i historie, var vores guide og her mødte vi en mand, der kunne sit kram til fingerspidserne. Han var så dygtig og engageret og hver især af os blev straks fanget af alle beretninger. Det var dybt tragisk og ubærligt, hvad der foregik under 1. verdenskrig 1914-1918 - med så megen lidelse og tab af så ufatteligt mange liv. Men virkeligheden skal ikke forties – vi har godt af at høre om det - og ofrene skal huskes.

Vores frokost fik vi i Fiskehallen i Thyborøn – og her blev vi bestemt heller ikke skuffede. Fisk og det hele - smagte så godt. Nogle fik på havnen købt fisk med hjem til senere nydelse.

Hjemturen gik lidt lettere end udturen – vindmæssigt – og tilbage i Vejlby var vi ude ved havet og se soklerne til havvindmølleparken: ”Havvindmøllesitet Vesterhav Nord ligger i Vesterhavet sydvest for Thyborøn og kan rumme op til 200 MW havvindmøller.”

Grete & Jes havde lovet os kaffe før afsked, men vi vidste ikke, at der også ventede os en drøm af en kringle. Herligt.

Tak for det hele, Grete og Jes – og tak til alle cykelkolleger for en dejlig dag.

Vera Bagge

****************************************************************************************************************************

Onsdag den 10. maj 2023 Thyholm og Jegindø

Endelig oprandt dagen, hvor jeg havde inviteret mine cykelvenner fra Holstebro til en cykeltur på Thyholm og Jegindø. Jeg flyttede for nogle år siden fra Mejdal til Hvidbjerg og var nu så lokalkendt - og med hjælp fra Søren som var flyttet den modsatte vej - at der kunne laves en cykeltur i området 👍.
Turens start og mål var Odby gamle skole nær Uglev. Det huser i dag Mississippi kunst- og kulturcenter. Leder og ildsjæl er Bruno, som sammen med en flok frivillige hjælpere, afholder 5 kunstudstillinger om året.
Vanen tro startede de fremmødte med kaffe og rundstykker med tilbehør - og var nu klar til at stige på cyklerne 🚲. Det var en flot dag med duftende gule rapsmarker og lærkesang 🕊. Og det første stop var udsigtstårnet ved Bjørndal gamle kalkgrav.
Fremme i Hvidbjerg cyklede vi en rundtur gennem byen med lystanlægget, tidligere sygehus, ny købmandsbutik, kirken mm. Vi måtte også lige forbi hvor jeg boede, for at hente min glemte madpakke 😉.
Vi kørte nu videre ned mod fjorden og den gode udsigt til Jegindø, med stop ved Hellerød Kær med det græssende kødkvæg og fugletårnet.
Nu var vi fremme ved dæmningen til Jegindø og cyklede en rundtur på øen. Da vi nåede til Bøhl med udsigt til Mors, var det tid til pausen og madpakken. Op på cyklen 🚲 igen og videre til havnen - hvor der landes muslinger og forbi kirken, inden vi kørte over dæmningen igen.
Så var vi fremme ved Tambohus, med nyrenoveret lystbådehavn og gammel kro. Nu gik det op ad bakke til Hellerød og Søndbjerg, og med sommerhusområdet Søndbjerg - og Serup Strand.
Her cyklede vi langs fjorden på skovvej, og havde også et lille stop for at nyde udsigten og få en lille en' at køre videre på. Nu nærmede turen sig slutningen med Odby Kirke og Mississippi - hvor det var tid til at læsse cyklerne på bilerne igen 😀.
Med på turen var Vera, Anna, Lisbeth, Inger, Kirsten, Bente, Flemming, Hans Jørgen, Kjeld, Søren og turlederen.
Tak for fremmødet og gode cykelben til de kørte 39 km.
Med venlig hilsen
Niels Kristian Overgaard
*****************************************************************************

Stendis-søerne: 7. maj 2023:

Deltagere 9 stk. 44 km. Turleder Vera Bagge

Gunner, Kjeld, Flemming, Bente S, Bente V, Kirsten, Inger, Anna, Vera.

Varmegrader kom op på 11-17 grader og vinden kom fra øst-syd/øst med 10-13 m/s.

Så der var sus i sejlene. Det var flot cykelvejr og vi kørte over Hornshøj–Rydevej– Kjeldsmarksvej–Ryde–Stendis. Hjemturen var ad Trabjergvej over Borbjerg.

Vi holdt gode pauser undervejs.

I Ryde gjorde vi små køb ved automaten, der har slik og drikkevarer i boksene.

Frokosten spiste vi i Ryde skov ved skovbørnehaven Knasten. Der var godt og hyggeligt med borde og bænke. Ved Stendis cyklede/vandrede vi turen om de små søer.

Tusind tak for at I var med på turen og gjorde det til en super tur og en dejlig dag.

Jeg vil gerne fortælle jer historien om Lydia, der kom fra Stendis Hede.

Jeg kender hende ikke, men hun virker til at have været et stærkt, sødt og dejligt menneske. Jeg har for nylig læst om hende i én af mine weekendaviser.

Lydia døde for 2 måneder siden. Hun levede fra 1925-2023 og hun blev 97 år.

Hun var født på Stendis Hede og voksede op i stor fattigdom. Hun klagede aldrig og hun var taknemmelig for det liv, der var skænket hende. Hun fik 3 børn, 8 børnebørn og 10 oldebørn.

I landmandsfamilien på Stendis Hede øst for Holstebro – var hun den ældste af en flok på 7. Hun hjalp til på gården før og efter skole hver dag. Hjemmet var rig på kærlighed, men ikke på indtægter. 1 år fik børnene hver 1 appelsin i julegave.

Begge forældre var døvstumme, som følge af den spanske syge i 1918-1920.

Så Lydia lærte tegnsprog og oversatte for forældrene, når lærerne fra skolen havde noget at sige om de 7 børn.

Hun tog med forældrene til døveguds-tjenester og det nød hun så meget, at hun fortsatte efter forældrene var døde.

Hun fandt efter 2. verdenskrig sin mand Karl Jensen og de købte ejendom ved Sunds.

Manden døde i 1992 af leukæmi. Da var hun 67 år. Så hun var altså enkefrue i 30 år.

Hun solgte gården i 2001 og flyttede i villa i Sunds. Hun gik til bobspil, gymnastik, dans og cyklede rundt om Sunds Sø med veninderne.

Til sin 90 års dag kørte hun selv bil til sin fest.

Ved sin død som 97-årig havde hun mistet synet og hun ”ville gerne herfra” og hun var sikker på, at hun skulle mødes med sin afdøde mand.

Det var fortællingen om Lydia og om ”levet liv”.

Tak for i dag. Vi ses.

Mange hilsner fra Vera