Cyklistforbundet, Holstebro: Cykelture 1. maj til 16. juni 2024

ved Vera Bagge.

13.6.24 kl. 17-22: Vi var 21 stk. til sommerfest hos Vera i Doktorvænget.

Der var bordkort, så alle var klar over, hvor de skulle slå sig ned. Vi havde et par sange og humor, snak og latter havde gode kår. Vi kender hinanden godt efterhånden og vi er faktisk gode til at være sociale sammen. Menu var bestemt af og maden lavet af Vera. Den blev taget godt imod - og det er jo dejligt, når anstrengelser og ønsker ”falder nogenlunde heldigt ud”.

Tak alle sammen for deltagelse og for at være med til at binde en god fest sammen.

Der var jo brugerbetaling på 100 kr. og alle skulle tage egne drikkevarer med.

Overskud fra festen – 1.000 kr. – blev 14.6.24 sendt til Scleroseforeningen. Det havde jeg besluttet på forhånd, at sådan skulle det være. Sidste gang jeg holdt sommerfest for cyklisterne var i 2017, da var vi 17 stk. og da gik overskuddet til Kræftens Bekæmpelse.

12.6.24: 15 stk. var med på istidsruten til Sir-Lyngbjerg. Jens K havde fra projektlederne til opgave at gennemkøre ruten. Forud havde Jens sendt os links til kort osv. og så var gruppen inddelt i hold på 4, der kørte afsted til de forskellige stoppunkter. Så er der INFO-spot med lydfiler ved hver af de 8 stop-steder f.eks. ved INFO-spot 1 lyder det:

”Da isen begyndte at smelte for ca. 15.000 år siden, fossede smeltevandet ud af israndens gletcheporte og dannede kraftige smeltevandsfloder, der førte en mængde af især sand og grus med sig. Disse aflejringer dannede en smeltevandsslette – også kaldet en hedeslette, for som navnet antyder, var smeltevandets aflejringer af en meget ringe jordkvalitet og gav derfor kun grobund for hedearealer.”

Der er ikke lavet en folder endnu – den laves, når ruten er gennemkørt og godkendt.

Jens & Rya havde kaffe med og Christian havde et par dråber skarp med. Det var en dejlig cykeltur, for de der var med – trods dynger af regn. Vera var ikke med – for der skulle arbejdes på sommerfesten for cyklisterne dagen efter den 13.6.24.

7.6.24 – 20 deltagere på 40 km.

Thy Mors – turleder Niels Kristian Overgaard. Niels Kristian skriver selv til hjemmesiden fra denne tur. Deltagere: Kjeld, Inger, Lisbeth K, Elisabeth KP, Vera, Bent Conrad, Rya, Jens, Grete, Jes, Flemming, Bente S, Anna, Frode, Bente V, Niels Kris-tian, Hans Jørgen, Birthe, Christian, Kirsten.

Vi mødtes ved skoven i Ydby til rundstykker og kaffe. Birthe Knudsen havde sponseret tilbehør til rugbrød og rundstykker – tak for det Birthe. Det var pænt gjort af dig.

På vej derop åbnede himlen sig og vi fik skybrud og det fortsatte under morgenmadstræf.

Niels Kristian fortalte om området og hvad programmet indeholdt, anekdoter osv.

Regnen stilnede af og vi kom afsted mod Dover, Doverodde. Så flot natur – virkelig smuk og enkel. Efter regn giver det jo en helt speciel duft, som vi kunne tage til os.

5 minutter tog overfarten med Næssundfærgen. Den er Danmarks ældste forbindelse med 100 år på bagen og 750 år har Næssund som færgested. Den drives nu af en forening.

Videre gik turen over Karby til Vester Hvidbjerg, hvor vi indtog vores frokost.

Herfra videre til Agerø, hvor vi var inde for at se kirken. Det sørgede Christian for – idet han fluks hentede nøglen til kirken ved en landmand. Herefter kom det vi alle havde set meget frem til – nemlig besøget ved Gaard Bageri. Her købte vi kaffe og kager m.v. Hvilken stor oplevelse at opleve Gaard Bageri. Skønt sted.

Dagen var meget vellykket og stor tak til dig Niels Kristian for turledelse og for dine fortællinger.
Tak til alle deltagere på turen. Vi havde det godt sammen alle sammen. Sådan en dag er meget givende og god for vort klub-engagement.

5.6.24 18 stk. på 32 km. IDOM: Ud i modvind, regnvejr ad Ringkøbingvej mod Hestbjergvej og hjem over Idom. Her havde vi så fået medvind og strålende sol - og vi var næsten verdensmestre i sind og skind. Ved hjemkomst til Holstebro gik turen til Bastrupgaardvej 5 til Grundlovstræf med pølser og øl/vand. En dejlig tur. Tak Jens T. Deltagere: Jens T, Jens K & Rya, Carsten og Erna, Jan K, Kjeld, Christian, Bjarne, Hans Jørgen, Nini, Elisabeth KP, Lisbeth K, Anna, Inger, Kirsten, Bente S, Vera.

29.5.24: 17 stk. på 35 km – heraf var selve turen nok 32. Over Nr. Felding mod Sørvad til højre ad Præstevejen og videre ad Hestbjergvej og hjem. Vi fik meget regn og vi blev meget våde. Men det er en hærdet flok – ikke noget med, at nogen stak af halvvejs – fordi regnen kom og regnen virkede vedvarende. Man rankede ryggen og rettede blik og sind fast mod det at komme i mål. Nær mål i sydbyen bød Jan B på en skarp ved sit hjem.

Og han sagde tak for, at han er blevet taget så godt imod i vores cykelklub.

Dejligt at høre. For vi gamle ravne, der har været med i flere årtier – vi skal jo kunne forstå at byde de nye velkommen. Så det er meget væsentligt. Tak.

Deltagere: Jens T, Carsten, Jens K, Hans Jørgen, Jes, Kjeld, Jan B. Jan K, Flemming,

Christian, Lene, Inger, Jette og nabo Hanne (ny), Erna, Rya, Vera

22.5.24: 20 stk. i varmt vejr og meget blæsevejr. De var i Hjerm-området.

Jeg var til fødselsdag.

15.5.24: 22 stk. mener Anna Sander - og de var mod Tvis.

Jeg var i København.

12.5.24: 18 stk. 55 km. Hodsager Kartoffelkælderen. Turleder: Rya & Jens.

Flot cykelvejr og 20 graders varme. Vi var igen mødt talstærkt op til afgang 9.30 og vi var hjemme kl.15. Ved Skjernvejs parkeringsplads var vi på 49,3 km og Jens meddelte, at her slutter turen. Det gjorde den så - og vi siger mange tak for en skøn cykeltur. Jeg selv kom på 55 km før jeg var hjemme. Udtur var over Tvis og Gjedbovej til Hodsager. Vi spiste frokost i det grønne ved Kartoffelkælderen og flere af os var ovre i kirken og vi løb sågar på præsten og fik en bette snak med ham. Hjemturen var over Aulum med et kvarters pause ved møllen og videre til Sørvad til Fiskerhuset til turens sidste pause. Tak for det hele Rya og Jens og tak for skænk i pausen: Deltagere: Rya & Jens, Grete & Jes, Flemming, Kjeld, Aage, Frode,

Bente S, Bente V, Kirsten, Inger, Anna, Lene, Berit, Elisabeth, Kristian O, Vera.

8.5.24: 18 stk. 35 km: Over Hjerm og Volstrup op til Limfjorden. Ind mod Gimsing og hjem via cykelstien til Hjerm og ind med Skarbyvej. Over mod Skivevej til Mejrup Hindkjær og hjem med super-cykelstien langs Skivevej. En flot tur, Jens T. Tak for det. Og skønt cykelvejr – faktisk vindstille og tørvejr. Det er lige noget for os. 14 graders varme.

Deltagere: 7 kvinder og 11 mænd: Jens T turleder.

Elisabeth KP, Lisbeth K, Jette, Kirsten, Lene, Grete, Vera.

Jens T, Hans Jørgen, Jan K, Jan B, Jes, Kjeld, Jørn M, Kristian, Bjarne, Christian, Kim,

Naturen er så smuk netop nu – træerne blomstrer og ligeså gør rapsmarkerne.

Søndag 5.5.24: 14 deltagere 45 km: Handbjerg. Vera Bagge turleder.

Der er skrevet separat indlæg til hjemmesiden om turen.

26.5.2024 Vedersø Stadil Madum Vester Tim.

Turleder Gunner Henriksen. 40 km. Deltagere 15 stk.: Gunner, Hans Jørgen & Birthe, Grete & Jes, Bente S, Flemming, Bente V, Kirsten, Anna, Kjeld, Frode, Inger, Lene, Vera.

15 stk. fik glæden af at deltage i Gunners fine tur. Vi var lovet torden, bulder og brag hen over middag. Det kom da også for fuld hammer 13.40. Vi var nået til Staby og havde 6 km tilbage. Regntøjet kom på og vi knøg afsted – alle mand kom i land.

Men det regnede så vildt og tovligt ved mødested i Vedersø, at vi måtte lade cyklernes placering på trailer m.v. vente – vi krøb i ly. Vi fik regulært skybrud, hvilket er en betegnelse for et kortvarigt kraftigt regnvejr.

Der var også rigelig at lyn og torden.

Vi startede kl. 10 ved Vedersø Efterskole og kirken og derfra til Stadil Kirke, som vi var inde og se. Vi cyklede ud til flyvergraven og mindestenen for de 8 faldne fra den australske besætning på Australien Air Force, der i 1943 blev skudt ned af tyskerne – netop her.

