20. marts 2023

TV-kok opfordrer danskerne til at cykle for livet

Lad os cykle sammen i maj, siger den kendte TV-kok, Claus Holm, der er ambassadør for Cyklistforbundets store forårskampagne VI CYKLER TIL ARBEJDE. Tilmelding er åben nu.

Læs mere

13. februar 2023

Sådan gør vi op med cykeltyveri

Med et digitalt stelnummersystem, QR-koder under cykellakken og en ændring af færdselsloven kan livet gøres meget surt for cykeltyvene.

Læs mere

6. februar 2023

Ved du, at børnehavebørn kan cykle 25 kilometer?

Med den rette forberedelse kan børn i børnehaven cykle overraskende langt. Cyklistforbundets koncept Cykelleg gør det nemmere for vuggestuer og børnehaver at lære børn at cykle.

Læs mere

2. februar 2023

"I får ikke flere til at cykle ved at sige, det er godt for klimaet"

For den grønne klimatænketank CONCITO er cykling ikke et mål i sig selv. Cyklen er en såkaldt ’enabler’. Den kan ved at afløse bilture være med til at muliggøre, at transporten bliver mere grøn.

Læs mere

23. januar 2023

Lynetteholmen glemmer cyklen

Set med cykeløjne er Lynetteholmen en ommer. Det mener Cyklistforbundet i et nyt høringssvar til det store byudviklingsprojekt i København. Lynetteholmens transportsyn hører til i forrige årtusinde, mener Cyklistforbundet.

Læs mere

17. januar 2023

Ny direktør kommer med det bedste af to verdener

54-årige Kenneth Øhrberg Krag er Cyklistforbundets nye direktør. Kom tættere på direktøren i portrætinterviewet.

Læs mere

31. oktober 2022

Cyklistforbundet uddeler Årets Cykeldynamo til Giv en Cykels cykelformidlere

Normalt er det kun én person, der får prisen Årets Cykeldynamo på Cyklistforbundets landsmøde, men i år kan hele 24 ildsjæle hænge diplomet op.

Læs mere

26. oktober 2022

Skat spænder ben for cykler på jobbet

Både offentlige og private arbejdsgivere har opgaver, som med fordel kan klares på cykel fremfor i bil. Men skatteregler får arbejdsgivere og medarbejdere til at vælge cyklen fra.

Læs mere

14. oktober 2022

Cyklistforbundet henter ny direktør fra Kræftens Bekæmpelse

Cyklistforbundets nye direktør Kenneth Øhrberg Krag kommer med en stærk baggrund inden for civilsamfundssektoren, hvor han har mere end 15 års erfaring som leder og direktør.

Læs mere

12. oktober 2022

Test din folketingskandidat med Cyklistforbundets spørgeguide

Den 1. november er der valg til Folketinget. Vi har samlet fire spørgsmål, som du på vælgermøder og i andre sammenhænge kan bruge, når du vil høre, hvordan dine lokale folketingskandidater forholder sig til cyklisme.

Læs mere

12. oktober 2022

Danmarks nye lærerpris går til folkeskolelærer i Frederikssund

Sarah Phillips Hansen på Trekløverskolen i Frederikssund samarbejder med pensionister for at få flere børn til at cykle. Det var med til at gøre hende til den første modtager af Cyklistforbundets og Alle Børn Cykler Alliancens nye pris Alle Børn Cykler Prisen.

Læs mere

10. oktober 2022

Årets Børnecyklist: Hvorfor køre i bil, når man kan cykle

Cyklistforbundet har fundet Årets Børnecyklist i Vejen i Sydjylland. Prisen er en del af Cyklistforbundets landsdækkende børnemotionskampagne Alle Børn Cykler.

Læs mere

10. oktober 2022

Skoleklasse i Svogerslev vinder Alle Børn Cykler 2022

Over 92.000 skoleelever dystede landet over i september om flest cykeldage i Cyklistforbundets årlige kampagne Alle Børn Cykler. En skoleklasse i Svogerslev ved Roskilde vandt hovedpræmien.

