Cykellegebane skaber gode rammer for sundhed og læring

På den nyanlagte cykellegebane på Høje Kolstrup Skole er alle elementer udformet så de – uden at være prædestinerede - kan indgå i både cykelleg, i anden leg og i skolens undervisning.

En bane til cykelleg – og meget andet
Cykellegebanen udgøres af en jævn asfaltflade, hvor tre gummibelagte bakkeøer bryder op og byder op til leg. Gennem dette kuperede ”landskab” snor og vrider sig en Cykelslange; et betonspor med hældninger på både langs og på tværs. I mødet mellem disse to elementer opstår utallige forskelligheder, som inviterer og udfordrer. Kør, stop, drej, hop, sid, fang osv. Masser af siddepladser giver mulighed for at kigge med, sludre med veninderne, åbne madkurven m.m.

Efter etablering af cykellegebanen har skolen og SFO fået nye muligheder for at arbejde med motoriske lege og bevægelse, både på cykel, løbehjul og rulleskøjter, siger Iben Vind-Hansen, Viceskoleleder, Høje Kolstrup Skole

Tæt lokalt samarbejde forankrer
Projektet er blevet til i et samarbejde mellem en bred skare af interessenter, hvilket har skabt et stærk ejerskab. Cykellegebanen har løftet området væsentligt, og udvalgte lærere er blevet instrueret i at anvende banen som en del af undervisningen.

”Efter etablering af cykellegebanen har skolen og SFO fået nye muligheder for at arbejde med motoriske lege og bevægelse, både på cykel, løbehjul og rulleskøjter. Cykellegebanen bliver også anvendt ud over skole- og SFO-tid af børn og unge, der anvender aktivitetstorvet. Den samlede konklusion må derfor være, at cykellegebanen har bidraget positivt både til undervisnings- og fritidsdelen.” Iben Vind-Hansen, viceskoleleder, Høje Kolstrup Skole

Kort og godt cykellegebanen i Aabenraa

Navn: Cykellegebane Høje Kolstrup
Adresse: Nyløkke 2-4, 6200 Aabenraa
Indviet: 19. august 2016
Arealstørrelse: Ca. 2.000 m2.
Entreprenør/landskabsarkitekt: Hededanmark og Rambøll
Omkostninger: 842.032 kr.
Yderligere oplysninger: Naja Barlach Hansen, nlh@aabenraa.dk

Læs også

Til skoler og daginstitutioner

Børn cykler, når voksne skaber mulighederne. Se vores tilbud og anbefalinger til pædagoger og lærere.

Gå til oversigten

Det vil vi

Bliv klogere på, hvad vi arbejder for, og se vores arbejdsprogram, høringssvar, indsatsområder og formandens ledere

Se, hvad Cyklistforbundet vil

Støt cykelsagen - og træk det fra i skat

Støt med et valgfrit beløb. Giv et medlemskab i gave. Betænk cykelsagen i dit testamente. Du kan støtte Cyklistforbundets arbejde for bedre forhold for cyklister på mange måder.

Læs mere