Skolecyklingshåndbog

Cyklistforbundets håndbog giver gode råd om skolecykling og arbejdet med at få flere børn til skole. Håndbogen henvender sig til skoler, kommuner og forældre.

Der er store fordele ved at lade børn cykle til skole. Motion giver sundere børn, der har lettere ved at koncentrere sig i skolen. Cykling giver også børn frihed til at bevæge sig rundt på egen hånd uden at skulle være afhængige af forældrene.

Cyklistforbundets Skolecyklingshåndbog skal hjælpe med at få flere børn op på cyklerne. Bogen er baseret på forskningsresultater og erfaringer fra skoler i hele landet og henvender sig til både skoler, kommuner og forældre.

  • Hent Cyklistforbundets Skolecyklingshåndbog, 2013 (pdf)

    Bogen præsenterer en lang række gode råd og konkrete eksempler fra kommuner og skoler, som det med forskellige tiltag er lykkedes at øge andelen af cyklende børn. Bogen giver også gode råd og guides til forældre, der er i tvivl om hvornår deres barn er parat til at cykle selv.

Skolecyklingshåndbogen er blevet til på baggrund af Cyklistforbundets mangeårige arbejde med børnecykling med blandt andet Alle Børn Cykler-kampagnen, Tryg og Sikker Skolecykling, Cykelleg og Cykellegebanen.

Alt om cykling

Cyklen i skolen

Cyklen er meget mere end et dagligt transportmiddel. Vi har samlet inspiration, viden og tilbud til dig, der arbejder på en skole og gerne vil bruge cyklen og alt det, som cyklen kan, i elevernes hverdag på skolen.

Sådan kan I bruge cyklen i skolen

Støt cykelsagen

Du kan støtte cykelsagen på mange måder

Støt med valgfrit enkeltbeløb. Bliv medlem. Bliv firmamedlem. Du kan blive en del af cykelsagen og støtte Cyklistforbundets arbejde på mange måder.

Se hvordan du kan støtte

Aktuelt

Få nyhedsbrevet

Tilmeld dig et af vores nyhedsbreve. Så kan du følge med i arbejdet for cykelsagen og få fif og inspiration til livet som cyklist.

Se vores nyhedsbreve