Læs mere

10. oktober 2022

Hjælp virksomhederne med at bakke op om cykling: Fjern de skattemæssige barrierer

Flere virksomheder har fået øjnene op for de mange fordele, der er ved at flytte medarbejdere, varer, ydelser og tjenester fra bil til cykel. Men potentialet er meget større. Det kræver bare, at virksomhederne får den hjælp til at udnytte potentialet, som de har brug for - fx at fjerne beskatningen af arbejdsgiverbetalte cykler.

Læs mere

5. oktober 2022

Cyklistforbundet vil have Færdselsloven skrevet om

”Det er Cyklistforbundets opfattelse, at den aktuelle færdselslov begrænser cyklisters tryghed, fremkommelighed og sikkerhed. Vi ønsker en cykelvenlig revision af loven,” siger Jens Peter Hansen, der er landsformand i Cyklistforbundet.

Læs mere

21. september 2022

Cyklistforbundet og DI uddeler cykelpris til københavnsk virksomhed

Årets Cykelinitiativpris går til virksomheden Jeudan, der får prisen for sin ambitiøse indsats med at reducere medarbejdernes bilkørsel og konkrete initiativer, der flytter opgaver fra bil til cykel. Bag prisen står Cyklistforbundet og DI.

Læs mere

8. september 2022

Nyt online cykelkatalog til skoler

Hvad kan skoler gøre for at blive en god cykelskole? Det kan de nu få svaret på i et helt nyt online inspirationskatalog. Det indeholder masser af gode ideer, værktøjer og konkrete guides til skoler, der gerne vil styrke cyklingen i undervisningen.

Læs mere

29. august 2022

Vi cykler for klimaet den 21. september

Cyklistforbundet inviterer dig til sammen med os at fejre cyklen og dens mange gevinster for klimaet. Prik til dine kollegaer, din familie, dine venner og kør med, når vi den 21. september cykler for klimaet.

Læs mere

22. august 2022

Hvilken lærer fortjener Alle Børn Cykler Prisen?

Vær med til at finde Danmarks mest cykelglade lærer. For allerførste gang uddeler Cyklistforbundet og Alle Børn Cykler Alliancen en pris til en lærer, der gør en helt særlig indsats for at få flere børn til at cykle.

Læs mere

12. august 2022

Børns cykelvaner afhænger af forældres uddannelse og løn

Ny undersøgelse bekræfter tilbagegangen i børns cykling, og viser, at forældrenes uddannelse, løn og adfærd har betydning for, hvor meget børn cykler. Vicedirektør i Cyklistforbundet, Jane Kofod, kalder det forstemmende, at der også i forhold til cykling er ulighed i sundhed.

Læs mere

22. juni 2022

Man kan godt cykle, selv om man ikke kan gå

Man kan godt cykle, selv om man ikke kan gå

Læs mere

21. juni 2022

Mennesker med handicap skal have bedre mulighed for at cykle

Cyklen gør det muligt for mennesker med bevægelseshandicap at få motion og opnå en højere livskvalitet. Alligevel er det svært at få bevilget tilskud til særlige cykler, for mange kommuner forstår udelukkende cyklen som et transportmiddel.

Læs mere

12. juni 2022

Kære skatteminister: Hjælp cyklisterne økonomisk

Klar opfordring fra Cyklistforbundet og det grønne partnerskab, Gate 21, i et åbent brev til skatteministeren: Fjern beskatningen på arbejdsgiverbetalte cykler og indfør et cyklistbefordringsfradrag

Læs mere

9. juni 2022

Eventyrsti skal gøre det mere sikkert at færdes ved Christianshavns Skole

Der kan næsten være trafikkaos om morgenen på Prinsessegade ved Christianshavns Skole, når en masse elever kommer cyklende, gående eller bliver sat af. Kan man gøre noget ved det? Det har nogle af de ældste elever på Christianshavns Skole arbejdet med at finde ud af, som en del af projektet Elever som trafikeksperter.

