Forsiden

I 2020 havde vi planlagt fire cykelture.

Den første blev afholdt "Store Cykeldag", søndag den 14. juni.

Turen startede og sluttede ved Kokkedal station.

De 12 deltagere fik en interessant og indholdelsesrig tur, som gik gennem Hørsholm og Folehaveskoven til Høsterkøb og Femsølyng og retur langs Usserød Å

I Hørsholm så vi en 80 år gammel eg, som blev plantet ved Kong Christian den 10.s fødselsdag i 1940 og vi så en af de ”private” søer, som ligger skjult flere steder i Hørsholm området.

Vi fortsatte turen gennem Folehaveskoven og derefter trak vi cyklerne gennem skovkirkegården ved Høsterkøb kirke og aflagde et kort visit i kirken. Overfor kirken så vi på en mindesten for Charlotte Amalie, en af Frederik den 4 døtre, før turen gik til Femsølyng og den medbragte mad.

Turen gik herefter forbi endnu en ”skjult sø” til Høsterkøb Skole og derfra til en visit hos en lokal kunstinteresseret borger, hvor vi fik lov til at se parken.

Hjemturen gik langs Usserød å med en kort afstikker til Mortenstrupgård og i Usserød tog vi et kig på udstillingen af gamle brandsprøjter ved Klædefabrikken.

Herunder et par fotos fra den fine tur.

Helt forneden kan du se et kort der viser hvor vores dygtige turleder havde valgt at cykle.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den historiske cykeltur den 21. juni fra kl 10 til ca 13.

Årets anden cykeltur, der denne gang gik fra indkørslen til Nivå Camping ved Nivå Havn blev afviklet i fint cykelvejr. Der var varslet en smule regn, men regnen udeblev.
24 morgenfriske cyklister var mødt op til dagens tur, der startede med at cykle ad en meget smal sti i den sydlige ende af Lave Skov. Vel ude igen på Strandvejen gjorde vi holdt ved Nivå Havn inden vi fortsatte gennem det smukke område med de mange lergrave. Næste stop var ved den velbevarede gamle ringovn der tilhører Nivågårds Teglværk.
Turen gik videre forbi Nivågårds Malerisamling og Lyngebæksgård til Nivå Mølle på Møllevej. Tæt op ad de gamle møllebygninger så vi stedet hvor Nive Å og Usserød Å mødes inden vandet fortsætter mod Øresund.

Derefter fortsatte vi forbi Nivå Kirke og Karsemosegård Idrætsanlæg mod Brønsholm Landsby og Fredtoften inden vi fulgte den smalle vej gennem landsbyen Fredtofte mod landsbyen Avderød og Fredensborg Museum, hvor vi blev mødt af lederen af det lille museum, Niels Storgaard Simonsen.

Undervejs på cykelturen havde Frank Jakobsen fra Cyklistforbundet fortalt deltagerne om området med de mange lergrave og om Johannes Hage, der omkring 1900-tallet havde gjort meget for området omkring Nivå og for de mennesker der boede i området den gang.
Mens vi spiste vores medbragte frokost i museets lille have, fortalte Niels Storgaard Simonsen mere uddybende om de mange teglværker vi har haft i vores område og om mange af de ting Johannes Hage havde stået i spidsen for.

Alt i alt en meget vellykket tur, der fra Nivå Camping til museet var på godt 13 km.
Den oprindelige plan for cykelturen var, at den skulle gå den hurtigste vej gennem Vejenbrød Landsby og Nivå tilbage til Nivå Camping,
Men da de fleste ønskede at afslutte turen for at cykle direkte hjem efter indtagelsen af frokostpakken, besluttede vi at den officielle tur sluttede på museet.

Herunder nogle fotos fra turen samt et kort der viser den kørte rute fra Nivå Camping til Fredensborg Museum.

Du kan læse om museet her: http://lokalhistorisk-museum.dk/