Gunner ledte os til Stadil Fjord Stien og den fulgte vi til vores frokoststed.

Næste mål var mod Vester Tim til Thorager Camping og vi mødte værtsparret på dette yndige sted. Så var det Madum Kirke og frem til Tvind Imperiet. Vi så udstillingen under møllen - herunder hele forløbet med planlægning, opbygning, afslutning på beboernes store projekt med at få bygget den store mølle. Sikken et arbejde. Hvilket stort projekt. Det var dygtigt gjort af dem. De understregede også på skrifttavlerne, hvad det hele er bygget på af værdier, tanker, visioner, fællesskab. Det vidste vi godt – for vi har fulgt TVIND i mange årtier her på vores egn.

Naturen stod stærk i dag – der er meget grønt og herligt med festlige farver alle vegne.

Og endnu er afgrøderne jo ikke nået at blive svedet af. Det kan komme tidsnok.

Dufte alle vegne fornægtede sig heller ikke.

Trafik havde trailere på dagsordenen i dag – både til heste, får og forsamlingshusstole.

Tak Gunner for en meget veltilrrettelagt tur og for det du fortalte os undervejs.

Tak til alle turdeltagere for en super dag med godt humør og gode cykelben. Sådan en dag er meget givende for både krop og sjæl.

Tak for bidrag af fotos,

Lene og Kirsten.

Vi ses. Bedste hilsner fra Vera.

5. maj 2024 Handbjerg. Turleder: Vera Bagge.

Deltagere: 14 stk. Tæt på 45 km.

Søndag lovede 10-15 grader og med 4 m/s fra nordøst–øst. Regn ville komme senere på dagen. Men vi fik kun meget lidt regn i den sidste ½ time af turen.

Bliver det ikke meget rutinepræget med vore cykelture, når vi sådan er afsted igen og igen?

Faktisk nej. For vi er i stand til at se hver enkel tur som en ny tur – både hvad angår medcyklister, udsigter og oplevelser og for den sags skyld vejrliget. Og hvad er godt vejr for et kræsent publikum som danskerne? Det ville vi aldrig blive enige om.

Så vi lader spørgsmålet blafre i vinden.

Vi cyklede over Hornshøj, Hvam, Rydevej, Øster Brødbækvej, Østergårdsvej, Kirkevej til Handbjerg helt ned til vandet. Her ved borde/bænke fik vi vores frokost og cyklede derefter hen til en kvarters pause ved Handbjerg Marine.

Handbjerg Marina blev indviet i 2014 og det er absolut ét af Holstebro Kommunes fyrtårne. Smukt ligger den placeret med lystbådehavn og restaurant og café og også med mulighed for autocampere. Der er også små 2-personers hytter på/ved vandet, som man kan leje.

Selve Handbjerg har 220 indbyggere. Den er beliggende 4 km sydvest for Vinderup og 11 km øst for Struer. Handbjerg Kirke er opført i 1100-1200 tallet. Det er en vejkirke og dem er der over 400 af i Danmark. For at være en vejkirke skal visse kriterier opfyldes – blandt andet skal kirken være placeret lettilgængelig for vejfarende. Og den skal kunne byde på noget historisk eller arkitektonisk interessant – og desuden have udvidede åbningstider i sommerperioden. Det med vejkirker opstod i Tyskland i 1958.

”1759-1910 lå fattighuset Handbjerg Hospital ved kirken. Hospitalet var baseret på et Legat fra Henrik de Linde og det husede 1764-1875 mellem 2 og 4 fattige.” Kilde her er fra Årbog for Vinderup 2022 af Kurt Guldbæk: ”Handbjerg Hospital”.

Hjemturen var over Volstrup, Kviumvej, Hummelmosevej, Barslundvej, Hornshøj.

Ved Kviumvej var vi igen-igen på den store vægt ved Martin Merrild: 14 stk. ivrige cyklister vejer 1.020 kg.

På dagens tur var de overalt – de flotte gule rapsmarker. Helt bedøvende er deres duft.

Syrenerne er også godt på vej – det er en flot tid vi går i møde – forår/sommer.

En del heste så vi også.

Min tur i dag fik meget ros. Sikkert også mere end den fortjener.

Hans Jørgen sagde: ud af karakteren 5 – får du kun 4 – for det regnede til sidst.

I frådser med de gode ord, men jeg labber det i mig alt sammen.

Deltagere: Hans Jørgen, Flemming, Bente S, Bente V, Frode, Anna, Jørn M, Kjeld, Gunner,

Bo Andersen, Inger, Lene J, Kirsten, Vera.

Frode og Bo er nye i klubben. Hjertelig velkommen til jer.

Tak alle sammen for en skønne dag sammen.

Mange hilsner fra Vera

Søndag den 28. april 2024

Årets første søndagstur:

Bike Point nær Klosterheden. Turleder Niels Kristian Overgaard.

Stor var min overraskelse da jeg mødte op til start til dagens tur. Hele 18 glade cyklister stod klar til dagens cykeltur til Bike Point ved Klosterheden.

Da jeg ikke længere er så kendt i Holstebro, overlod jeg til Jens Kokholm - at lede os ud af byen.

Herefter blev første stop Sir Lyngbjerg Centeret med det nye udendørs forsamlingshus.

Op på hesten igen og via Asp og Fousing nåede vi Gudumlundvej og Bike Point.

Her sad vi i solen og nød madpakken, inden det var tid til at se og høre lidt om stedet.

Her er der mange muligheder for alle på to hjul  eller til bens. Det er lige fra oplevelser i naturen, overnatning, vildmarksbad og forplejning.

Hjemturen gik gennem en bid af Klosterheden, Fousing Kirkeby til Linde. Her blev vi delt i to hold - hvor det ene hold cyklede langs Vilhelmsborgvej og stop ved Sir Lyngbjerg Centeret igen, inden Holstebro. Det andet hold cyklister kørte en lidt længere tur ad mindre trafikerede veje over Falsig og Naur Kirke inden Holstebro.

En stor tak til alle for deltagelsen i turen og hjælp undervejs. Bike Point har en god hjemmeside www.bibe-point.dk, så man fristes nemt til flere ture ud i naturen.

Jeg noterer mig der var cyklister med fra både Sørvad og Thyborøn - foruden turlederen fra Thyholm.

Cyklistforbundet Holstebro afdeling: marts-april 2024 v/Vera Bagge.

1.5.24. 23 stk. på 35 km. Sørvad fiskerhuset og hjemtur mod Aulum, mod Tvis, over Tvis og Mejdal. Første sommer-cykel-dag. Fantastisk dejligt vejr. I Sørvad fejrede vi Birgittes nye cykel med en skarp og chokolade. Tak Birgitte.

Nye med i dag: Jørn Mølgaard, Jette & Kim. Velkommen til jer. 18-20 grader med 6 m/s (vindstød 11 m/s) fra øst. Deltagere: Jens T turleder, Jørn, Jette & Kim, Erna & Carsten, Grete & Jes, Jan B, Jan K, Hans Jørgen, Bjarne, Kristian, Christian, Gunner, Bente V, Elisabeth, Kirsten, Inger, Anna, Lene, Birgitte, Vera.

Søndag 28.4.24: 19 stk. på 47 km. Turleder Niels Kristian Overgaard, Hvidbjerg.

Det blev da en kæmpe flok, der kom afsted på en formidabel tur i flot cykelvejr fra 11 til 18 graders varme. Hjemturen var hård med modvind og blæsten var taget til.

Udtur var over Krunderup, Asp, Fousing til Bike Point på Gudumlundvej 5. Her havde vi pause og spiste frokost. Et interessant sted og med plads til både fest og overnattende gæster og spabad. Vi havde mange små dejlige pauser på vores dagstur fra kl. 10-15.

Hjemturen var mod Linde – Vilhelmsborgvej til Krunderup og igen pause i det flotte forsamlingshus ved Naur kulturcenter. Her delte Niels Kristian med meget rund hånd ud af dadelkonfekt til os. Det havde han købt i Claudis Have i Lemvig. Det smager herligt.

Vi var kun 7 stk. til sidst. Vi havde tabt de 12 andre – dvs. de foretrak en anden rute fra Linde – og vi så ikke hinanden mere for i dag. Men så var der jo bare mere guf til vi 7 😉

Deltagere: Rya & Jens, Elisabeth & Egon, Berit og Alfred, Helle, Aage, Holger, Jan B, Kjeld, Anna, Lisbeth K, Lene, Bjarne, Kristian, Bodil fra Thyborøn, Niels Kristian, Vera.

Tusind tak, Niels Kristian – for din tur, som jeg ved du havde både forberedt og prøvekørt.

24.4.24: 19 stk. 33 km Borbjerg. Udtur var Lægaardvej – Fabersvej – cykelstien langs Skivevej – Kalsgaardsvej til Hvam og videre til Præstegårdsparken i Borbjerg. Her var Kjeld vært ved en markering af fødselsdag. Tak. I Borbjergområdet er der sket kraftig oprydning i skov – med mange stabler af tilrettede træstammer til følge.

Hjemturen var ad sogneveje i retning af Viborgvej og ind til Mejrup og hjem. Superdygtig er du Jens Kokholm til at finde alternativer til ”den slagne vej, som vi plejer at køre”. Tak for det. Velkommen til Jette, som ny i klubben.

Deltagere: Jens K, Hans Jørgen, Kjeld, Gunner, Carsten, Jes, Jan B, Jan K, Bent C, Kristian, Bjarne, Erna, Grete, Lene, Anna, Elisabeth KP, Kirsten, Jette, Vera.

17.4.24: 21 stk. på 35 km. Hestbjergvej-Vind-Skoven v/Skjernvej-Nr. Felding.

