Nu kan skoler landet over igen hjælpe børn op på cyklen

To hjul og afsted. Cyklistforbundet gør det nemt for landets skoler at bakke op om elevernes gode og sunde hverdagsmotion. Skolerne kan allerede nu tilmelde sig børnemotionskampagne Alle Børn Cykler, der kører de to første uger af september og bakkes op af 34 kommuner.

Undersøgelse på undersøgelse slår det fast: At bevæge sig hver dag - fx ved at gå og cykle - har en stor og positiv betydning for børn og unges indlæringsevne, trivsel og sundhed.

Det ved man godt på landets skoler, og måske er det derfor, at så mange lærere år efter år vælger at deltage i Cyklistforbundets kampagne Alle Børn Cykler sammen med deres elever.

Direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam, siger:

- Det er dejligt, at så mange skoler og lærere tager opgaven med at bakke op om børns aktive transport på sig. En cykeltur er en super måde at begynde dagen på, siger Klaus Bondam.

Lærere kan tilmelde deres klasse til årets kampagne på AlleBornCykler.dk

Det er dejligt, at så mange skoler og lærere tager opgaven med at bakke op om børns aktive transport på sig. En cykeltur er en super måde at begynde dagen på, siger Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet

Landsdækkende cykeldyst

Kampagnen kører de to første uger af september og skal inspirere skoler og forældre til at bakke op om et aktivt børneliv med masser af cykling. Deltagelse er gratis, og det er klasselæreren, der tilmelder klassen til kampagnen.

Under kampagnen dyster eleverne på klassebasis i den to uger lange landsdækkende cykeldyst om at cykle mest muligt - til og fra skole, aftentur med forældrene og til og fra fritidsaktiviteter, mens læreren får adgang til undervisningsmaterialer, der kan inddrages i fag på alle klassetrin.

Årets vinderklasse får alt efter klassetrin en Principia- eller Centurion-mountainbike. Der er også en cykel på højkant til klasselæreren, og Cyklistforbundet afslutter kampagnen med at udnævne Årets Børnecyklist.

Sunde vaner starter tidligt

Cyklistforbundet kører årets kampagne i samarbejde med Novo Nordisk og Jyske Bank, der med deres støtte ønsker at hjælpe børn og unge til at cykle mere i hverdagen og opnå de mange sundhedsfordele, som ligger i det.

Cykling er både sjovt og sundt, og det vil vi gerne vise de tusindvis af skolebørn, der hvert år cykler med. Det er vigtigt for os alle at bevæge os, og da de sunde vaner begynder tidligt i livet, er det også vigtigt at støtte børns interesse for at bevæge sig, siger direktør for Novo Novo Danmark, Kasper Bødker Mejlvang

Novo Nordisk inviterer desuden egne medarbejdere til at bakke op om kampagnen ved at deltage i forskellige aktiviteter i løbet af den første kampagneuge – for eksempel besøge skoler og heppe på elever, der cykler, ind på skolen. Direktør for Novo Nordisk Danmark, Kasper Bødker Mejlvang, siger:

- Cykling er både sjovt og sundt, og det vil vi gerne vise de tusindvis af skolebørn, der hvert år cykler med. Det er vigtigt for os alle at bevæge os, og da de sunde vaner begynder tidligt i livet, er det også vigtigt at støtte børns interesse for at bevæge sig, siger Kasper Bødker Mejlvang, som glæder sig over den store opbakning til kampagnen fra kommuner og skoler.

Jyske Bank inviterer desuden familier til lokale cykelevents flere steder i landet under kampagnen. Afdelingsdirektør Jens Skov siger:

- Vi glæder os til at invitere familier til Cykelhygge-events, som bliver en cykeloplevelse med masser af frisk luft og kvalitetstid for små og store. Vi planlægger at afvikle Cykelhygge i 11 byer, som vi offentliggør efter sommerferien. Hverdagscykling er godt for både sundheden og klimaet, og det vil vi gerne være med til at sætte et hyggeligt fokus på.

Vi glæder os til at invitere familier til Cykelhygge-events, som bliver en cykeloplevelse med masser af frisk luft og kvalitetstid for små og store. Hverdagscykling er godt for både sundheden og klimaet, og det vil vi gerne være med til at sætte et hyggeligt fokus på, fortæller Jens Skov, der er afdelingsdirektør i Jyske Bank

Over 100.000 elever deltog i Alle Børn Cykler 2019. Alle Børn Cykler 2020 bakkes op af 34 kommuner over hele landet:

Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Brønderslev, Egedal, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hillerød, Holstebro, Horsens, Hvidovre, Høje Taastrup, Hørsholm, Ishøj, Kerteminde, Lejre, Lyngby-Taarbæk, Odense, Odsherred, Rebild, Ringsted, Roskilde, Skanderborg, Slagelse, Sønderborg, Tårnby, Vallensbæk, Viborg og Aalborg Kommune

Kampagnen kort

  • Alle Børn Cykler kører 7.-20. september og henvender sig til elever i 0.-10 klasse

  • Eleverne deltager på klassebasis i en landsdækkende cykeldyst, hvor det gælder det om at cykle flest dage til skole og i fritiden

  • Med kampagnen følger undervisningsmaterialer til alle klassetrin, der har cyklen i centrum af opgaver og faglige forløb

  • Forældre tilbydes via forældrehjørnetalleborncykler.dk guides og støtte til at lære deres barn at cykle og cykle sikkert

  • Tilmelding på alleborncykler.dk

Læs også

Sådan lærer du dit barn at cykle

Hjælp dit barn til at blive en glad og sikker børnecyklist og giv barnet gode vaner med til resten af livet.

Læs guiden

17. april 2020

Selv en rolling kan køre ræs

Team Sukkertoppens 11 ryttere er alle under tre år. Børnene har leget sig klar til ræs med Cyklistforbundets 'Cykelleg'.

Læs mere

Støt cykelsagen - og træk det fra i skat

Støt med et valgfrit beløb. Giv et medlemskab i gave. Betænk cykelsagen i dit testamente. Du kan støtte Cyklistforbundets arbejde for bedre forhold for cyklister på mange måder.

Læs mere