Cyklistforbundet søger to praktikanter til at hjælpe os med vores kampagner, projekter og kommunikation

Er du interesseret i arbejdet med grøn omstilling, folkesundhed og et cykelvenligt samfund? Er du godt skrivende og nysgerrig på at arbejde i en ambitiøs interesseorganisation? Kom og prøv kræfter med dit fag hos os. Vi søger to praktikanter til efterårssemestret og sætter et praktikforløb sammen, der passer til dine interesser og kompetencer.

Som praktikant i Cyklistforbundet skal du ikke forvente at bruge meget tid på kaffebrygning eller kopiering. Til gengæld kan du forvente at blive en vigtig del af vores sekretariat, og du får både ansvar og kommer til at lære en masse.

Vi arbejder via kampagner, projekter, medlemsaktiviteter og politisk arbejde for at gøre cyklen til det trygge og oplagte valg i hverdagen og for at skabe en sundere og mere bæredygtig verden med cyklen som løftestang.

I efterårssemestret kan vi tilbyde et praktikforløb til dig, der gerne vil have hands on-erfaring med projektarbejde, kampagner, kommunikation og politik i en professionelt arbejdende civilsamfundsorganisation. Det bliver et spændende efterår med masser af aktiviteter i forbindelse med vores rådgivningscenter for virksomheder, Cykelvæksthuset, skolecyklingskampagnen Alle Børn Cykler, projekt om unges cykelvaner og en helt ny virksomhedsindsats i forbindelse med VI CYKLER TIL ARBEJDE.

Vi sammensætter et praktikforløb, der passer til de interesser og kompetencer, som du bringer med dig.

Opgaverne kan være:

• Bidrage til vidensindsamling, dokumentation og formidling fx i forbindelse med vores rådgivningsindsats over for virksomheder og vores nye projekt om unges cykelvaner

• Bidrage til udvikling, udførelse og formidling/kommunikation af vores landsdækkende cykelkampagner

• Støtte til fx research til debatindlæg, høringssvar og politiske initiativer

Om dig:

Du er studerende på en videregående uddannelse – fx inden for samfundsfag, sociologi, kommunikation eller lign. Du er en dygtig formidler, der skriver godt og flydende på dansk. Du har erfaring med eller interesse i at dykke ned i rapporter og analyser og oversætte det til letforståeligt sprog.

Du er struktureret, pligtopfyldende og har mod på at sætte dig ind i nye fagområder og nye værktøjer, og du trives i et levende arbejdsmiljø med skiftende opgaver.

Om os:

Vi er en demokratisk medlemsorganisation og Danmarks største organisation på cykelområdet. Vi tilbyder dejlige kollegaer, god stemning og en uformel omgangstone, og vi taler om meget andet end cykler! Cyklistforbundets sekretariat ligger i Rømersgade lige ved Torvehallerne/Nørreport. Du kommer til at indgå i vores samlede stab på ca. 14 faste medarbejdere, og du vil få en seniormedarbejder som din praktikantvejleder.

Praktikopholdet er på 30-37 timer/uge og løber fra august 2022 til januar 2023. Timetal og den præcise praktikperiode kan aftales nærmere, så det passer med studieforløb og -krav. Praktikopholdet er ulønnet, da det forudsættes, at dit uddannelsessted anerkender opholdet som meritgivende.

Vi glæder os til at se din ansøgning

Send din ansøgning inkl. eventuelle bilag til praktik@cyklistforbundet.dk hurtigst muligt. Vi afholder løbende samtaler, så skriv hellere til os i dag end i morgen.

Kontakt

For nærmere information kontakt projektleder Trine Stig Mikkelsen (40 70 83 58 / tsm@cyklistforbundet.dk) eller projektleder Sidsel Friis Marxen (40 70 83 64 / sfm@cyklistforbundet.dk)

Det laver vi

Vi står bag indsatser, som får flere til at cykle, som gør det mere sikkert at cykle, og som bidrager til at bruge cyklen som løftestang til en sund, grøn og mere bæredygtig verden

Det laver vi

Organisationen

Vi er en demokratisk medlemsorganisation med hovedbestyrelse, landsmøde og lokalafdelinger. Bliv klogere på os som organisation.

Klik og læs

Det vil vi

Det arbejder vi for

Vi arbejder for at gøre cyklen til det oplagte og trygge valg i hverdagen og for at skabe en sund og bæredygtig verden med cyklen som løftestang.

Læs Cyklistforbundets manifest