Fantastisk dejligt cykelvejr i dag – næsten vindstille. På Hestbjergvej var der mange søer med smågrise, der drønede rundt – helt optaget af det forår, der nu må være på vej!

Vi holdt en lille pause i Vind-området og den store pause i skoven ved Skjernvej. På Nr. Feldingvej lavede vi en afvigelse ad Flodgaardvej og kom derved omkring rideskolen. Tak.

Jens T (turleder) Jens K, Hans Jørgen, Bjarne, Kristian, Jes, Carsten, Jan K, Jan B, Leon, Bente V, Bente S, Elisabeth KP, Lisbeth K, Erna, Grete, Anna, Inger, Kirsten, Lene, Vera.

Med 21 stk. sprængte vi ”muren” i dag – det er LÆNGE siden vi har været så mange.

10.4.24: 14 stk. på 35 km. Idom.

Vejret var flot cykelvejr, men med meget blæst fra vest. Så arbejdet måtte gøres på udtur mod Idom, hvor vi holdt 1. pause. Så cyklede vi mod Blæsbjerg og holdt pause ved lejrpladsen ved Ormstrupvej.

Hjem over Nr. Felding. I dag mødte vi flere af de store landbrugsredskaber: En kæmpestor New Holland finsnitter-maskine. Den fyldte hele vejen – så den har vel været 6 meter bred. Den snitter bl.a. majs. Desuden var der gyllespreder og der var kæmpetraktorer med ”lukket” vogn bagefter – hvad transporterer de? Flis måske, jeg ved det ikke. Med den højde vognen har, er der i hvert fald ikke tale om smågrise! Det ville være frås af plads!

Deltagere: Jens Kokholm (turleder) Hans Jørgen, Kjeld, Jan, Flemming, Kristian, Bjarne, Jes, Elsebeth KP, Bente S, Annette L, Kirsten, Inger, Vera. Tak for turen til jer alle.

3.4.24: Vera havde anden aftale og kørte selv 9.45-12.15: 37 km i flot cykelvejr.

Lægaardvej-Fabersvej-Skivevej-Måbjerg Skolevej-Måbjerg Kirkesti-Idrætscenter Vest-Støvlvej-Sir Kirkevej-Hovvej-Krunderupvej-Godrimvej-Sir Lyngbjergvej-Naur Kirke-Lange Mettevej-Birkelundsstien-Birn-Herningvej-Hjem.

Hele cykelgruppen på 15 stk. deltagere nåede også en tur på 37 km i lidt samme retning som mig: Mod nord ad ringvejen til Ausumgaard, Asp, Sir Lyngbjerg.

Jes, Grethe, Elisabeth, Lisbeth, Kirsten, Inger A, Kristian, Bjarne, Jens T, Jens K, Bente, Kjeld, Jan, Hans Jørgen, Anna.

27.3.24: 17 stk. 33 km. Til Jagthytten i Tvis ad Grydholtvej og Hingebjerg. Hjemturen var ad gamle cykelsti fra Tvis til Mejdal. Vi kom ad en masse cykelstier i Halgaard-Mejdal-området. Vejret var super cykelvejr. Let vind og vi fik højst 5 dråber regn.

Turleder Jens Kokholm. Tak for turen Jens og alle I andre. God påske.

Rya & Jens, Grete & Jes, Bente S, Flemming, Hans Jørgen, Jan Bojsen, Jan K, Kristian, Christian, Bjarne, Gunner, Elisabeth KP, Kirsten, Inger, Vera

20.3.2024: 19 stk. 33 km. Præstegårdsparken, Borbjerg.

Jens T, Jens K, Hans Jørgen, Bent CP, Christian, Kristian, Jan, Kjeld, Flemming, Jes, Carsten, Peter Poulsen. Elisabeth KP, Bente S, Grete, Erna, Anna, Inger, Vera.

Der var helt vindstille. Vi elsker den vejrtype. Virkeligt skønt og man fornemmer foråret står lige for døren. Fuglene synger og marts blomster gør hvad kan – for at holde modet oppe på os.

Men jeg tror nu nok mange af vi cyklister holder meget af alle de 4 årstider.

De har hver deres charme. Tak for turen, Jens T.

13.3.24: 12 stk. på 37 km og på 41 km. Turleder Jens Kokholm, Grete & Jes, Hans Jørgen, Jan, Kristian, Christian, Kjeld, Elisabeth KP, Anna, Inger, Vera.

Vi tog faktisk turen fra sidste gang modsat + en masse ekstra finurligheder – kreeret af Jens Kokholm. Over Mejdal og Halgaard – ud og ind gik det ad veje, stier og meget i læ for vinden. Til Tvis – videre til Sørvad ved Fiskerhuset. Herfra var vi 3, der drog lige hjem til Holstebro og de andre 9 tog 4 ekstra km over Vind m.v. En super tur. Mange tak skal du have Jens Kokholm – du er så god til at finde nye veje. Vi havde tørvejr og vind fra syd-øst.

6.3.24: 17 stk. til 37 km: Sørvad

Vores tur i dag gik til Sørvad. Elisabeth KP fik så den idé, at vi i dag vender en smut omkring, hvor hun og Egon bor. Det gjorde vi – vi var ved deres bolig og fik snacks og små smagsprøver af det ene og det andet udi likør og spirituøse drikke. Ikke noget af ubestemmelig karakter – nej, det var skam fine mærker og ægte varer. Men vi skal jo cykle hjem igen, så der er jo ingen grund til at udfordre vores alkoholpolitik. Tak for det hele, Elisabeth & Egon. Derefter cyklede vi om til nabogården, som tidligere var ejet af Elisabeth & Egon, nu er det sønnen, der har gården. Vi var inde i kostalden og så de mange kreaturer. Alt sammen er i rød dansk malkerace.

Både køer, kvier og kalve. Og der er mange af dem – det er en stor bedrift.

For Elisabeth og Egon er det fantastisk og en gave - at have sønnen med familie så tæt på.

”Rød Dansk Malkerace (RDM) er en dansk malkekvægsrace, som tidligere var den mest udbredte kvægrace i dansk landbrug. I dag er det den 3. mest udbredte kvægrace i Danmark efter Sortbroget Dansk Malkerace og Dansk Jersey.”

Og så havde vi lige 1 punktering ved Hans Jørgen. Men han klarede sig flot igennem. Nu må Hans Jørgen hellere blive væk fra Sørvad – for det er 2. punktering for ham på de kanter.

Jens T (turleder), Jens K, Hans Jørgen, Kristian, Christian, Jan, Flemming, Peter, Jes, Carsten, Erna, Grete, Bente S, Elisabeth KP, Bente V, Inger, Vera

Cyklistforbundet Holstebro afdeling: Januar-februar 2024 v/Vera Bagge.

28.2.24: 16 stk. 34 km. Præstegårdsparken i Borbjerg. Det er altid en fornøjelse at komme til Borbjerg. Vi havde tørvejr og 6-7 graders varme. Let vind fra syd-vest.

Pausen havde vi Præstegårdsparken i Borbjerg. Der var dejlig atmosfære blandt folket og vi var da lige i stødet til at fejre, at Carsten er fyldt rundt.

Tillykke Carsten, og tak for traktement.

Hjemturen var over Hvam. Jens T lavede lige en lille afviger/sniger i Hvam ved, at vi cyklede ad Flengvej fremfor hovedvejen gennem Hvam. Fint kvarter kom vi igennem. Tak for nu.

Deltagere: Jens T, Jens K, Hans Jørgen, Flemming, Kristian, Bjarne, Christian, Jan, Jes, Carsten, Erna, Elisabeth KP, Elisabeth K, Inger, Anna, Vera.

21.2.2024: 17 stk. på 40 km. Over Idom Kirkeby – ad Kirkevej, Nr. Feldingvej, Hestbjergvej til Vind området og hjem ad Sørvadvej mod Nr. Felding. Flot cykelvejr. Tørvejr. Vind bød på vind til kinderne. Ikke til håret – for vi cykler jo alle - uden undtagelse - med cykelhjelm. Så det hår, der måtte være – det er klemt godt og grundigt sammen under hjelmen. I Hestbjerg kunne vi igen nyde synet af de små poppelgrise – de fjoller rundt, som om foråret er inden for rækkevidde.

Deltagere: Jens T turleder, Erna og Carsten, Grete og Jes, Hans Jørgen, Bente S, Flemming, Kjeld, Jan, Kristian, Bjarne, Christian, Bente V, Anna, Elisabeth KP, Vera.

14.2.24: 8 stk. 30 km.: Ud ad Hjermvej – omkring Nupark – Ausumgaard – Vejrumstad – Vejrum Kirkeby – Dalagervej – Lyngbjergvej – Godrimvej – Sirvej – nordøstsiden af Krunderup og omkring Alstrup ved søen og alt nybyggeri.

Så mange fine, finurlige veje, du fandt Jens. En super tur, tak.

Vejret var 4,1 grad - tørvejr - vinden var 2 m/s – dvs. der var næsten vindstille.

Det sker meget sjældent. Der er stadig sne her og der – men det tynder ud i det.

Vintergæk er brudt af mulden – den flotte lille løgplante toner frem både her og der netop nu. Jens T turleder, Jens K & Rya, Flemming, Jan, Bjarne, Kristian, Vera.

7.2.24: 11 stk. 35 km. Mod syd – ad Harrestrupvej ind til Nr. Felding, Halgaard, Tvis, Hingebjergvej, Bakgårdsvej – ad cykelstien mod Mejdal. Pletvis glat, men flot cykelvejr. Tørvejr. 0-1 grads varme. Jens T (turleder), Jens K, Hans Jørgen, Flemming, Jan, Kristian, Christian, Jes & Grete, Anna, Vera.

