Ta' cyklen med i skole

Vi har samlet inspiration, viden og tilbud til dig, der arbejder på en skole og gerne vil bruge cyklen og alt det, som cyklen kan, i elevernes hverdag på skolen.

Børn cykler, fordi de kan lide det. Men cyklen er ikke kun for sjov. Cyklen giver god motion, fælles oplevelser og er oplagt som redskab til at opfylde bevægelseskravet i skolerne.

Brug cyklen til at lege nogle af Cyklistforbundets skægge cykellege i skolegården. Vær med i Cyklistforbundets gratis og populære skolekampagne Alle Børn Cykler. Få inspiration, råd og erfaringer fra skoler, der har sat sig for at blive gode cykelskoler.

Rigtig god fornøjelse.

Alle Børn Cykler

Vær med i Alle Børn Cykler. Kampagnen kører to uger i september med undervisningsmaterialer, så du kan inddrage cyklen i fagene, og en landsdækkende cykeldyst, hvor eleverne på klassebasis dyster om at cykle flest dage.

Læs mere på kampagnens website

Bliv en god cykelskole

En god cykelskole er en skole, hvor børn cykler til og fra skole, og hvor cyklen er en integreret del af elevernes hverdag. Vi har i idékataloget 'Sådan bliver I en god cykelskole' samlet ideer og erfaringer fra 15 cykelskoler.

Se skolernes råd og anbefalinger

Cykelleg i skolen

Cykelleg er sjov cykeltræning, der styrker hele barnets udvikling. Cykelleg er oplagt i idrætsfaget og kan også inddrages til at arbejde med kravet om 45 minutters bevægelse hver dag.

Kom godt i gang med cykelleg

Se også

Aktuelt

26. juli 2021

Skolen, hvor eleverne cykler verden rundt

På Ejerslykkeskolen i Odense springer eleverne på cyklen, når de skal i skoven, besøge virksomheder eller i teatret. Det gør det let for skolen at opfylde kravet om bevægelse i skoletiden. Friheden til at komme ud er dog den primære årsag til, at skolen inddrager cyklen i undervisningen.

Læs mere

Brug os

Book Cykellegekorpset

Cykelleg hjælper børn til at blive cykelglade og cykelsikre børnecyklister. Book Cyklistforbundets cykellegekorps til et fagligt inspirationskursus for pædagoger og lærere eller til et sjovt børne-arrangement, der sætter fokus på børn, cykling, sikkerhed og sundhed.

Book Cykellegekorpset

Brug os

Bliv samarbejdskommune

Som samarbejdskommune får I nye muligheder for at fremme cykling og styrke børn og voksnes sundhed blandt borgere i egen kommune.

Læs om samarbejdskommuner
Foto_Mikkel Østergaard

Brug os

Bliv Cykelvenlig Arbejdsplads

Der er masser af fordele for jeres virksomhed ved at blive certificeret og få rådgivning til at bakke op om sund og bæredygtig transport i hverdagen.

Læs om certificering