Læs mere

19. maj 2022

Cyklistforbundets skolekampagne får tusindvis af børn op på cyklen

Færre børn cykler, men heldigvis hjælper Cyklistforbundets Alle Børn Cykler-kampagne tusindvis af skoleelever til at cykle mere i hverdagen og inspirerer forældre til at bakke op om deres børns cykling og skabe sunde og selvkørende børn.

Læs mere

5. maj 2022

Børnehavebørn leger sig cykelsikre i maj med cykelleg

Lige nu leger mere end 16.500 børn fra 430 børnehaver i hele landet med i Cyklistforbundets børnehavekampagne Vi kan cykle! Cykelleg er en sjov familieaktivitet, så forældre får i kampagnen også tips til at lege cykelleg med deres børn derhjemme.

Læs mere

11. april 2022

Byg cykelstier i eget tracé, så kommer cyklisterne

Gode cykelstier får flere til at cykle viser ny forskning. Bygger man cykelstier i eget tracé, opsøger cyklisterne dem. Men det går for langsomt i kommunerne, mener Cyklistforbundet.

Læs mere

31. marts 2022

Tag cyklen til arbejde og kom i førertrøjen

Har du så djævelsk gode ben, at du kan blive ’bjergkongen’? Eller er det kagetrofæet, du skal sætte næsen op efter? Bliver det dig, der kommer i førertrøjen? Spørgsmålene bliver besvaret i maj måned, hvor Vi Cykler Til Arbejde ’går i gult’.

Læs mere

25. marts 2022

Reg. Syddanmark og Cyklistforbundet vil få flere unge til at cykle

Region Syddanmark vil i samarbejde med Cyklistforbundet og elever på fire syddanske ungdomsuddannelser udvikle et kampagneunivers, der skal få flere unge til at vælge cyklen til og fra deres uddannelse.

Foto: Supercykelstier Region Hovedstaden

22. marts 2022

Tag ikke den danske cykelkultur for givet

Når vi cykler, gør vi noget godt for vores sundhed, for klimaet og miljøet. Heldigvis er Danmark stadig blandt verdens største cykellande. Men den stærke cykelkultur er ikke kommet af sig selv, og passer vi ikke på, forsvinder den igen.

Læs mere

11. marts 2022

Giv en cykel-initiativ skal hjælpe ukrainske flygtninge

Donér din egen, brugte cykel – og hjælp nyankomne flygtninge fra Ukraine med at få en cykel. Transportministeren og Cyklistforbundet er med initiativet Giv en cykel gået sammen om at hjælpe ukrainske flygtninge hurtigere ind i dansk hverdag.

Læs mere

10. marts 2022

Direktør Klaus Bondam stopper i Cyklistforbundet

Efter otte år som direktør i Cyklistforbundet ønsker Klaus Bondam at kunne arbejde 100% på sit kandidatur til det forestående folketingsvalg. Han stopper derfor i jobbet den 25. maj 2022.

Læs mere

28. februar 2022

Børnehavebørn leger cykling ind

Børnehaver i hele landet kan nu tilmelde sig den gratis kampagne, Vi Kan Cykle!, der kører i maj. Her lærer børnene at cykle med ’cykellege’.

Læs mere

15. februar 2022

Skal jeres børnehave være med i Vi kan Cykle!

Børnehaver i hele landet kan nu tilmelde sig den gratis kampagne, Vi Kan Cykle!, der kører i maj. Når børn leger på cyklen i børnehaven, er der gevinst at hente i form af cykelfærdigheder, selvværd og fællesskab med de andre børn. Måske er det noget for den børnehave, du arbejder i, eller den dit barn går i?

Se video

28. januar 2022

Cykelsagen tvang sig med til elbilsfesten i Glasgow

Bilindustrien var inviteret med inden for de lukkede døre ved COP26, mens cyklisterne måtte
nøjes med gangene. Alligevel lykkedes det for cyklistforbundene og andre grønne organisationer
at få aktiv transport med i den officielle erklæring fra mødet.