31.1.24: 16 stk. 34 km: Nr. Felding – Hestbjerg – Blæsbjergvej – Idom. Elisabeth KP viste os en lille alternativ vej i Idom omkring Kofeltvej. Vejret var flot cykelvejr – blæst fra sydvest 9 m/s med vindstød 16 m/s – 6 graders varme, der føltes som 1 grad.

Jens punkterede og kørte direkte hjem.

3 pauser holdt vi: Nr. Felding, Købmandsgården, Idom v/skuret. Tak for i dag.

Deltagere: Erna & Carsten, Grete & Jes, Kristian, Bjarne, Christian, Flemming, Jan, Hans Jørgen, Jens K, Elisabeth KP, Elisabeth K, Inger, Bente S, Vera (turleder).

24.1.24: 6 stk. på 32 km i forrygende blæst. Det blæste virkeligt vildt og meget:

7 grader med vindstyrke: 12(21) Kraftig brise fra vest med vindstød på 21 m/s.

Sådan lød bulletinerne og sådan blev det.

Vi cyklede ad Ringkøbingvej, Hestbjergvej, Nr. Felding, Halgaard, Tvis Mølle og hjem over Hornshøj. Deltagerne var: Hans Jørgen, Bjarne, Kristian, Jan, Inger, Vera.

Vi hjalp hinanden med at være turledere – ja, vi hjalp i det hele taget hinanden godt igennem dagens udfordringer. Jan havde en stor æske chokolade med i dag og det var lige guf for os i pausen ved Nr. Felding Kirke.

Det kunne lige give et løft til de 6 forblæste fregner.

Tak for turen – det var en rigtig god tur.

17.1.24: 2 stk. Jens T. og Jens K.

Jeg blev hjemme i sne og is og sjap. Jeg var ude over middag og det var næsten umuligt at cykle, men vandre kunne man godt – i det glatte føre.

2 var afsted på dagens tur Jens T og Jens K. De brave herrer – gad vidst, hvad de har kunnet drive det til under de givne vejr-betingelser.

13.1.2024 – det er en lørdag: 5 stk. 30 km. Øst-Nord-Vest – så vidt kom vi omkring. Jens K skrev i går: Jeg cykler mod Vest lørdag 13.1.24 – vil nogen med?

Ja, det ville 4 stk.

Så vi blev 5 i alt: Jens K (turleder), Grete & Jes, Inger, Vera. En vældig tur. Vi vidste godt, at der var kommet så meget regn, at is/sne stort set var smeltet, men også, at vinden var blæst op fra vest. Jens fandt dog så snu og snedige veje at følge, at vi faktisk ”snød vinden op til flere gange”. Den virkede ikke så voldsomt, som den let kunne være kommet til. Det er noget med at kunne se for sig, ”hvis vi nu der og der kan få den fra siden, så kan det virke lidt mildere” osv.

Ruten var: mod Fabersvej, Skivevej, Rasmus Færchs Vej, Sønderlundvej, vi krydser Hjermvej, Måbjerg Skolevej, Måbjerg Kirkevej, Idrætscenter Vest, Alstrupvej, Støvlvej, mod Krunderup. Pause i Outdoor Forsamlingshuset Sir-Lyngbjerg. Naur og hjemad via Langemettevej.

Tak for initiativet, Jens. Det er godt for vores krop at blive lidt udfordret.

10.1.24: 4 stk. 28 km. Struer – Vejrum.

I dag meldtes der om glat føre og vi ved jo godt, det har været frost i en tid. Vi var 4 stk. mødt frem: Jens T (turleder), Jens K, Inger, Vera. Alle 4 var på traditionelle cykler – vi havde ikke EL på nogen af os. Jeg ved ikke, hvordan el-cykler reagerer i glat føre/vintervejr, men det afhænger vist af, hvor på cyklen, trækket ligger - om det er i forhjul eller andetsteds.

Det var så flot solskinsvejr og der var stadig sne tilbage på markerne. Vi cyklede ad cykelstien næsten til Struer og drejede ind mod vest og hjem via Vejrumstad og Vejrum. Vejene var nogenlunde. Der var visse steder vi skulle passe på, men det gik så fint fra start til slut.

En virkelig skøn tur. Tak for turen Jens T. Og også tak til Jens K og Inger.

3.1.24 – jeg blev hjemme – jeg mener 2 stk. kom afsted: Jens T og Jan.

---------------------------------------------------------------------------

3 dage i december 2023. v/Vera Bagge

Godt Nytår 2024 og mange tak for året, der svandt.

27.12.23: 6 stk. til Præstegårdsparken i Borbjerg.

Deltagere: Grete & Jes, Bente S, Elisabeth KP, Inger, Vera (turleder). 31 km.

Tørvejr – det var ved frysepunktet. Der var glat føre ud mod Borbjerg på lange strækninger, men når bare vi lod være med at bremse, så gled hjulene bare rundt og rundt uden at lave numre. Pause i Præstegårdsparken.

Godt Nytår - vi ses i 2024.

20.12.23: 12 stk. til Idom og Lystlundvej – forbi Vester Hedegaard og ud til Ringkøbingvej til det lille stykke skov. 33 km. Tak for turen Jens T.

Deltagere: Jens T (turleder), Jens K, Hans Jørgen, Flemming, Jan, Jes & Grete, Carsten & Erna, Elisabeth KP, Inger, Vera.

Ved skoven holdt vi pause og fejrede Grete’s fødselsdag. Tak Grete. Vejret var rimeligt mildt. Vi fik lidt regn på udtur. På hjemtur var der høj sol og det flotteste vejr, og der var stor regnbue mod nord-vest ved udkanten af Idom. Så kom der lidt vand og lidt hagl og meget sol. En strålende tur, som vi nød i fulde drag. Vi fik hilst Glædelig Jul til hinanden.

Søndag 18.12.23: Jens K skrev til hans telefonliste på ca. 20 stk. lørdag:

Jeg cykler en tur søndag 9.30. Det gjorde han også og han fik ledsagelse af Bente V og Vera = 3 stk. på 36 km. Varighed: 9.30-12.15.

Ud over Idom og Bur og hjem over Naur. Pause i Idom og pause i Bur ved ”Den Blå Fugl”.

Det er et kunstværk placeret ved togets ventesal. Gul i kroppen og med fugl på toppen.

Gul stander og så den blå fugl øverst – det er lavet i jern. I skuret havde vi bolsjer og Bente havde en hindbærshot, som vi smagte på. Det var virkelig en super tur. Det hårde stykke var fra Holstebro til Idom. Og vi fik vendt så mange problematikker på turen.

Der er jo altid nok at tage fat på – i vort liv og samfund.

Vil du på Jens’s telefonliste, så kontakt ham:

Jens Kokholm 2425 2524. Det er ikke hemmeligt, det står på KRAKs.

Jens siger juleaften+juledag+juledag+juleaften 😉Så det er let at huske!

Det er bygget sådan op: Hvis 1 cyklist har et forslag til en tur, der ikke er annonceret og ikke ligger onsdag, som vores træningstur – så kan man melde til Jens:

Jeg kører den dato kl. XX til det og det sted. Så sender Jens den besked ud på telefonlisten. Og de møder op – de, der har tid og lyst.

Vinden var 9 m/s og kom fra vest/syd-vest. Det var 9 graders varme i dag.

Tak for initiativet, Jens. Skøn tur.

Onsdagscykelture oktober – november – december 2023 – v/Vera Bagge.

Julehistorie: de 3 små drenge blev spurgt, hvad er så det bedste ved jul?

  • Jo den første synes jo, det er helt fantastisk at kommer hjem fra skole og så dufter der noget så skønt i køkkenet af hjemmebag og småkager og alt muligt.

  • Nummer 2 – han er meget optaget af gaverne!

  • Hvad så med dig – nummer 3? jo han synes det er noget så herligt at vandre ned midt gennem byen og så se alle de kværulanter, der hænger på snore oppe – tværs over gaden!

****************************

13.12.23: Vi var 16 stk.: ud over nord-vestbyen over Sir mod Fousing. 35 km.

I Fousing havde Jens K fundet et godt sted til vores pause. Vi markerede netop 2 begivenheder hos Rya & Jens – nemlig guldbryllup og Jens’s fødselsdag. Det varmede kroppen med en lille skarp og brune kager. Tak for det alt sammen og hjertelig tillykke til jer.

Det var bidende koldt i dag. Oh-ve, Oh-skræk! 1 grads frost, der føltes som 6 minusgrader. Vind fra øst/nord-øst. Jo vi frøs hænder og fødder, de fleste af os. Hvorfor blev vi så ikke hjemme? Fordi vi vil gerne holde os i form – og vi bilder os ind, at vi bliver mere hårdføre og robuste, når der ikke er ”lutter medvind og høj sol.” Apropos kulde – så læste jeg lige forleden, at en kvinde tænkte tilbage på barndommen i 70’erne. De havde ikke midler, de frøs helt vild. Der var ikke penge til brændsel. De græd fordi frosten gav smerter. Hende her var den store og hun opdagede, når hun fortalte historier for sine 2 mindre søstre, så fik de det lidt bedre. Historier hun selv fandt på – og det var altid noget med, at man kan håbe på det bliver bedre tider og at ”det gode venter lige om hjørnet”. Det var da godt fundet på.

Deltagere: Jens K (turleder) & Rya, Carsten & Erna, Jes & Grete, Flemming, Hans Jørgen, Bente, Jan, Bjarne, Kristian, Anna, Inger, Elisabeth KP, Vera.

