Brug cyklen pædagogisk

Vi har her samlet inspiration, viden og tilbud til dig, der arbejder i en vuggestue eller børnehave og gerne vil bruge cyklen og alt det, som cyklen kan give børn.

Kom godt i gang med 'Cykelleg', vær med i vores majkampagne 'Vi kan cykle!' og find inspiration i fortællinger fra daginstitutioner, der bruger cyklen som pædagogisk redskab.

Kom i gang med Cykelleg

Cyklistforbundets koncept 'cykelleg' handler om meget mere end at lære børn at cykle. Cykelleg øger barnets selvværd og selvtillid og styrker dets udvikling både fysisk, psykisk, kognitivt og socialt.

Kom godt i gang med cykelleg

Vær med i Vi kan cykle!

Hvert år i maj inviterer Cyklistforbundets institutioner til at deltage i kampagnen 'Vi kan cykle!, hvor børn leger sig til at blive sikre på cyklen med Cyklistforbundets koncept 'Cykelleg'.

Læs mere om Vi kan cykle!

Book Cykellegekorpset

Institutioner, skoler, kommuner og andre interesserede kan booke Cyklistforbundets Cykellegekorps til sjove børne-aktiviteter og endagskurser i 'cykelleg'.

Læs mere om cykellegekorpset

Alt om cykling

Inspiration: Cykelheltene

I den integrerede institution Valnødden leger børnene cykellege. Det gør efterhånden cyklen til en forlængelse af deres krop og børnene til sikre cyklister.

Læs mere i Fagbladet FOA

Alt om cykling

Inspiration: Pedalleg gør børn kvikke og trafiksikre

I Hylet er cyklen en fast integreret del af børnenes hverdag. Hver fredag leger de cykelleg på Israels Plads midt i København.

Læs mere på Politiken.dk

Alt om cykling

Inspiration: Cykelleg og læreplanstemaerne

Cykelleg kan meget mere end at lære børn at cykle. Brug det til at styrke børnenes sprog, motorik og personlige kompetencer.

Læs mere i Børns Hverdag

Alt om cykling

Inspiration: Løbecykler på tur

Daginstitutionen Hyltebro har cykelskole for alle børn. Tur-dage er på cykel. Når ungerne er blevet skrappe nok, tager de på ture på op til otte km.

Læs mere i LFS-Nyt

Alt om cykling

Inspiration: Børn kan lære meget på en cykel

Det er svært at nøjes med at lære én ting, når man leger cykelleg. Sådan siger de i Børnehuset Myretuen. De bruger 'Vi kan cykle!'-kampagnen til at nå alle seks mål i læreplanerne.

Sådan bruger Myretuen cykelleg

Alt om cykling

Inspiration: Børnehaven Hylet cykelleger hele året

Cykelleg kan med fordel bruges hele året. Vi har snakket med pædagogen Charlotte, der giver nogle gode råd til, hvordan I får mere cykelleg ind i hverdagen.

Brug cykelleg hele året

Læs også

Til forældre

Du kan gøre meget for at hjælpe dit barn godt i gang med at cykle. Vi har samlet vores bedste råd til cykeltræning, guides og cykellege.

Gå til forældrehjørnet

Sæt hjelmen rigtigt

Børn og voksnes cykelhjelm skal sidde rigtigt for at virke. Vi viser dig hvordan.

Læs guiden

Lær dit barn at cykle til skole

Den daglige cykeltur er kilde til oplevelser, frihed og sundhed. Få vores fem råd til at lære dit barn at cykle sikkert til skole.

Læs guiden