Book Cyklistforbundets Cykellegekorps

Gode vaner skal grundlægges tidligt. Cykellegekorpset hjælper børn til at blive glade og sikre børnecyklister. Vuggestuer, børnehaver, skoler, handelsstandsforeninger og andre kan booke korpsets instruktører til aktiviteter, event og endagskurser i 'cykelleg' - sjov cykeltræning for børn.

Et barn, der er optaget af at holde fødder på pedalerne og holde sin balance, er ikke klar til at blive sluppet ud i trafikken. For her skal man kunne koncentrere sig om, hvad der sker omkring en,

Men kan man først fange sæbebobler og lave ringridning på cyklen, har man overskud til at holde øje med de andre trafikanter. Og så er man godt på vej til at blive en cykel- og siden trafiksikker cyklist.

Det bedste kursus, som jeg har været på længe, med så god tilrettelæggelse, dygtige formidlere og masser af inspiration og teori lige til at gå hjem og bruge, sagde en lærer på cykellegekursus

Med Cyklistforbundets koncept 'cykelleg' træner børn til at blive cykelsikre og kunne holde balancen, foretage hårde opbremsninger og skarpe sving, bedømme afstand og fart og få god rum- og retningssans - mens de leger og har det sjovt.

Book Cykellegekorpset til events og arrangementer

Cyklistforbundets Cykellegekorps kan bookes til byfester, skolers motionsdag eller andre arrangementer og events, hvor kommuner, boligforeninger, ngo'er eller andre interesserede ønsker at skabe et sjovt børnearrangement, der samtidig sætter fokus på børn, cykling, sikkerhed og sundhed.

Typisk kommer Cykellegekorpset ud i et par timer, og de kan have 15-20 børn med i legen ad gangen.

Kontakt Cyklistforbundet via post@cyklistforbundet.dk og få et tilbud, der passer til dit arrangement.

Book Cykellegekorpset til kompetenceudvikling af pædagoger og lærere

Cykellegekorpset kan bookes til éndagskurser i cykelleg, hvor fagpersoner som for eksempel pædagoger i vuggestuer, børnehaver og SFO'er samt lærere i indskolingen og på mellemtrinet klædes på til at bruge cykelleg i egne institutioner og skoler.

Kurset er en blanding af teori og praktiske cykellegeaktiviteter, og deltagerne får både mulighed for at prøve legen på egen krop og for at se Cykellegekorpset i aktion med en børnegruppe.

Kontakt Cyklistforbundet via post@cyklistforbundet.dk og hør mere.

Om Cykellegekorpset

Cykellegekorpset består af erfarne og engagerede bevægelsespædagoger. Cykellegskonceptet er udviklet af Cyklistforbundet i samarbejde med erfarne bevægelsespædagoger.

Læs også

Brug vores kampagner

Vi har med Vi kan cykle!, Alle Børn Cykler og Vi Cykler Til Arbejde gode og årlige cykelkampagner til førskolebørn, skolebørn og voksne.

Læs om kampagnerne

Bliv samarbejdskommune

Som samarbejdskommune får I nye muligheder for at fremme cykling og styrke børn og voksnes sundhed blandt borgere i egen kommune.

Læs om samarbejdskommuner

Til skoler og daginstitutioner

Børn cykler, når voksne skaber mulighederne. Se vores tilbud og anbefalinger til pædagoger og lærere.

Gå til oversigten