6.12.23: De var 2 stk.: Jens T og Jan. Alle vi andre pjækkede og vi 24 stk. mødtes til julefrokost på huset kl. 12.30 – hvor der først var medlemsmøde.

Vi havde en skøn julefrokost efterfølgende – virkelig hyggelig og herlig. Maden var god, snakken gik let og lystigt og humoren havde gode kår. Vi fik sunget et par sange og der blev også budt på historier fra Christian og Bent. Det er altså et kæmpe plus, at vi ikke bare har god atmosfære på vore cykelture, men den sociale side kan vi også få meget ud af. Det er en styrke for vores forening, at vi på den måde kommer til at kende flere sider ved hinanden.

Altså - det kan vi i hvert fald håbe på, at det er 😉.

29.11.23: de var 5 stk. på tur til Jagthytten i Tvis.

Der var ikke gråd og tænders gnidsel, men der var i hvert fald vintervejr og hård frost! Men den dag var der tale om den hårde cykel-kerne – så de klarede sig fint og flot igennem. Tillykke med det.

29.11.23: Anna, Inger, Kirsten, Vera var til fest i Doktorvænget – og lod således cykelvennerne i stikken.

22.11.23: Præstegårdsparken i Borbjerg. 28 km.

Vi var 11 stk. - 8 herrer og 3 damer.

Jens T, Jens K, Kjeld, Flemming, Kristian, Christian, Jes, Jan, Inger, Bente S, Vera.

Vi cyklede til Borbjerg til Præstegårdsparken og vi fik lidt regn og meget blæst.

Udturen var over Pajbjergvej, Rydevej, Bukdalvej – til Præstegårdsparken.

Hjemturen var faktisk hård, men ved fælles hjælp fik vi os aset igennem modvind og blæst og kulde og kom i land i god bestand. Vi fejrede, at Vera snart fylder rundt og hun havde skarpe + små glas, og små slikposer med - og det blev taget godt imod.

Vi er gode til at se det store i det små – der skal ikke så meget til for at fornøje os.

15.11.23: Outdoor Forsamlingshuset ved Sir-Lyngbjerg Centret. 30+ km.

Vi var 16 stk. Jeg var med den første time – så skulle jeg på Sletten og være del af en anden festlig gruppe. 30 km i alt fik jeg. De andre har nok fået lidt mere.

Jens T, Jens K, Hans Jørgen, Christian, Kristian, Bjarne, Jan, Jes & Grete, Elisabeth KP, Annette, Bente V, Gunner, Vagn, Flemming, Vera = 16

Vi cyklede mod Krunderup og så det nye: Outdoor Forsamlingshuset ved Sir-Lyngbjerg Centret. Virkelig en flot og imponerende bygning og konstruktion. Jeg har forhørt mig hos tovholderne til byggeriet: Hvem har tegnet det? det har Alice Storgaard.

I dag fejrede vi, at Jes har fødselsdag. Tak for traktement, Jes.

8.11.23: Mejrup Hindkjær m.v. 32 km.

Vi var 17 stk. Jens T, Jens K, Kjeld, Christian, Kristian, Bjarne, Jan Kristensen (ny), Jes, Peter

Inger, Anna, Elisabeth K, Elisabeth KP, Carsten og Erna, Flemming, Vera. Velkommen Jan.

Det mest fantastiske vejr vi har haft længe. Tørvejr. Solskin. Let efterårsvind. Smukt.

Over Mejrup Hindkjær mod Øster Hjerm – videre op mod fjorden – ind mod Hjerm – Volstrup by – Mejrup Hindkjær og hjem. 3 pauser: Ved Østre Hjerm Kirke, hvor vi var på vægten ved Martin Merrilds gård: 16 stk. gav 1340 kg. 2. pause var ved Volstrupby.

3. pause var ved Mejrup Hindkjær, hvor der tidligere har været en købmand. Super tur.

1.11.23: Nr. Felding – Sørvadområdet – Hestbjerg. 36 km.

Vi var 13 stk. Jens T, Jens K, Kjeld, Flemming, Christian, Bjarne, Kristian, Inger, Anna, Elisabeth K, Elisabeth KP, Bente S, Vera.

Vinden var pivkold. Det var kun 1 grads varme ved start og stadigvæk kold vind fra øst/sydøst. Vi var på Skjernvej, Harrestrupvej - Nr. Felding mod Sørvad – men drejede til højre ad Præstevejen – til højre ad Hestbjergvej og hjem. Pausen holdt vi i krydset Skjernvej/Præstevejen. En dejlig tur – det kolde gys!

25.10.23. Jagthytten i Tvis. 30 km.

Vi var 8 stk.: Jens T turleder, Jens K, Kjeld, Hans Jørgen, Bjarne, Kristian og 2 damer: Elisabeth KP og Vera. Regn på hele vejen til Jagthytten i Tvis og på hjemturen var der kun regn i mindre grad. Så vi blev ikke våde til skindet i dag. På udtur var vi omkring Jens T’s kolonihavehus for at se, hvordan der ser ud – nu efter storm og vand. Tak Jens.

18.10.23: Halgaard, Nr. Felding, Idom-området, Boutrup Sø. 35 km.

Vi var 15 stk.: Jens T, Kjeld, Gunner, Christian, Bjarne, Kristian, Jes, Lisbeth K, Elisabeth KP, Anna, Inger, Kirsten, Annette, Bente V, Vera. Turen var over østbyen, Halgaard, Nr. Felding, mod Idom – Ormstrupvej, Høgsbjergvej og hjem. Pause ved Boutrup Sø. Kristian er med i dag for første gang – han kender Bjarne. Velkommen til jer begge.

Christian bebudede i dag, at han vil købe en flaske cognac til turleder Jens Thomsen, som tak for hans turlederfunktion. Vi kan få vores navn med på kortet ved at komme med 10 kr. til Christian før jul. Vejret var så ufatteligt smukt i dag. Kun lidt vind og klart vejr. Solen var også fremme. Poppelgrisene på Ormstrupvej havde en fest – ligeså havde de gamle søer.

Stemningen var rigtig god i vores cykel-forsamling.

11.10.23: Nr. Felding, Hestbjerg, Blæsbjergvej, Idom. 36 km.

9 stk. Jens K turleder, Hans Jørgen, Kjeld, Kristian, Jes, Bjarne, Elisabeth KP, Inger, Vera.

Stærk blæst fra vest/syd-vest og regn faktisk fra start til slut. Igen blev vi våde til skindet. Men turleder Jens Kokholm var skarp til at vælge rute og sideveje, så vi blev skånet så meget som muligt for regn og blæst. Så vi overlevede altså endnu engang.

4.10.23: Hjerm-Ausumgaard-Vejrum-Fousing-Asp-Naur. 33 km.

14 stk.: Jens T og Jens K= turledere, Hans Jørgen, Kristian, Grete & Jes, Carsten & Erna, Bente S, Flemming, Kirsten, Elisabeth KP, Bente V, Vera.

Vi fik meget blæst, regn, hagl. Det var en god tur, men også en hård tur grundet vejret.

Pausen tog vi ved Vejrum Skole. Skarpe fra Kirsten R grundet fødselsdag. Tak Kirsten.

Regntøj kunne slet ikke holde op for det - vi blev våde helt til skindet.

På udtur mod Hjerm kunne man se alle 14 cyklister kørte snorlige – som perler på rad. Der var rigtig god hold-disciplin – det er jo en farlig vej, så vi skal passe godt på. Vi mødte ”Patrick mod ensomhed” og hele hans følge ved Ausumgaard – de var på vej mod Struer.

27.9.23: Vi var 16 stk. på 34 km over Naur Sir Asp Vejrum Ausumgaard Hjerm.

Pausen havde vi ved Langhøjskolen. Anna gav skarp og chokolade. Fantastisk flot cykeltur og rute. Tak turleder Jens. Du er ret fantastisk til at finde finurlige veje her og der. Deltagerne var: Jens T, Jens K, Hans Jørgen, Kjeld, Flemming, Gunner, Peter, Bjarne, Kristian, Grete & Jes, Lene J, Inger, Kirsten, Anna, Vera.

20.9.23: Flere af os fejrede cykelkollega’s runde dag til fest i Skolegade.

10 cyklister havde cykeltur til Vejrum og de så nye forsamlingshus i Krunderup.

13.9.23: Der var 15 stk. på 30 km til Borbjerg i utroligt flot cykelvejr. Vi besøgte frugtparken ved Præstegårdsparken og det var ret så interessant.

Deltagere: turleder Jens T, Hans Jørgen, Kjeld, Flemming, Jes, Carsten & Erna, Lene, Inger, Anna, Annette, Elisabeth K, Elisabeth fra Sørvad, Bente V, Vera.

6.9.23: 18 stk. 29 km – Hjerm – Sønder Hjerm – Hvam – Mejrup – Mejdal.

Afsluttende med en skarp ved Hans Jørgen og Birthe i deres have i Mejdal. Vi fik en potteplante med hjem. Meget fornemt. Tak. Vi cyklede i super flot sensommervejr. En brandgod tur.

Turleder Jens T, Jens K, Hans Jørgen, Kjeld, Gunner, Flemming, Jes, Peter, Elsebeth fra Sørvad, Rya, Bente V, Bente S, Kirsten, Inger, Anna, Vera, Lene, Annette.

30.8.23: 14 stk. til 34 km Sørvad. Flot cykelvejr. Tørvejr. Jens T, Jens K, Hans Jørgen, Kjeld, Carsten & Erna, Jes og Grete, Anette, Lene, Inger, Anna, Vera, Kristian.

23.8.23: 17 cyklister var på tur over Bur.