Læs artiklen

24. januar 2022

Cyklistforbundet kræver handling mod cykeltyverier

Cyklistforbundet vil sammen med forsikringsselskabernes brancheforening, F&P, have indført digitalt stelnummer. Det er helt absurd, at vi accepterer, at så mange tusinde cykler bliver stjålet hvert år, ville vi gøre det samme, hvis det var biler? siger Cyklistforbundets direktør, Klaus Bondam.

Læs mere

24. januar 2022

Da tyvene tog cyklerne, forsvandt forsikringen

Forsikringsselskabet sagde stop, da Louises familie havde fået stjålet tre cykler. Det er ikke rimeligt, mener hun. Og tyverierne har berørt familien dybt.

Læs mere

1. november 2021

Claus Behrendsen fra Vejle får prisen Årets Cykeldynamo 2021

Cyklen giver frihed, lyder det fra formand for Cyklistforbundet i Vejle, Claus Behrendsen. Han har fået Cyklistforbundets pris Årets Cykeldynamo 2021.

Læs artiklen

19. oktober 2021

Familie fra Falster er Danmarks Cykelfamilie #1

Alle Børn Cykler Alliancen og Cyklistforbundet har udnævnt familien Kjær Christiansen som Danmarks sejeste cykelfamilie. Familien kan se frem til et gavekort på 10.000 kr., som kan konverteres til nye cykler, en cykelanhænger eller noget andet, som gør cykellivet endnu bedre.

Læs mere

8. oktober 2021

23 skoleelever fra Viborg vinder Alle Børn Cykler

Det blev til mange dage på cyklen, da 91.681 skoleelever i september dystede om flest cykeldage i Cyklistforbundets cykeldyst, Alle Børn Cykler 2021. Vinderklassen kommer fra Nordre Skole i Viborg.

Læs mere

6. oktober 2021

På mountainbike i Alperne

To gange har 40-årige Lasse Hansen været med på en tur til de schweiziske alper, hvor rytterne hver dag passerer to bjergpas. Selv om det er ekstremt hårdt, nyder han de mange timer på cyklen, det anderledes terræn og synet af gletsjere, bjergtoppe, dale, skyer og højderygge.

Læs mere

6. oktober 2021

Mountainbike-ferie som pakkerejse

Det kan være sin sag at finde rundt i de lokale mountainbikespor i et andet land. For hvor godt er de afmærkede? Hvilke udfordringer byder det enkelte spor på, og hvad gør man, hvis sporet viser sig at være for let eller for svært? De spørgsmål har guiden på en pakkerejse svarene på

Læs mere

30. september 2021

Cyklistforbundet skal arbejde med unge og med byudvikling

Hvordan skaber vi (nye) byområder, hvor cyklen er hverdagens faste transportmiddel? Hvordan støtter vi unge til at få gode cykelvaner, som tages med i voksenlivet? Cyklistforbundet sætter gang i to vigtige projekter, der vil gøre stor forskel for mange danskere.

Læs mere

24. september 2021

Tillykke til Årets Børnecyklist 2021

Cyklen giver børn en helt særlig oplevelse af selvstændighed og af at kunne mestre noget stort. Årets Børnecyklist 2021 er ti-årige Bertil fra Ørbæk, der satte sig for at lære at cykle til skole. I dag cykler han hver dag længere end mange voksne. Prisen er en del af skolekampagnen Alle Børn Cykler.

Læs mere

21. september 2021

Kom til klimademonstration den 25. september

Hverdagscyklismen skal i front, hvis vi skal i mål med en bæredygtig fremtid. Vær med til at sende et synligt signal til politikerne den 25. september i København. Tag din cykel med. Find vores banner. Lad os cykle sammen i flok!

Læs mere

21. september 2021

Gør en forskel - stil op til Cyklistforbundets hovedbestyrelse

Synes du, at der er brug for bedre forhold for cyklister? Har du viden og engagement, som du gerne vil bruge i arbejdet for cykelsagen? Stil op som kandidat til Cyklistforbundets hovedbestyrelse.

