Tidlig (lille) julegave til cyklister

Der er sat penge til cykling af på finansloven. En god start, men der skal mere til, siger Cyklistforbundets direktør Klaus Bondam.

Så kom finansloven for 2020 på plads, og den indeholder en tidlig julegave til landets cyklister. Ikke verdens største gave, men alligevel. Partierne bag finansloven har sat 50 millioner kroner af til en cykelpulje til fremme af cyklisme. Puljen er målrettet kommunale cykelprojekter, og der forudsættes kommunal medfinansiering på 50 pct. af anlægsudgiften. Det betyder, at der samlet bliver investeret 100 millioner kroner i bl.a. nye cykelstier.

Hvis vi skal nå klimamålene, skal vi have flere til at cykle, siger direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam

Cyklistforbundets direktør, Klaus Bondam, glæder sig over, at Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet har valgt at prioritere cyklen.

- Det er en god start og godt, at der sker noget på cykelområdet allerede i år. Vores egen undersøgelse, cykelland.nu fra i år viste, at der er kæmpestort behov for fx nye cykelstier, belysning og forbedringer, og vi er glade for, at det tilsyneladende har gjort indtryk på Christiansborg. Men vi må også sige, at vi har behov for en meget større cykelpulje i et kommende forlig om infrastruktur, hvis vi virkelig skal rykke, siger Klaus Bondam.

Han håber, at en del af finanslovspuljen kan bruges til initiativer, der mere bredt understøtter cykling.

- Vi har behov for mere viden og for rådgivning og information, der får flere ud af bilen og over på cyklen; tiltag der fx gør, at flere ser elcykler og speedcykler som et reelt alternativ til bilen – også til erhvervsmæssig transport. Hvis vi skal nå klimamålene, skal vi have flere til at cykle, siger Klaus Bondam.

Læs også

11. september 2019

Cyklister er utrygge

Der er alt for mange steder, hvor det er utrygt at cykle, viser Cyklistforbundets undersøgelse af danske cyklisters oplevelse af sikkerhed i trafikken.

Læs historien

Utryghed på cykelstien

Cyklistforbundet har i 2019 kortlagt, at alt for mange danske cyklister føler sig utrygge og usikre i trafikken.

Gå til kortlægningen

Støt cykelsagen - og træk det fra i skat

Støt med et valgfrit beløb. Giv et medlemskab i gave. Betænk cykelsagen i dit testamente. Du kan støtte Cyklistforbundets arbejde for bedre forhold for cyklister på mange måder.

Læs mere