Inger, Anna, Vera var blandt 78 deltagere fra Fodslaw - på dagstur til FUR.

Så her var vandring i højsædet – og ikke cykling.

16.8.23: 5 stk. på 80 km: Stubbergaard m.v. Turleder Inger A, Jens K, Bente S, Kirsten, Vera. Der er skrevet specialindlæg på hjemmesiden om denne tur.

16.8.23: 2 stk. på onsdags-træningstur hjemme i Holstebro: Jens T, Anna.

9.8.23: 4 stk. på 33 km: Der var annonceret stærk blæst og regn. Vi fik regn under næsten hele turen. Vi var turleder Jens K, Flemming, Vera, Kristian, men Kristian forlod os allerede på Sortestien efter 1 km – så var han gennemblødt. Over Naur-Sir-Vejrum-Ausumgaard-Hjerm-Mejrup Moseby – hjem over Hornshøj. God tur.

6.8.23: Søndagstur til Humlum Fiskerleje. 13 deltagere på 56 km. Turleder Vera Bagge. Delt.: Jes & Grete, Flemming, Bente S, Gunner, Kjeld, Anna, Inger, Kirsten, Bente V, Lene, Lisbeth, Vera. Der er skrevet special-indlæg til hjemmesiden fra denne tur.

2.8.23: Vi var 14 stk. på 36 km.: turleder Jens T, Jens K & Rya, Carsten og Erna, Kjeld, Gunner, Kristian, Hans Jørgen, Lisbeth, Inger, Anna, Vera, Lene J.

Til Idom og rundtur om Burlundvej og Lystlundvej og retur til Idom. Fra Idom Kirkevej ad Nørre Feldingvej til Nr. Felding og hjem. Dejlig tur og dejligt cykelvejr. 20 grader og 5 m/s.

26.7. De var kun 2 Hans Jørgen og Jens Thomsen - og de tog på visit ved Bjarne Madsen. Vi var 4 stk. Anna, Kirsten, Inger, Vera til cykelturistuge ved Odder. Der er skrevet specialindlæg til hjemmesiden om denne tur.

19.7.23: 11 stk. 30 km over Øster Hjerm og hjem ad cykelsti ved Skivevej. Jens T turleder, Jens K & Rya, Hans Jørgen, Birgitte, Lene, Inger, Anna, Vera, Kirsten, Bente V.

Flot tur i dejligt cykelvejr. Ikke varmt, men herligt. Høsten er i gang nogle steder.

12.7.23: Vi var 4 stk. til 36 km over Hjerm og Asp. Turleder Jens T, Jens K, Anna, Vera.

Ude i Asp kom der regulært skybrud. Vi ventede 10 minutter ved købmanden - og så cyklede vi ud i det. Det var helt vildt. Jeg tænkte på, om der findes akvaplaning for os på cykel, men det er der vist ikke noget, der hedder. Men det stoppede igen og resten af vejen hjem mod Holstebro fik vi kun byger.

Kraftigt regnvejr: så falder der mere end 24 mm regn på seks timer.

Skybrud: så falder der mere end 15 mm regn på 30 minutter.

Der var også forvarsler om lyn og torden, men det kom ikke hos os.

Jeg så beskrevet: Pas på med paraply i sådant et vejr.

- Skal du ud som almindelig borger, anbefales en almindelig regnjakke eller regnponcho i stedet for paraply, da det kraftige uvejr har en del spændinger i luften. En paraply kan altså potentielt blive en magnet for lyn.

5.7.2023: 4 stk. på 34 km: Turleder Hans Jørgen, Jens T, Inger, Vera.

Over Skivevej – Mejrup – Tvis. Start i tørvejr og regnen kom og i hvert fald jeg var våd fra yderst til inderst ved hjemkomst kl. 12. Men det var en super tur og vi oplevede mange ting ud over de skønne landskaber, der sugede regnen til sig.

Pausen var ved madpakkehuset ved Tvis Mølle og der mødte vi en udflugtsgruppe i bus fra Senior Huset Holstebro. De hørte engang til på Sønderland og kom så andet sted hen - og så på Stationsvej og så her og så der. De har levet en omflakkende tilværelse.

Nu er de ved siden af Birkehuset. Inger A havde en skarp med for hun har haft fødselsdag.

Senior Huset havde kaffe med, som de bød os. Og jeg tog foto af hele deres selskab.

Holstebro Seniorhus er et kommunalt dagtilbud til hjemmeboende pensionister, efterlønsmodtagere og førtidspensionister med behov for let til moderat personalestøtte.

Der er dagligt plads til 22 brugere. Holstebro Seniorhus har adresse Birkehøj 80, Holstebro.

Tak for nu – vi ses: Vera Bagge.

Onsdag den 16. august 2023 Stubbergaard, Sevel m.m.

Længde: ca. 80 km – Tid: kl. 8 – 16.

Turleder: Inger Abildgaard Jensen.

Deltagere 5 stk.: Inger, Kirsten, Bente S, Jens K, Vera.

Turen gik over Hornshøj, Ryde, Stendis, Djeld, Stubbergård, Trandum, Mogenstrup, Sevel, Vinderup, Volstrup, Hjerm, Sir.

Vi havde pause til formiddagskaffe ved Ryde. Frokost ved Stubbergaard Sø.

Eftermiddagskaffe ved Sevel Kirke.

Tid til sportsforretning og genbrug i Vinderup.

Som sidste pause stoppede vi ved Handbjerg Marina til en herlig is – før vi samlede os til de sidste kilometer mod Holstebro.

Ved Trandum stoppede vi og betragtede Inger A.’s fødehjem.

Og ligeså ved kirken, hvor Inger er døbt i 1954, konfirmeret i 1968 og viet i 1978 til Frank.

Så det bliver jo foreløbig 45 år i ægtestand.

Inger fortalte historier og anekdoter fra barndom og ungdom på egnen.

Vi havde det rigtig hyggeligt på turen og der var en gemytlig stemning.

Vinden var lettest for os på udtur – og vi skulle slide mest på hjemtur.

Vi havde let regn nu og da i de første 4-5 timer. Så regntøj måtte af og på!

Der var 16-20 grader og vinden var 4-5 m/s, men føltes som 9-10 m/s og kom fra vest.

Inger takkede som turleder os alle hver især for, at vi ville med på hendes tur.

Vi andre siger også en stor og oprigtig tak – det var en sand fornøjelse.

Selvom der er arbejde ved det, så er vi jo grebet af cykelsporten – den gør noget godt for os.

Den giver os glæde og bringer os i god form.

Og hvem siger de skønneste fornøjelser kommer i medvind? Nej, vel.

Vi kan nemlig vokse med opgaven og det gør vi jo – når vi sådan er ude og yder store bedrifter.

Humlum Fiskerleje 6. august 2023:

13 deltagere på 56 km. Turleder Vera Bagge. Delt.: Jes & Grete, Flemming, Bente S, Gunner, Kjeld, Anna, Inger, Kirsten, Bente V, Lene, Lisbeth, Vera.

Vi har mange cykelture, der er de rene succes’er – og dagens tur var absolut ingen undtagelse. Den blev taget imod med åbne arme og gode cykelben af hver eneste deltager. Det er da flot at mønstre 13 deltagere på en søndag ud af vores lille klub.

Parkeringsplads Hjerm Vestre Kirke

Sidst jeg havde turen var 5.8.2018 – altså for 5 år siden og på turen dengang var vi 9 stk.

Dagens vejr var stort set vindstille. 2-5 m/s var der og 18-21 graders varme. Perfekt cykelvejr.

Udtur var over Hjerm og Volstrup og Øster Strand i Struer – Struer Havn – Humlum Fiskerleje.

Hjemtur var langs med sydsiden af Kilen – Ølby – Vejrum – Vejrumstad. Vi havde korte pauser for ca. hver 10. km.

Smuk tre-mastet skonnert: Marilyn Anne af Struer – bygget i Marstal 1919

Efter frokost var der tid til is ved Humlum Fiskerleje for de, der havde trang til det – der blev omsat både ”med og uden guf”.

Fra historiens vingesus kan nævnes om Humlum Fiskerleje, at ”der har været fiskeri ved Humlum Fiskerleje siden 1800-tallet. De første mange år blev der fisket direkte fra stranden eller med både, som - når de ikke var i brug, lå for svaj i Bredalsvig ud for det sted, hvor Fiskerlejet findes i dag.

De otte redskabshuse, der den dag i dag findes helt tæt på kysten på stræk-

Smuk tre-mastet skonnert: Marilyn Anne af Struer – bygget i Marstal 1919.

ningen umiddelbart syd for Humlum Camping blev opført af fiskerne fra 1910 – 1931. Husene er i dag privatejede og velholdte. Der er etableret høfder ud for husene med det formål at beskytte dem.

Frokost Humlum Fiskerleje

Den 1.12.1997 blev campingpladsen solgt til Kjeld og Judith Nielsen, som den eneste campingplads med egen havn.

De omdøbte pladsen til Humlum Camping og drev den frem til 2007, hvor pladsen gik videre til nye ejere.”

Tak for at I ville med på turen i dag.

Det blev en skøn tur med mange fortællinger og lyse sind. Vi ses.

Mange hilsner fra Vera

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Onsdags- søndagsture april, maj, juni 2023 i Cyklistforbundet, Holstebro afd.

Vores hjemmeside: https://www.cyklistforbundet.dk/frivilligportalen/afdelinger/holstebro

Og så finder du indlæg under ”seneste nyt” og under ”referater fra turene”.

28.6.23: Vi var 12 stk. til 36 km over Idom og Bur i høj sol. Flot cykeltur og dejlig stemning.