Læs mere

5. september 2021

Ny alliance vil have børn op på cyklen igen

Vi har som land brug for, at alle børn får cyklen ind i deres liv fra tidlig alder. Cyklistforbundet stifter sammen med Jyske Bank og Novo Nordisk Danmark bred alliance, der vil vende udviklingen med stadig færre børnecyklister. Nye faldende tal for børns cykling viser alvoren bag initiativet.

Læs mere

27. august 2021

Støt dit barns cykling med en Alle Børn Cykler-cykelaftale

Op på cyklen og afsted – sådan bliver børn klar til skoledagen. Cyklistforbundet opfordrer forældre til at lave cykelaftaler med deres børn, når skolekampagnen Alle Børn Cykler kører den 6.-19. september. Der er åbent for tilmelding af skoleklasser helt op til kampagnestart.

Læs mere

16. august 2021

Tilmeld jer VI CYKLER (tilbage) TIL ARBEJDE

Vil du have gang i nye, sunde cykelvaner - sammen med kollegaerne? Stil et hold i VI CYKLER (tilbage) TIL ARBEJDE - og vind Gazelle-elcykler til alle på holdet.

Læs mere

4. august 2021

Skifte varevognen ud med en el-ladcykel?

Bliv klogere på at bruge cykel i virksomhedens opgaveløsninger. Cyklistforbundet inviterer sammen med Københavns Kommune og Region Hovedstaden virksomheder og andre interesserede til konference den 27.8. på Københavns Rådhus.

Læs mere

26. juli 2021

Skolen, hvor eleverne cykler verden rundt

På Ejerslykkeskolen i Odense springer eleverne på cyklen, når de skal i skoven, besøge virksomheder eller i teatret. Det gør det let for skolen at opfylde kravet om bevægelse i skoletiden. Friheden til at komme ud er dog den primære årsag til, at skolen inddrager cyklen i undervisningen.

Læs mere

28. juni 2021

Cyklen tages ikke seriøst nok i ny infrastrukturaftale

Der er sat alt for få penge af til cyklismen i den infrastrukturaftale, som regeringen og alle partierne i Folketinget netop er blevet enige om. Det siger Cyklistforbundets direktør, Klaus Bondam.

Læs mere

11. juni 2021

VI CYKLER TIL ARBEJDE 2021: Se alle vinderne

Til sammen har deltagerne cyklet over fire millioner km i Cyklistforbundets kollegakampagne, hvor virksomhedshold dyster mod hinanden i antal cykeldage. Hovedpræmien går til syv kollegaer fra HOFOR i København.

Læs mere

31. maj 2021

Glædelig Verdens Cykeldag

Du ved sikkert godt, at cykling formindsker luftforurening. Men cykling gør meget mere godt for dig, din hverdag og vores fælles liv. Se otte stærke fordele ved cyklisme.

Læs mere

18. maj 2021

Ikke politisk vilje til færre biler

Vi er midt i en klimakrise, men der kommer ikke færre biler i Danmark i de kommende år. Der kommer mange flere.

Læs artikel

6. maj 2021

Er du lærer: Tilmeld din klasse til Alle Børn Cykler

Cyklistforbundet inviterer alle landets skoler til at deltage i den gratis børnemotionskampagne Alle Børn Cykler, der med en to-ugers cykeldyst, undervisningsmaterialer og familie-events får tusindvis af børn op på cyklen hvert år.

Læs mere

27. april 2021

Vokseværk: Børnehaver er glade for Vi kan cykle!

Over 14.500 børn fra 388 børnehaver leger med i Cyklistforbundets og Østifternes kampagne Vi kan Cykle!. Dermed vokser kampagnen, der hjælper forældre og børnehaver i gang med cykelleg, for 2. år i træk.

Læs artiklen

20. april 2021

Cyklistforbundet lancerer podcast sammen med Dansk Metal

Cyklistforbundet stiller i en ny podcastserie ’Jernhesten med Klaus Bondam’ spørgsmålet – kan vi cykle os til mere grøn omstilling, mere bæredygtighed, sundere liv og bedre byer?

Læs mere

6. april 2021

Skal Cykelprisen 2021 gå til din arbejdsplads?

