Podcast: JERNHESTEN med KLAUS BONDAM

Kan vi cykle os til en sundere og bedre verden?

Cyklistforbundets direktør Klaus Bondam er sammen med kommunikations- og engagementschef Jane Kofod vært på Jernhesten. Sammen undersøger de over fem afsnit, om vi kan cykle os til sundere liv, bedre byer, en grønnere og mere bæredygtig verden.

Serien er produceret af Cyklistforbundet i samarbejde med Dansk Metal. Du finder serien der, hvor du plejer at lytte til podcast - og herunder.

#3: Er livet bare bedre på en børnecykel?

Hvordan lærer du dit barn at cykle? Hvor tidligt kan du gå i gang? Hvorfor er det godt for børn at have cyklen som fast følgesvend i deres liv? Og hvorfor synes skuespilleren Ditte Hansen ikke, at hun vil undvære cyklen i sin hverdag?
Gæster: Skuespiller Ditte Hansen, børneprojektleder i Cyklistforbundet, Mai-Britt Aagaard Kristensen og triatlet og far, Dennis Hessellund.

#2: Cykling som motion og i ferien - hvordan kommer du i gang?

Gæster er Jens Veggerby, tidligere professionel cykelrytter om at komme godt i gang med at motionscykle; Lars Krab Larsen, uddannet rørsmed og i dag afdelingskasser hos Dansk Metal om at beslutte sig for at cykle mere og køre mindre i bil og Jesper Pørksen, direktør i Dansk Cykelturisme, om cykelferier i Danmark - er det lutter modvind, våde sokker og teltpløkker, som ikke vil i jorden - eller er det ren og skær gammel fordom.

#1: Hvor sundt er det at cykle – og hvor meget skal der til, før det gør en forskel?

Gæster er professor på SDU, Jens Troelsen, om cykling og sundhed - gør det overhovedet nogen forskel at lade bilen stå og tage cyklen til arbejde eller til indkøb bare et par gange om ugen; og tidligere vejrvært på DR, Anja Fonseca, om at cykle sig til ro, overskud og glæde i hverdagen.