Erna, Bente, Lisbeth, Anna, Inger, Vera, Christian, Hans Jørgen, Kjeld, Flemming, Carsten, Jens T.

var turleder.

21.6.23: Vi var 8 stk. til 30 km over Mejrup til Præstegårdsparken i Borbjerg. Regnen satte ind, da vi havde pause i Borbjerg. På hjemturen punkterede Hans Jørgen. Han valgte at pumpe slangen op og suse afsted hjemad. Vi har nu i de seneste tider haft 5 punkteringer og de har alle været på elcykler. Det er klart en ren tilfældighed. Ved de 2 forrige punkteringer har vi brugt det der skum-væsen, man kan sprøjte ind og så cykle hele vejen hjem uden problemer. Men ved den proces, der ødelægger man jo så også slangen. Men i visse tilfælde kan det være en meget lille pris at betale – hvis bare man kan komme hjem. Vi havde 9 m/s fra syd vest – så det var flyvetur på udtur og modvind på hjemtur.

Grete & Jes, Kjeld, Hans Jørgen. Bente, Inger, Anna, Vera turleder.

18.6.23: Søndagstur – vi var 8 stk. på 37 km over Idom, Råsted-området. En rigtig fin tur i strålende sommervejr. Visse personer vil nok finde sådanne grader alt for varmt at cykle i – men når vi cykler, så skaber vi jo altså vind omkring os. Vi kører det selv op!

Grethe & Jes, Kjeld, Gunner, Bente V., Anna, Vera, Lene turleder.

14.6.23: I var 7 deltagere, sagde Anna. Jeg selv var på Gotland.

11.6.23: I var 10 deltagere på søndagsturen til Møltrup med Niels Kristian Overgaard som turleder. Jeg selv var på Gotland. Niels Kristian og Jens Kokholm har lavet indlæg til cyklistforbundets hjemmeside. Se det under seneste nyt.

7.6.23: Vi var 13 stk. til 32 km over Støvlvej mod Asp. Pause. Fousing, Vejrumstad mod Ausumgaard og lidt ad hovedvej – til højre ad Vejrum – Hovvej – Sir Kirkevej og vi kom ud ved hus på hjørnet og hjem mod Idrætscenter Vest og havde sidste pause ved Alstrup Sø. Mit krøllede kodesprog kan andre vist ikke finde rundt i, men det er sådan jeg husker turen. En utrolig dejlig tur for øvrigt.

Lene gav skarp – hun er hverken blevet hel- eller halvrund – men hun har haft almindelig fødselsdag.

Deltagere: Hans Jørgen, Gunner, Flemming, Leon, Carsten og Erna, Grete og Jes, Inger, Lene, Vera, Kjeld, turleder Jens Kokholm..

31.5.23 Vi var 13 stk. på Gunner Henriksens tur: Ulfborg-Thorsminde. Der er skrevet indlæg om turen – det finder du på vores hjemmeside.

24.5.23: Vi var 15 stk. på Grete & Jes’s tur: Vejlby – Thyborøn. Der er skrevet indlæg om turen –

det finder du på vores hjemmeside.

17.5.2023: Vi var 9 stk. på 28 km over Hjerm–Ausumgaard-Vejrum – i stærk blæst og en meget hård udtur. Altså virkelig hård! 16 m/s vildt blæsevejr. Vi kørte meget op mod vinden indtil Vejrum.

Jens K, Grete & Jes, Bente & Flemming, Kjeld, Lisbeth, Vera, Jens T. turleder.

10.5.2023: de var 5 her hjemme i Holstebro til onsdags cykeltur.

Vi var 11 stk. på ca. 40 km til tur ved Niels Kristian på Thyholm og Jegindø. Niels Kristian, Kjeld, Hans Jørgen, Søren Boutrup, Inger, Anna, Vera, Kirsten, Lisbeth, Bente, Flemming.

Vi var ved udsigtstårnet Bjørndal Kalkværk, vi var i Hvidbjerg, rundt på Thyholm her og der.

Vi var ved naturperlen Hellerød Kær ved Tambohuse.

Over dæmningen til Jegindø, hvor vi fik frokost i BØL. Vi var ved havnen, hvor der er muslingefangst og der sker stor eksport til mange europæiske lande af bl.a. muslinge fra Jegindø.

Vi var ved Æ Fywerhus. Forbi kirken – over dæmningen igen til Tambohus Kro. Videre til Søndbjerg Strand. Her holdt vi pause og én fra holdet serverede en likør lavet af slåen. Det smagte godt. Vi cyklede langs Søndbjerg Strand og hjem mod Odby. Det var herligt cykelvejr og vi havde en god stemning under hele turen. Der indgik 5 små grusveje på turen. Tak for i dag.

Niels Kristian har selv skrevet indlæg fra turen til vores hjemmeside.

7.5.2023: Vi var 9 stk. på 44 km søndagstur til Stendissøerne. Turen var en stor succes.

Over Rydevej, Kjeldsmarksvej, Ryde, til Ryde Skov, hvor vi i skovbørnehaven Knasten indtog vores frokost. Efter cykling/vandring om Stendis Søerne – cyklede vi hjem ad Trabjergvej over Borbjerg.

Der er lavet indlæg om turen til vores hjemmeside.

3.5.23: Vi var 16 stk. på 35 km over Mejrup, Borbjerg, Præstegårdsparken, Hvam, Kastrup Vinduer, Kalsgaardsvej, Heliport med helikopteren. 7 graders varme – 7-9 m/s var vinden.

Jens K, Peter, Bent C, Vagn, Gunner, Kjeld, Carsten & Erna, Grete & Jes, Lisbeth, Bente Sletting, Inger, Vera, Lene Jakobsen, Jens Thomsen turleder.

27.4.23: Ifølge Inger, så var I 8 stk. den dag – og I kørte til Fiskerhuset i Sørvad, hvor Kjeld gav en skarp - grundet fødselsdag. Jes, Kjeld, Carsten, Erna, Hans Jørgen, Jens K., Inger, Jens T. turleder.

19.4.23: Vi var 13 stk. på 38 km over Hjerm–Vejrum–Asp. Pause ved sportspladsen i Vejrum + i Asp.

Flot cykelvejr med vind fra nord-øst. Blæst? Jo det var der. I hvert fald mere end 5 m/s. nærmere 10 m/s. Jens K, Hans Jørgen, Kjeld, Gunner, Arne, Carsten & Erna, Flemming, Bente, Inger, Lisbeth, Vera – Jens T. turleder.

12.4.23: Vi var 13 stk. på 35 km mod Sørvad – mod Vind – kom ud ved Ringkøbingvej ved ”4 km mod Holstebro”. Tørvejr. Regn kom, da vi nåede Holstebro. Stærk blæst fra syd-øst.

Jens K, Hans Jørgen, Kristian, Gunner, Vagn, Jes, Kjeld, Bente, Annette L, Inger, Anna, Vera – Jens Thomsen turleder.

Tak for turene. God sommer. Vi ses. Bedste hilsner fra Vera Bagge.

Søndag den 11. juni 2023

MØLTRUP OPTAGELSESHJEM, Turleder Niels Kristian Overgaard.

Om søndagen er der et andet samlingssted.

Turleder Niels Kristian Overgaard. Informerer om turen.

Det var blevet dagen for årets sommermøde på Møltrup Optagelseshjem. Noget som det var værd at køre efter - på cykel - med det store kaffe - og kagebord i tankerne.

Efter tissepause i Nr.Felding holder vi et hvil i Sørvad.

Flokken på 10 deltagere satte sig i bevægelse og kørte til Nr. Felding Kirke og Sørvad, for stop ved det nye torv med borde og bænke og tag for - i dag skygge.

Ruten kontrolleres, er vi på rette spor?

Fremme i Rødding gik det galt. Da det var otte år siden turen sidst var kørt, havde jeg i løbet af ugen kørt turen igennem i bil - i modsat retning som vi nu cyklede. Pludselig kendte jeg mig ikke igen og et kig på kortet viste vi kørte i fejl retning.

Nej ikke lige den vej der var planlagt, men en flot tur gennem plantagen.

Heldigvis var vi nær en skovvej gennem Bruuns Plantage og kom på rette spor igen.

Frokost

Besøg på kirkegården hvor døde fra Møltrup ligger begravet.

Så blev der givet mere information.

Vi var nu nået til Timring. med pause og besøg på kirkegården, hvor Møltrups Sønner ligger begravet.

Fin gammel Honda med sort nummerplade.

Hoveddøren

Masser af boder og meget at se på.

Når vi nu kender hende der har lavet isen, ja så blev vi nød til at smage den.

Snart var vi fremme ved Møltrup og folkemylderet. Vi gik i haven, hvor der var taler og sange. Derefter var det tid for kaffe og kage og for nogle også den hjemmelavede is. Der var meget mere at se og opleve, men vi cyklister fra Holstebro satte nu kursen hjemad med vinden i ryggen.
Fra Møltrup kørte vi gennem Vildbjerg til Sørvad og videre hjem til Holstebro.
Dagens tur blev på ca 63 km, heraf 3 - 4 km ekstra pga fejlkørsel - beklager.
Med på dagens tur var Anna, Inger, Lene, Lisbeth, Kjeld, Jens, Rya, Flemming og Bente.
Turen blev også kørt 14.juni 2015 med 6 deltagere - og modvind på hjemturen.
Se og læs om Møltrup Optagelseshjem på www.moltrup.dk.
Med venlig hilsen
Niels Kristian Overgaard - turleder

Tak til Niels Kristian for en god tur og til de øvrige deltagere for hyggelig samvær.