Send din indstilling senest 1. juli. Prisen gives til en virksomhed, der formår at sætte fokus på og/eller fremme cyklisme blandt medarbejderne i takt med genåbningen af samfundet.

Læs mere

25. marts 2021

Giv Danmark 2.275 km ny cykelsti

Nye cykelstier langs statsvejene samt ud og ind af de 28 trængselsramte byer vil gøre Danmark mere mobilt og fjerne en stor del af trængslen på vejene. Cyklistforbundet har ni forslag, der vil være en gamechanger i grøn mobilitet.

Læs mere

16. marts 2021

Arbejdsgiverbetalte cykler - ja tak

Ryd de skattemæssige forhindringer af vejen og giv virksomhederne velfungerende værktøjer til at fremme cykling. Kronik bragt i Børsen den 13. februar 2021

Læs kronikken

8. marts 2021

Ta’ cyklen hele maj og vind en el-cykel

Hjemmekontor eller ej - mød sommeren med fornyet energi sammen med kollegaerne. Tilmeld jer VI CYKLER TIL ARBEJDE og vær med i en måneds cykelspas. Der kan også cykles med hjemmefra.

Læs mere

16. februar 2021

Cykelaftale: Der skal meget mere til

Cyklistforbundets landsformand og direktør glæder sig over penge til bl.a. nye cykelstier - og ser frem til langt større beløb. "Det er ikke en kraftig investering, det er peanuts."

Læs mere

12. februar 2021

Tilmeld jeres børnehave til Vi Kan Cykle! nu

Børnehavealderen er en god alder at lege cykelglæde og cykelfærdigheder ind. Cyklistforbundet og Østifterne inviterer alle landets børnehaver med i den gratis kampagne Vi Kan Cykle!, der kører hele maj.

Læs mere

25. januar 2021

Bilernes fart skal ned i byerne

Transportministeren må på banen med en ny bekendtgørelse, så kommunerne kan sænke hastighedsgrænser ud fra et generelt ønske om større trafiksikkerhed, lyder det fra Cyklistforbundet. Kravet bakkes op af KL’s repræsentant på området.

Læs mere

17. januar 2021

Elever som trafikeksperter

Elever i Horsens har skabt bedre trafiksikkerhed for cyklister og gående på deres skole. Cyklistforbundet og Trafik i Børnehøjde efterlyser flere indsatser, der involverer eleverne i arbejdet med trafiksikkerhed.

Læs artiklen

13. januar 2021

Cyklistforbundet åbner rådgivningscenter for virksomheder

Grøn omstilling: Medarbejdere, der cykler til arbejde, og gods, der transporteres med ladcykler. Cykelvæksthuset skal hjælpe virksomheder med at flytte bilture til cykelture.

Læs artiklen

5. november 2020

Folkesundhedslov for et mere lige Danmark

57 organisationer, herunder Cyklistforbundet, afleverer fælles appel til regeringen og Folketinget om en folkesundhedslov. En folkesundhedslov vil skabe et sundere, mere lige og bæredygtigt Danmark.

Læs mere

2. november 2020

Lokal fighter får prisen Årets Cykeldynamo 2020

Reni Hatting får prisen for sin vedholdende indsats med at forbedre forholdene for cyklister i Esbjerg Kommune. Reni Hatting har i særlig grad kæmpet for flere sikre skoleveje til kommunens børn.

Læs artiklen

2. november 2020

Jens Peter Hansen ny landsformand

Cyklistforbundet skal i 2021 især arbejde for bedre fremkommelighed for cyklister, flere unge på cyklen samt cyklen og den grønne omstilling. Ny hovedbestyrelse, ny landsformand og nyt arbejdsprogram vedtaget på årets Landsmøde.

Læs artiklen

9. oktober 2020

Viborg-klasse vinder Alle Børn Cykler 2020

Det blev til mange dage på cyklen, da knapt 100.000 skoleelever i september dystede i Cyklistforbundets årlige børnemotionskampagne.

Læs mere

9. oktober 2020

Team 1st Floor vandt VI CYKLER TIL ARBEJDE 2020

Danske cyklister har sparet kloden for 1.477 ton CO2. Team 1st Floor fra socialforvaltningen i Københavns Kommune blev årets vinderhold.

Læs mere

28. september 2020

9-årige Subhi er Årets Børnecyklist

Årets Børnecyklist 2020 er den 9-årige Subhi Abdo fra 2. a på Sønderskov-Skolen i Sønderborg.

Læs mere

25. september 2020

Når døden kommer bagfra

I 2019 var det påkørsel bagfra, der dræbte 8 ud af 31 trafikdræbte cyklister. Det var syv flere end året før.

Læs mere

21. september 2020

Nej til tvungen hjelm

Både Cyklistforbundet og Rådet for Sikker Trafik ønsker at fortsætte ad frivillighedens vej.

Læs artiklen

18. september 2020

Dorthe og Kasper vil have tvungen hjelm

På en varm sommerdag droppede Dorthe Kjellerup Jørgensen hjelmen for at køle af. På vej ned ad en bakke mistede hun bevidstheden og faldt. Det ændrede hendes liv.

Læs artiklen

17. september 2020

Regn? Man bygger da bare en cykel med paraply på

Hvordan får vi flere børn til at cykle? Cyklistforbundet og Kids Island spurgte en flok tweens.

Læs mere

14. september 2020

Kære DSB: Hvorfor så svært at få cyklen med?

DSB gør det ikke spor nemt at kombinere tog og cykel. Det mener både Cyklistforbundet og Dansk Cykelturisme.

Læs artiklen

14. august 2020

Cyklistforbundet bliver en del af Broen til Fremtiden

Cyklistforbundet vil sammen med en række faglige organisationer og grønne bevægelser påvirke dansk klimapolitik i alliancen Broen til Fremtiden.

Læs artiklen

24. juli 2020

Indstil din kandidat til ny cykelpris

Kender du en person, der har gjort en helt særlig indsats for cyklismen i Danmark? Nu kan du indstille initiativet, ham eller hende til den nye cykelpris 'Årets Cykelinitiativ'.

Årets Cykeltinitiativ 2020

22. juli 2020

Tilmeld jer til ny og større Vi Cykler Til Arbejde-kampagne

Ha' det sjovt med kollegaerne, tramp i pedalerne og vind fede præmier. I år kører vi den store arbejdspladskampagne i september. Tilmeld jer nu og få masser af kollega-samvær, motion og energi.

Læs mere om kampagnen

15. juni 2020

Alle Børn Cykler: Nu kan skoler igen hjælpe børn op på cyklen

Cyklistforbundets september-kampagne Alle Børn Cykler gør det nemt for skolerne at styrke børns cykling og sunde motionsvaner. Nu kan du tilmelde din klasse til årets kampagne.

Læs artiklen

29. maj 2020

Børn skal få Danmark op på cyklen

Hvordan skal vi få flere til at cykle? Cyklistforbundet og Kids Island inviterer til sommer-iværksætter-camp for børn under overskriften 'grøn omstilling på to hjul - hvordan'. Tilmelding åben nu.

Læs artiklen

20. maj 2020

VI CYKLER TIL ARBEJDE sammen hver for sig

Cyklistforbundet inviterer til opvarmningscykling forud for sensommerversionen af VI CYKLER TIL ARBEJDE. Få et godt alternativ til kollektiv trafik i genåbningsfasen af Danmark.

Læs artiklen

14. maj 2020

Bondam til borgmestre: Ommøbler byerne

Efter coronakrisen skal vi gentænke byerne og skabe bedre rammer for, at borgerne vælger en aktiv og bæredygtig transport i hverdagen. Det skriver direktør Klaus Bondam i et brev til landets borgmestre.

Læs artiklen

13. maj 2020

Cyklistforbundets cykelture i en corona-tid

Hold afstand og del ikke cykelpumpe eller andet udstyr med andre. Efter en periode med aflyste cykelture på grund af corona inviterer Cyklistforbundets frivillige igen til fælles cykelture over hele landet.