Ulfborg – Thorsminde: onsdag den 31.5.2023: Turleder Gunner Henriksen. 47 km.

Vi var 13 stk. og vi lider ikke af overtro. Vi havde 1 punktering og jeg skal ellers ikke nævne et ord om grusvej, men punktering skete godt nok på grusvej!

Deltagerne var: Gunner, Bente V, Annette & Henning, Bente S & Flemming, Hans Jørgen, Kjeld, Lene, Inger, Anna, Jens K, Vera.

Afgang kl. 10 Ulfborg Station – vejret var godt cykelvejr, men meget blæsende fra nordvest med op til 15 m/s. Dog kunne vi på udtur ligge lidt i læ af klitterne.

Over Staby gik det til Husby Kirke, hvor vi havde første stop. Videre gennem plantagen på en fin skovvej og til slut 6 km på cykelsti ind til Thorsminde.

Tak for hver en cykelsti vi kan få. De er guld værd – og højt skattet af enhver cyklist.

Thorsminde er en fiskeriby med 314 indbyggere og den ligger ca. midt på landtangen, der adskiller Nissum Fjord og Vesterhavet.

Hybenhegn så vi i rigt mål og også lupin, men sidstnævnte er ved at miste gnist og glød – de mangler vel sagtens også vand, vil jeg tro.

I Thorsminde fik vi frokost ved Grill Huset og derefter var der mulighed for handel ved Jagt & Fiskeri – ligesom nogle fik friske fisk med hjem. Der var både rødspætter og havkatte i spil. Og vi var henne ved Strandings Museet St. George – før vi via cykelsti kom til Sønder Nissum. Her holdt vi pause igen – og tog vejen forbi Pallisbjerg – og ned omkring Staby Efterskole. Efter lidt afsluttende rundkørsel i Ulfborg – kunne vi alle takke Gunner for en god dagstur med hyggelig atmosfære og god energi.

Tak til alle 13 deltagere – vi ses.

Efter hjemkomst er min cykel kommet til cykelsmed til eftersyn, smøring + nye slanger og dæk på begge hjul?

Tak Flemming – dit skarpe blik spottede, at bagdæk ”råbte på fornyelse”.

Vera Bagge.

23. maj 2023: Vejlby – Thyborøn. 40 km.

Vejret var flot cykelvejr – vind fra Nordvest, sol og blå himmel.

Vi skulle nordpå fra Vejlby til Thyborøn. Vores værtspar Grete og Jes bor i Vejlby og her nød vi rundstykker og kaffe før afgang ved 10.30 mod Thyborøn.

Deltagere 15 stk.: Grete & Jes, Erna & Carsten, Bente & Flemming, Birthe og Hans Jørgen, Kjeld, Jens T, Inger, Anna, Kirsten, Lisbeth, Vera.

Cykelformen er god hos alle og vi havde det rigtigt hyggeligt hele dagen.

I Thyborøn havde vi rundvisning på Sea War Museet fra kl. 12-13.

Museumsleder Christian Toftgaard, uddannet cand.mag. i historie, var vores guide og her mødte vi en mand, der kunne sit kram til fingerspidserne. Han var så dygtig og engageret og hver især af os blev straks fanget af alle beretninger. Det var dybt tragisk og ubærligt, hvad der foregik under 1. verdenskrig 1914-1918 - med så megen lidelse og tab af så ufatteligt mange liv. Men virkeligheden skal ikke forties – vi har godt af at høre om det - og ofrene skal huskes.

Vores frokost fik vi i Fiskehallen i Thyborøn – og her blev vi bestemt heller ikke skuffede. Fisk og det hele - smagte så godt. Nogle fik på havnen købt fisk med hjem til senere nydelse.

Hjemturen gik lidt lettere end udturen – vindmæssigt – og tilbage i Vejlby var vi ude ved havet og se soklerne til havvindmølleparken: ”Havvindmøllesitet Vesterhav Nord ligger i Vesterhavet sydvest for Thyborøn og kan rumme op til 200 MW havvindmøller.”

Grete & Jes havde lovet os kaffe før afsked, men vi vidste ikke, at der også ventede os en drøm af en kringle. Herligt.

Tak for det hele, Grete og Jes – og tak til alle cykelkolleger for en dejlig dag.

Vera Bagge

****************************************************************************************************************************

Onsdag den 10. maj 2023 Thyholm og Jegindø

Endelig oprandt dagen, hvor jeg havde inviteret mine cykelvenner fra Holstebro til en cykeltur på Thyholm og Jegindø. Jeg flyttede for nogle år siden fra Mejdal til Hvidbjerg og var nu så lokalkendt - og med hjælp fra Søren som var flyttet den modsatte vej - at der kunne laves en cykeltur i området 👍.
Turens start og mål var Odby gamle skole nær Uglev. Det huser i dag Mississippi kunst- og kulturcenter. Leder og ildsjæl er Bruno, som sammen med en flok frivillige hjælpere, afholder 5 kunstudstillinger om året.
Vanen tro startede de fremmødte med kaffe og rundstykker med tilbehør - og var nu klar til at stige på cyklerne 🚲. Det var en flot dag med duftende gule rapsmarker og lærkesang 🕊. Og det første stop var udsigtstårnet ved Bjørndal gamle kalkgrav.
Fremme i Hvidbjerg cyklede vi en rundtur gennem byen med lystanlægget, tidligere sygehus, ny købmandsbutik, kirken mm. Vi måtte også lige forbi hvor jeg boede, for at hente min glemte madpakke 😉.
Vi kørte nu videre ned mod fjorden og den gode udsigt til Jegindø, med stop ved Hellerød Kær med det græssende kødkvæg og fugletårnet.
Nu var vi fremme ved dæmningen til Jegindø og cyklede en rundtur på øen. Da vi nåede til Bøhl med udsigt til Mors, var det tid til pausen og madpakken. Op på cyklen 🚲 igen og videre til havnen - hvor der landes muslinger og forbi kirken, inden vi kørte over dæmningen igen.
Så var vi fremme ved Tambohus, med nyrenoveret lystbådehavn og gammel kro. Nu gik det op ad bakke til Hellerød og Søndbjerg, og med sommerhusområdet Søndbjerg - og Serup Strand.
Her cyklede vi langs fjorden på skovvej, og havde også et lille stop for at nyde udsigten og få en lille en' at køre videre på. Nu nærmede turen sig slutningen med Odby Kirke og Mississippi - hvor det var tid til at læsse cyklerne på bilerne igen 😀.
Med på turen var Vera, Anna, Lisbeth, Inger, Kirsten, Bente, Flemming, Hans Jørgen, Kjeld, Søren og turlederen.
Tak for fremmødet og gode cykelben til de kørte 39 km.
Med venlig hilsen
Niels Kristian Overgaard
*****************************************************************************

Stendis-søerne: 7. maj 2023:

Deltagere 9 stk. 44 km. Turleder Vera Bagge

Gunner, Kjeld, Flemming, Bente S, Bente V, Kirsten, Inger, Anna, Vera.

Varmegrader kom op på 11-17 grader og vinden kom fra øst-syd/øst med 10-13 m/s.

Så der var sus i sejlene. Det var flot cykelvejr og vi kørte over Hornshøj–Rydevej– Kjeldsmarksvej–Ryde–Stendis. Hjemturen var ad Trabjergvej over Borbjerg.

Vi holdt gode pauser undervejs.

I Ryde gjorde vi små køb ved automaten, der har slik og drikkevarer i boksene.

Frokosten spiste vi i Ryde skov ved skovbørnehaven Knasten. Der var godt og hyggeligt med borde og bænke. Ved Stendis cyklede/vandrede vi turen om de små søer.

Tusind tak for at I var med på turen og gjorde det til en super tur og en dejlig dag.

Jeg vil gerne fortælle jer historien om Lydia, der kom fra Stendis Hede.

Jeg kender hende ikke, men hun virker til at have været et stærkt, sødt og dejligt menneske. Jeg har for nylig læst om hende i én af mine weekendaviser.

Lydia døde for 2 måneder siden. Hun levede fra 1925-2023 og hun blev 97 år.

Hun var født på Stendis Hede og voksede op i stor fattigdom. Hun klagede aldrig og hun var taknemmelig for det liv, der var skænket hende. Hun fik 3 børn, 8 børnebørn og 10 oldebørn.

I landmandsfamilien på Stendis Hede øst for Holstebro – var hun den ældste af en flok på 7. Hun hjalp til på gården før og efter skole hver dag. Hjemmet var rig på kærlighed, men ikke på indtægter. 1 år fik børnene hver 1 appelsin i julegave.

Begge forældre var døvstumme, som følge af den spanske syge i 1918-1920.

Så Lydia lærte tegnsprog og oversatte for forældrene, når lærerne fra skolen havde noget at sige om de 7 børn.

Hun tog med forældrene til døveguds-tjenester og det nød hun så meget, at hun fortsatte efter forældrene var døde.

Hun fandt efter 2. verdenskrig sin mand Karl Jensen og de købte ejendom ved Sunds.

Manden døde i 1992 af leukæmi. Da var hun 67 år. Så hun var altså enkefrue i 30 år.

Hun solgte gården i 2001 og flyttede i villa i Sunds. Hun gik til bobspil, gymnastik, dans og cyklede rundt om Sunds Sø med veninderne.

Til sin 90 års dag kørte hun selv bil til sin fest.

Ved sin død som 97-årig havde hun mistet synet og hun ”ville gerne herfra” og hun var sikker på, at hun skulle mødes med sin afdøde mand.

Det var fortællingen om Lydia og om ”levet liv”.

Tak for i dag. Vi ses.

Mange hilsner fra Vera