Læs artiklen

6. maj 2020

Hjælp landdistrikter til cykelturisme og vækst

Cyklistforbundet efterlyser sammen med Landdistrikternes Fællesråd og Dansk Cykelturisme en akutpulje til cykelturisme i landdistrikterne. Puljen skal sikre, at vejene allerede i år geares bedre til at tage imod sommerturister.

Læs artiklen

21. april 2020

Coronavenlige cykellege i børnehave og skole

Mangler I ideer til sjove udendørs lege, der kan leges i en coronahverdag? Vi har samlet tre særligt velegnede cykellege

Læs mere
Ellen Højgaard

17. april 2020

Bag ligusterhækken bliver du ofte afhængig af din bil

Vi bygger for mange parcelhuse i Danmark, som gør folk afhængige af deres bil. Det mener direktøren for Dansk Byplanlaboratorium.

Læs mere

17. april 2020

Selv en rolling kan køre ræs

Team Sukkertoppens 11 ryttere er alle under tre år. Børnene har leget sig klar til ræs med Cyklistforbundets 'Cykelleg'.

Læs mere
Decideret Cider bringer cider ud med ladcykel

16. april 2020

Cyklistforbundet skal rådgive virksomheder

Over de næste fire år skal Cyklistforbundet opbygge et nyt rådgivningscenter, der skal få flere virksomheder til at vælge cyklen.

Læs mere

12. marts 2020

Cyklistforbundet og corona

Cyklistfølger følger myndighedernes anbefalinger om at aflyse og udskyde alle ikke-nødvendige arrangementer indtil videre. Webshoppen 1905.dk er åben.

Læs mere
Lille barn cykler: Foto: Mikkel Østergaard

10. februar 2020

Cyklistforbundet hjælper flere børn op på cyklen

Cyklistforbundets gratis børnehavekampagne Vi Kan Cykle! har fået vokseværk. I år er der plads til alle børnehaver.

Læs mere
Cyklister i København

6. februar 2020

Danskerne skal i højere grad kunne leve uden bil

Politikerne bør skabe et bedre grundlag for et liv uden bil. Sådan lyder det fra Cyklistforbundet i to høringssvar til klimaloven og evaluering af planloven.

Læs mere
Klaus Bondam

22. januar 2020

Afsæt 200 millioner årligt til cyklisme

Mette Frederiksen, du vil være børnenes minister. Brug transportområdet til at vise, at du er alle børns minister.

Erik Hjulmand

21. januar 2020

Ingen reel vilje til at begrænse biltrafik

Cyklistforbundets formand i København, Erik Hjulmand, er skuffet over overborgmesterens meldinger i CYKLISTER-interview.

Læs kommentaren
Frank Jensen

21. januar 2020

Hvorfor skal der være så mange biler, Frank?

Der kommer stadig flere biler og mere trængsel i København. CYKLISTER spørger overborgmesteren om biler og vilkår for cyklister i hovedstaden.

Læs interviewet
 Malene Freudendal-Pedersen Foto: Mette Frandsen

15. januar 2020

Audio: Bilen har stadig mest magt

Hvorfor er der - stadig - så mange biler i vores byer? Lyt til audio med professor Malene Freudendal-Pedersen og byplanlægger Jan Gehl.

Lyt og læs

2019

Hvad skete der på cykelområdet i 2019?

Se alle artikler her

2018

Hvad skete der på cykelområdet i 2018?

Se alle artikler her

Læs også

Støt cykelsagen - og træk det fra i skat

Støt med et valgfrit beløb. Giv et medlemskab i gave. Betænk cykelsagen i dit testamente. Du kan støtte Cyklistforbundets arbejde for bedre forhold for cyklister på mange måder.

Læs mere

Bliv aktiv i cykelsagen

Gør en forskel. Få indflydelse. Brug frivillighåndbogen. Find en lokal afdeling.

Gå til Frivilligportalen

Gode cyklistguides

Gør din cykel forårs- og vinterklar. Tjekliste til køb af elcykel. Lær dit barn at cykle. Sæt hjelmen rigtigt. Og meget mere. Vi har guiden.

Se alle vores guides